Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: FFK – Viking FK

Drømmemotstanderen

Hjemmedebut i tippeligacomebacket mot et lag vi aldri taper for. Kan det bli bedre?

Tekst av Martin Henriksen, foto: Rolf B. Gundersen/fredrikstadfk.no
Lagt ut: 01. April 2011 - 10:30

Les også:

Kampfakta

FFK - Viking FK
Fredrikstad Stadion lørdag 2. april 2011 kl. 16:00
Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL
Værvarsel: Overskyet, svak vind, 6 plussgrader. En fin dag for fotball.
Her ser du kampen: TV 2 SPORT 1

Fredrikstad FK

Comebacket i eliteserien kunne ikke blitt mer perfekt. Seiren borte mot Aalesund var fortjent, og hele laget la ned en kjempeinnsats på den forblåste Sunnmørskysten.

Men det er ikke bare sportslig ting begynner å se bra ut i plankebyen. Den særegne Fredrikstad-optimismen var fraværende i store deler av fjorårsesongen, men våknet til liv under den uforglemmelige kvalifiseringen.

Og godfølelsen er der fortsatt. FFK er en av vinterens overgangsvinnere, har imponert voldsomt i treningskampene, og med tre poeng i premieren er publikum igjen i ferd med å stille seg bak laget. Det lukter fest på Fredrikstad Stadion på lørdag.

Når det gjelder laget er det først om fremst usikkerhet rundt stopperplassen og venstrekanten. Raio Piiroja spilte sin landskamp nummer 100 i helgen og virker å være tilbake for fullt etter skade. Vi tror allikevel Vidar Martinsen og Jørgen Horn nok en gang blir makkere i midtforsvaret.

Mads Hansen hadde en sensasjonell FFK-debut, og hvem som starter av ham og Alex Valencia er ganske åpent. Etter den gode innsatsen i treningskampene tipper vi derimot at Valencia er et lite hestehode foran i køen og starter på lørdag.

Ukens FFK-er
Celso Borges. Tippeligaens mest ettertraktede spiller? Vår største stjerne ble brått hovedpersonen i en budkrig mellom landets største klubber, men forhåpentligvis har ikke Borges blitt nevneverdig påvirket av de siste dagers overgangskjør. I følge rapportene leverte han et god kamp på Costa Ricas midtbane i 0-0-kampen mot Argentina nylig, og det bør være en kaptein stinn av selvtillit som leder FFK-troppene til kamp på lørdag.

FFK forventede startellever (4-4-2):

Lasse Staw

Cristian Gamboa - Jørgen Horn - Vidar Martinsen - Joachim Thomassen

Amin Askar - Hans Erik Ramberg - Khalifa Jabbie - Alex Valencia

Tarik Elyounoussi - Celso Borges

Viking FK

Vi kunne ikke bedt om en bedre motstander i hjemmepremieren, i hvert fall ikke om vi skal legge statistikk til grunn. De fem siste kampene mot Viking i Fredrikstad har endt med hjemmeseier, og vi har faktisk ikke tapt hjemme mot siddisene siden 1973. Også har de Rune Almenning Jarstein på laget. Han er type.

Åge Hareides menn har blitt tippet høyt av mange i år. Rogalendingene var ikke ufarlige i serieåpningen hjemme mot Vålerenga, men måtte til slutt se seg slått med 0-2.

Evigunge Bengt Sæternes har slitt med skader i sesongoppkjøringen, og selv om han er aktuell til troppen på lørdag, er det tvilsomt om han blir å finne i startoppstillingen. En som garantert ikke spiller er spisskollega Patrik Ingelsten som fortsatt er ute etter den stygge kneskaden han pådro seg i fjor.

Aktuell er derimot Tommy Knarvik som sies å imponere på trening. Det kan bety at stortalentet Yann-Erik De Lanlay blir skjøvet ut på benken.

Siste tre kamper:
26. mars Staal Jørpeland - Viking 2-2 (Jørpeland Stadion, treningskamp)
19. mars Viking - Vålerenga 0-2 (Viking Stadion)
13. mars Viking - Rosenborg 3-2 (Viking Stadion, treningskamp)

Se opp for
Valon Berisha. 18-åringen er et av Norges største angrepstalent og er spådd å få sitt endelige gjennombrudd i år. En hardtarbeidende spiller og en god avslutter. Heldigvis har Jørgen Horn taklet ham på trening noen ganger tidligere.

Viking FKs forventede startellever (4-2-3-1):

Rune Jarstein

Håkon Skogseid - Johan Lædre Bjørdal - Indridi Sigurdsson - Trond Erik Bertelsen

André Danielsen - Tomasz Sokolowski

Birkir Bjarnason - Tommy Knarvik - Valon Berisha

Erik Nevland

Siste oppgjør:

2. august 2009: FFK - Viking FK 1-0, seriekamp Tippeligaen, Fredrikstad Stadion
20. april 2009: Viking FK - FFK 1-2, seriekamp Tippeligaen, Viking Stadion
19. oktober 2008: FFK - Viking FK 1-0, seriekamp Tippeligaen, Fredrikstad Stadion

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

60% for hjemmeseier, 22% for uavgjort, 18% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

42% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 30% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 3-0
FFK rir på en medgangsbølge som har vart siden Løv Ham-kampen i fjor høst. Vi har et voldsomt godt tak på Viking på hjemmebane, og landslagskeeperen vår bør allerede begynne å grue seg. Rune, her kommer vi.

Pessimisten: 1-1
Så var det dette med forventningspress da. Kampen mot Aalesund viste at vårt ferske forsvar ikke er helt innkjørt, og fremover lugget det også til tider. Viking er garantert revansjesugne etter tapet i premieren og er avhengige av poeng for å ikke komme skjevt ut i årets serie.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3