Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2011

Rollebytte for Aalesund og Stabæk

Det ene laget skuffet veldig i fjor, det andre imponerte. I årets sesong tror vi at ting normaliseres.

Tekst av Stein Andre Sæther og Marius Kjølstad. Grafikk: Martin Henriksen
Lagt ut: 13. March 2011 - 15:00

- Har du husket å testet ferdighetene på dagens quiz-spørsmål?

Stabæk

2008 ble kampen mellom aristokratene og artistokratene. Med en brasilianer som kunne drible fire dromedarer i en telefonkiosk og en Nannskog som bestilte krempasninger og fikk de servert av Gunnarsson så gikk som kjent bæringene av med seriegullet. Fredrikstad er fortsatt aristokrater, men Stabæk har mistet mye av artisteriet sitt.

Det mange trodde skulle bli ei døgnflue i norsk toppfotball er klare for sin 16. sesong i Tippeligaen, og de aller fleste av dem har endt på øvre del av tabellen. Med utgangspunktet de en gang hadde er dette sammenlignbart med å lage en splitter ny Ferrari med utgangspunkt i et par planker, litt tape og en pose twist.

Nå starter snart en spennende sesong for bæringene, uten suksesstrener Jönsson, men med en ny svenske som sannsynligvis kan mer enn å skrelle bananer.

Sesongen i fjor

Etter kun topp fem-plasseringer etter opprykket i 2005 kom nedturen i fjor. Å slite på nedre halvdel av tabellen var neppe målsetningen før sesongen. Uvissheten rundt Jönsson - i den grad man kan kalle overgangen til RBK noe annet enn en selvfølge - lå hele tiden som en tjukk tåke over Stabæk i fjor.

Etter sesongen ble det også spekulert i om at Stabæk hadde hatt sin siste gymtime i Telenor Arena. Det ble til slutt enighet, og bortesupportene kan også i år få sin årlige dose med passiv inhalering av svette gymsokker.

Tønsberg sjokkerte i Telenor Arena i cupen og slo ut finalistene fra 2008 i straffesparkkonkurransen allerede i tredje runde.

Stabæk endte på en skuffende 12. plass i Tippeligaen 2010.

Utskiftningene

Som erstatter for Daniel Nannskog har klubben hentet inn en vulkanlei gaboner fra islandske Grindavík som ser ut til å mestre sine oppgaver på en god måte allerede. I tillegg skal Jan Kjell Larsen prøve å ta opp keeperkampen med landslagskeeper Jon Knutsen, samt at Haris Skenderovi? skal gi bedre bredde i forsvaret.

Ut har Iven Austbø gått til Sandefjord, desperat etter å få spille førstelagsfotball. Høiland dro til Trønderlag sammen med Jönsson, Marius Helle lengtet tilbake til de jordnære ting på Jæren og dro tilbake til gamleklubben Bryne. Diogo har dratt tilbake til sin brasilianske klubb etter tidvis å ha imponert under sitt låneopphold, mens Daniel Nannskog og Tom Stenvoll har lagt opp mens leken ennå var noenlunde god.

Etter mye negative mediaoppslag forrige sesong, så har de i år fridd til ordspillonanistene i VG med å signere Alain Junior Ollé Ollé. En ung kameruner henter fra tyske Freiburg. En slags nysignering er også Mikkel Diskerud, som etter mye om og men returnerte til Stabæk.

Med fjorårssesongen i bakhodet, så er det få av disse som vil bli savnet. Daniel Nannskog var milevis unna å være Tippeligaens giftigste våpen i fjor.

Lagoppstillingen


Jon Knudsen

Vegar Hedenstad - Haris Skenderovi? - Bjarni Ólafur Eiríksson - Jørgen Hammer

Johan Andersson - Henning Hauger - Pontus Farnerud - Alain Junior Ollé Ollé

Gilles Ondo - Veigar Pall Gunnarsson

Konklusjonen

Trenerspørsmålet er for lengst ryddet av veien og Jörgen Lennartsson virker som et spennende valg. Stadionproblematikken er også løst. De blaa klarte seg greit uten Daniel Nannskog store deler av sesongen i fjor, og har gjort det meget sterkt i treningskampene.

