Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2011

Surfer smurfene videre? Flyr måkene like høyt?

Begge lagene imponerte stort i hver sin divisjon i fjor. I år blir de å finne i Tippeligaen, men dessverre skilles deres veier raskt. Vi tror et av lagene faller kraftig tilbake fra i fjor, mens det andre beholder flyten litt til og kan spille Tippeliga også i 2012.

Tekst av Stein Andre Sæther og Marius Kjølstad. Grafikk: Martin Henriksen
Lagt ut: 14. March 2011 - 15:00

- Har du husket å testet ferdighetene på dagens quiz-spørsmål?

Sarpsborg 08

Attpåklatten er 105 år yngre enn sin storebror og har nå kommet i trassalderen med sine tre år. Spradebassene er blitt veslevoksne i tillegg, og tror de har svaret på både økonomi og sportslig satsning. Nå står hverdagen i Tippeligaen for tur. Er de forberedt på hva som venter?

Sesongen i fjor

De blåhvite fortsatte oppturen fra året før og snek seg forbi storebror mot slutten av sesongen og sikret selv opprykket med 4-0-seier over Alta i siste serierunde. Viste stabil form igjennom hele sesongen og avsluttet med seks seire og en uavgjort. Tapte kun en kamp mot lagene på topp fem.

Sarpsborg 08 endte på andreplass i Adeccoligaen i fjor.

Utskiftningene

På overgangsfronten har aktiviteten vært på nivå med Vesuv. Bortsett fra Colin Burns som gikk til Sandefjord i en slags byttehandel, så har tre andre spillere funnet seg mindre klubber i Østfold før sesongen. Det har vært lite blest om nøkkelspillerne til Sarpsborg 08 som sikret dem opprykket i fjor med andre ord.

Forståsegpåere som ikke vet hvem Joachim Thomassen er, mente at Jo Nymo Matland var Adeccoligaens beste venstreback i fjor. Det blir spennende om den tidligere Tromsdalen-spilleren også viser lovende takter i Tippeligaen.

Glenn Roberts, futsalspiller Erik Jonvik og Joacim Heier gir neppe divisjonskollegaene så mange våkennetter frem mot seriestart. Førstnevnte har ikke klart å etablere seg på verken Aalesund eller Vålerenga, men kanskje nok et miljøskifte gjør susen?

Joacim Heier fikk en utakknemlig jobb med å stå i mål for Sandefjord etter at Espen Bugge Pettersen dro til Molde. Han gjorde seg derimot ikke bort selv om nedrykket nesten var et faktum allerede da han tok over på sommeren.

Autografjegerne har neppe Sarpsborg stadion som mål når Tippeligaen starter, i hvert fall ikke før 25. september. Felles for alle i stallen med Tippeliga-erfaring er at de har veldig lite av den, med unntak av spissparet på topp.

Lagoppstillingen

Magnus Hjulstad

Berat Jusufi - Kjetil Berge - Ole Christoffer Heieren Hansen - Jo Nymo Matland

Tom Erik Breive - Joackim Jørgensen - Morten Giæver

Michael Røn

Øivind Hoås - Glenn Roberts

Konklusjonen

Vi tror ikke laget holder seg i Tippeligaen på grunn av kvaliteten i laget, men på tross av den. Stallen er tynn og tar man vekk for eksempel Hoås og Wiig ut av startoppstillingen tar man vekk rom og cola i Cuba libre og står igjen med ingenting.

Og etter halvannen sesong med god flyt, hvordan vil samarbeidsklubben takle en eventuell motgang? Vi tror de blåhvite er avhengig av en god start for å holde på entusiasmen som har begynt å gro litt lengre nord.

Blir laget liggende i bunnen, så mister folk fort interessen også. Det var for eksempel først i opprykkskampen at de blåhvite klarte å trekke noe annet enn et halvfullt stadion på egenhånd.

