Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK - Viking: 0-1 (0-0)

Grått resultat på grå dag

Himmelen var grå og gresset brunt. Det beste laget var rød-hvitt, men poengene gikk til de blåkledde.

Tekst av Marius Kjølstad, foto: Andreas Diederich
Lagt ut: 02. April 2011 - 22:00

9005 tilskuere hadde funnet veien til Nye Fredrikstad Stadion i dag. 8993 av disse kom for å se FFK-Viking, 12 var tilstede for å se på Celso Borges. Det ble ingen VIF-overgang for costaricaneren, men mange europeiske storklubber er interesserte i å skaffe seg spilleren til sommeren.

De tilreisende speiderne ble nok skuffet over det de fikk se av Borges. Med to landskamper og en lang flyreise i bagasjen, klarte ikke kapteinen å prege kampen.

Tarik og Horn gode

Det var i det hele tatt få spillere som leverte varene i dag. Tarik Elyounoussi hadde tre store sjanser, og burde nok scoret på en heading. Den første sjansen skapte han helt på egenhånd, da han kjørte overstegsfinter på to spillere og danset seg gjennom Viking-forsvaret. Avslutningen gikk rett på Jarstein. I andre omgang fikk han to innlegg, og den ene headingen burde som sagt gått i mål. Den andre gangen skjøt han på halvvolley, men Jarstein fikk nok en gang avverget.

 

En annen spiller som var god, var Jørgen Horn. Med dagens kamp viser han at FFK har fått en ny sjef i forsvaret. Han kan minne litt om Patrik Gerrbrand i stilen, med fart, god forståelse for spillet og en fin pasningsfot. Noen småfeil blir det, men det virker som om han styrer fireren og er lederen vi sårt har trengt bak der.

 

Hans Erik Ramberg var også til tider bra i dag. Har en glimrende cruyff-vending (lært i Ajax?) og skudd i 1.omgang, og en fin teknisk detalj minutter senere.

 

Utover dette var det få FFK-spillere som viste seg frem. Noe av skylden må en dårlig gressmatte ta. Forhåpentligvis skjønner NFF at så tidlig seriestart neppe er særlig lurt. Det er greit å fryse på fotballkamp i oktober, men til seriestart skal det holde å bruke jakke uten å måtte hutre.

 

Mål ved en tilfeldighet

Mange hadde håpet at godt spill og seier skulle varme, men slik gikk det altså ikke. FFK hadde stort sett kontroll på kampen, og Viking kom til få sjanser. Målet deres kommer også ut av ingenting. I situasjonen i forkant skal dessuten Piiroja ha frispark. Klareringen fra Khalifa Jabbie er dårlig, men allikevel er målet deres en tilfeldighet. Riktignok et herlig skudd av Sokolowski, hvor Staw ikke har noen sjanse til å avverge mål.

 

Det er altså absolutt ingen grunn til å krisemaksimere etter denne kampen, selv om spillet ikke er særlig godt. Kampen kunne like gjerne tippet andre veien, og FFK står for de største sjansene i kampen.

 

Ukloke trenervurderinger

Mer bekymringsverdig er det å se på de taktiske grepene som gjøres fra benken. 1.omgang virker helt planløs. Vi har to spisser som begge liker å opptre i mellomrommet. Både Tarik Elyounoussi og Celso Borges er best feilvendt. Førstnevnte er meget smart i bevegelsene sine, sistnevnte er råsterk med mann i rygg.

 

Med mye spill i lengderetningen, blir det veldig forutsigbart og enkelt for Viking-forsvaret dersom ikke kantene skjærer inn i bakrommet. Kantene ligger i stedet ofte bredt, dog uten å få ballen. Med så pass gode offensive backer, bør kantene tørre å gå i bakrom oftere. Dersom de skal ligge bredt, må spillet vinkles mer ut på kantene. I pausen ser det ut til at dette blir justert, og i 2.omgangen fungerer det bedre offensivt når vi kommer mer rundt på kant.

 

Borges for dyp

Like merkelig er det at det går 80 minutter før trenerteamet velger å gjøre noen forandringer. Khalifa Jabbie slet voldsomt med tempoet, og burde vært tatt av banen mye tidligere. Når man først velger å ta ham ut, sette Alexander Ruud Tveter på topp og flytte Borges ned på midten, gir man kapteinen vår en altfor dyp rolle.

 

Borges har riktignok en god pasningsfot, men er samtidig den mest målfarlige spilleren vi har. Med et kampbilde der det var tydelig at FFK kom til å pumpe mye inn i Vikings 16-meter, burde man nok hatt Borges foran mål. I stedet er det Raio Piiroja som blir flyttet opp som luftvåpen. Estlenderen er god på hodet, men det blir så mange armer, bein og andre kroppsdeler flyende ukontrollert rundt at det som regel ender opp med frispark til motstanderlaget.

 

Det er mye å jobbe med på treningsfeltet, men alt i alt var dette ingen katastrofal kamp. Det er lov å håpe på at bedre baner betyr bedre spill utover vårsesongen. Neste uke er det Brann som skal få unngjelde i Bergen!

 

Mads mener

Nytt av året er at vi har fått Mads Hansen til å hjelpe oss med å vurdere kampene. Etter hver kamp vil venstrekanten dele noen tanker med ffksupporter.net!

 

Hva syns du om kampen?

Dårlig 1.omgang, grei 2.omgang. Syns vi lider litt av at vi har spilt lite gress. Får ikke igang spillet vårt, og blir slående mye langt.


Hvem syns du var lagets beste spiller?

Jørgen var vår beste: Ruvende i lufta og god med ball.


Hvordan var stemningen i garderoben etter kamp?

Stemningen i garderoben var naturlig nok nedtrykt. Til tross for en dårlig kamp hadde vi sjanser nok i 2.omgang til å vinne.


Hva syns du om FFK-supporterne på tribunen?

Supporterne var upåklagelige, skuffende at vi ikke klarte å gi dem bedre valuta for pengene.


Hva kan dere bli bedre på til neste kamp?

Det største forbedringspotensialet må være å få igang vårt eget spill offensivt, samt være flinkere til å skyve inn med motsatt kant defensivt.

 

Mer fra Mads Hansen kan du få på Twitter: www.twitter.com/Mads_Hansen. Er du inne på Twitter, bør du samtidig følge ffksupporter.nets konto på www.twitter.com/ffksupporter.


Diskuter kampen i forumet her. Hva syns du om FFKs spill, og var resultatet ufortjent?

 

Kampfakta

Nye Fredrikstad Stadion, 02.april 2011

FFK – Viking 0 – 1 (0 – 0)

9005 tilskuere

 

Mål: Tomasz Sokolowski ('79)

 

Gult kort: Jørgen Horn ('28), Tarik Elyounoussi ('51) (FFK), Erik Nevland ('22), Valon Berisha ('74) (Viking)

 

Fredrikstad (4-4-2): Staw – Gamboa, Horn, Piiroja, Thomassen – Askar, Ramberg, Jabbie (Ruud Tveter '81), Hansen (Valencia '81) – Borges, Elyounoussi

 

Viking (4-5-1): Jarstein – Skogseid (de Lanlay '87), Sigurdsson, Lædre Bjørdal, Bertelsen – Berisha (Andersson '82), Samuelsen, Knarvik, Sokolowski, Bjarnason – Nevland (Sæternes '68)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2012 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net | Tips oss!

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net