Vi tror Stabæk samlet sett står sterkere enn i fjor, og at nye impulser både på trenersiden og i spillerstallen gjør at Stabæk finner veien tilbake til øvrehalvdel.

Vi tipper Stabæk ender på en respektabel 4. plass i årets sesong.

Aalesund

Noe moteikon blir han aldri, ei heller humørspreder, men å bygge et godt lag av Aalesund har han klart med bravur. De grellfargede kan glede seg over at Reka nylig signerte en ny toårskontrakt med klubben. Så spørs det om ikke oppturen blir til nedtur når nesten hele sentrallinjen har forsvunnet.

Sesongen i fjor

Det meste klaffet for Aalesund i fjor. Fire seire og en uavgjort på de fem første serierundene holdt til serieledelse. Selv om tapene kom etter hvert, klarte likevel sunnmøringene å bite seg fast i medaljestriden igjennom hele sesongen.

Tangotrøyene viste også at de var til å regne med på bortebane. Fem bortseire er mer enn godkjent, selv om tre av seirene kom mot de tre lagene som rykket ned. Likevel, bortetapene var ofte knepne ettmålstap.

Aalesund endte på en imponerende 4. plass i fjor.

Utskiftningene

Anders Lindegaard, kanskje Tippeligaens beste keeper, ble solgt til Manchester United. Johan Arneng, midtbanemotoren og kapteinen gikk til Syrianska. Tor Hogne Aarøy, toppscoreren i klubben i fjor med 12 mål, avløste Frode Johnsen som eneste nordmann i japansk fotball. Angrepsrekken ble ytterlig tynnet ut ved at Alexander Mathisen og Glenn Roberts forsvant til andre klubber.

Solomon Okoronkwo og Kjell Rune Selin har kommet inn, men det er heller tvilsomt om de er fullgode erstattere med en gang på topp.

På keepersiden har de fått inn Ole Christian Rørvik, samt forsvarsspilleren Edvard Skagestad og Jason Morrison på midtbanen fra Strømsgodset. Skal man dømme ut i fra reaksjonene fra Godsetunionen, så har Aalesund sikret seg en verdensstjerne. Hatmeldingene haglet fra supporterne da overgangen ble kjent.

Trond Fredriksen fant ut at han hadde fått nok skyllebøtter av Rekdal og pensjonerte seg, mens Khari Stephenson har byttet ut traurige Ålesund med solfylte California og San Jose Earthquakes.

Lagoppstillingen

Sten Grytebust

Ville Jalast - Edvard Skagestad - Daniel Arnefjord - Jonathan Parr

Pablo Herrera - Peter Orry Larsen - Fredrik Carlsen

Lars Fuhre - Kjell Rune Sellin - Michael Barrantes Rojas

Konklusjonen

En solid sisteskanse i Lindegaard har blitt byttet ut med to unggutter i Grytebust og Rørvik. Artige navn, men moroa stopper kanskje der for Aafk? Tålmodigheten tok fort slutt da Andreas Lie skulle prøve seg som ung og lovende for noen år tilbake, hva skjer om ingen av disse to unge leverer varene?

Mye rutine og kvalitet har forlatt Color Line stadion i løpet av vinteren. Mye skal klaffe om samtlige av erstatterne skal innfri allerede denne sesongen. Vi tror Rekdal fikk maksimalt ut av laget i fjor da han tok en fjerdeplass. Da må nødvendigvis laget gjøre det dårligere med flere uskrevne blad og dårligere kvalitet på stallen enn i fjor.

Vi tipper Aalesund på en 11. plass denne sesongen.

Tabelltipset så langt

1. ?
2. ?
3. ?
4. Stabæk
5. Strømsgodset
6. Molde
7. Odd Grenland
8. ?
9. Start
10. Brann
11. Aalesund
12. ?
13. ?
14. ?
15. ?
16. Sogndal

 

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24