Et sarpelag i bunnen vi gi dobbelt glede i form av sarpinger på jakt etter stemning, bryggepils og hjemmeseier. Med andre ord, flere solgte sesongkort på Fredrikstad stadion. Vi tror derimot at de fortsetter flyten enda litt og at det blir nye lokaloppgjør også neste år.

Vi tror Sarpsborg 08 ender på en 13. plass i år.

Haugesund

I mellom Østerrrike og Sveits ligger Liechtenstein. Et sjarmerende bittelite land som hvem som helst unner noe godt sportslig. Haugesund er på mange måte Norges svar på dette knøttelandet, der det ligger mellom Bergen og Stavanger. Hvem skulle tro at det på veien mellom Viking og Brann fantes en klubb som verken var profilløst eller brautende?

Sesongen i fjor

Sammenligningen kan fortsette videre, for hvem ville vel trodd at Liechtenstein ville ha noen som helst sjanse i et Europamesterskap, og komme lenger enn sine naboer? Haugesund klarte dette og plasserte seg trygt over sine mer meritterte naboer i nord og sør.

Et ubetydelig tap i siste hjemmekamp mot Molde var eneste gang Haugesund stod igjen med null poeng etter at gjestene hadde reist fra Haugesund stadion. En imponerende hjemmestatistikk, god flyt, og en spissduo som leverte varene gjorde at nykommerne til slutt stod igjen med ligaens tredje beste målforskjell.

Nesten halvparten av seriemålene ble scoret av Nikola Djurjic og Thomas Sørum med sine tolv mål hver. I tillegg var trener Jostein Grinhaug et frisk pust som tydeligvis visste hva han gjorde da han ga de samme spillerne som rykket opp med klubben, fornyet tillitt. Hønefoss valgte som kjent en helt annen vei og spiller i årets Adeccoliga.

Haugesund endte på en imponerende 6. plass i fjor.

Utskiftningene

Haugesund har klart å beholde nøkkelspillerne som imponerte i fjor, som begge spissene som ble ettertraktet etter sesongen. John Pelu sitt opphold i Haugesund var riktignok mindre krampeaktig enn i Rosenborg, men den svenske Ouagadougou-fødte spissen er ikke lengre å finne i klubben.

Ut har også flere spillere som stort sett har blitt frigitt eller gått til dårligere klubber. Haugesund hadde med andre ord knapt vært svekket selv om ingen spillere hadde kommet inn.

Nye spillere har det derimot kommet, og det mest spennende navnet er uten tvil Umaru Bangura. Mange hadde nok trodd at 23-åringen skulle havne i en mye større klubb etter at flere hadde vist interesse og Hønefoss anså han som mer verdifull en Vadim Demidov i sin tid.

Et par norske breddespillere i Kråkmo og Søderlund har også tilkommet, mens den eneste sjarmerende byen med fugl i kommunevåpenet, håper på brasiliansk magi ved signeringen av Daniel Bamberg.

Lagoppstillingen

Per Morten Kristiansen

Ole Kristian Kråkmo - Tom Erik Nordberg - Umaru Bangura - Joakim Våge Nilsen

Jacob Sørensen - Trygve Nygaard - Ugonna Anyora - José Daniel Bamberg

Nicola Djurdjic - Thomas Sørum

Konklusjonen

Vi tror - dessverre - at alt som gikk riktig forrige sesong, går galt denne sesongen. Vi tviler på at spissduoen klarer å levere like godt som i fjor. Etter sjetteplassen i fjor kan de ikke lengre forvente å bli undervurdert og den klisjefylte vanskelige andresesongen ser ut til å bli nettopp det, vanskelig.

Vi tipper Haugesund på en 15. plass og nedrykk.

Tabelltipset så langt

1. ?
2. ?
3. ?
4. Stabæk
5. Strømsgodset
6. Molde
7. Odd Grenland
8. ?
9. Start
10. Brann
11. Aalesund
12. ?
13. Sarpsborg 08
14. ?
15. Haugesund
16. Sogndal

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3