Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2011

Sogndal og Molde fortsetter tabelltipset

Det ene laget er ti ganger så rikt som det andre, mens Sogndal er ti ganger mer sjarmerende. Dessverre så er det pengene som rår, og kun vi tipper kun et av disse lagene blir å finne i Tippeligaen 2012.

Tekst av Stein Andre Sæther og Marius Kjølstad. Grafikk: Martin Henriksen
Lagt ut: 11. March 2011 - 15:00

- Har du husket å testet ferdighetene på dagens quiz-spørsmål?

Molde

Det finnes omtrent like mange bilder av Morgan Andersen hjemme i stua til Nils Arne Eggen som det finnes seriegull i premieskapet til Molde. Dette har Røkke tenkt å gjøre noe med.

Etter mye overtalelse forlot Ole Gunnar Solskjær treneransvaret etter at Uwe Rösler tidlig sa at det var uaktuelt å fortsette videre. Og med Solskjær så kom også pengene, ikke ulikt scenarioet vi var vitne til da Eggen tok over Fredrikstad for snart ti år siden.

Røkke og Gjelsten hadde virkelig åpnet pengesekken og stod klare med mange millioner til spillerkjøp. Kanskje ikke det lureste å fortelle en hel nasjon av fotballag i økonomisk knipe.

Sesongen i fjor

Kun en imponerende sluttspurt med Uwe Rösler som inspirator reddet klubben fra det som kanskje ville endt med et nedrykk. Før det hadde Kjell Jonevret slitt med å få laget til å prestere på samme nivå som i 2009 da det ble sølv.

Innleide Baye Djiby Fall fikk oppgavene med å fylle tomrommet etter Mame Biram Diouf. Han gjorde akkurat det han var satt til. Det ble 16 seriemål i 2010, akkurat samme antall som den United-eksporterte senegaleseren gjorde sesongen før. Prestasjonen ble ikke mindre av at Molde hele fjorårssesongen var på nedre halvdel av tabellen, mens Diouf spilte på et topplag. Fall ville derimot ikke bli værende i Molde og de blåhvite måtte ut på ny spissjakt.

Plassering i fjor: 11. plass

Utskiftningene

I år er ansvaret lagt på Davy Claude Angan. Spilleren som kun traff nesten innenfor stadiontribunene i kvalifiseringskampene mot FFK og Tippeligaen generelt i fjor som Hønefoss-spiller med sine skuddforsøk. Ole Gunnar Solskjær har i utgangspunktet en lettere oppgave med å lære ender å gå langrenn, enn å lære Angan avslutningsteknikk. Ivorianeren har uansett vist prov på at han faktisk kan score mål i treningskampene.

Prisen på 3,5 millioner tyder derimot på at Molde har en del å lære om pruting.

Håvard Nordtveit, Tarik Elyounoussi, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Erik Huseklepp og Tom Høgli for å nevne noen. Ønskelisten var lengre enn juleønskene til en bortskjemt vestkantgutt. Ingen av disse var i nærheten av å signere for Molde.

De fikk nøye seg med blant andre Sean Cunningham og Joshua Gatt. Sistnevnte så rask at det ga han muligheten for spill i storklubben Cashpoint SC Rheindorf Altach som ligger på andreplass på andre nivå i Østerrike. Med andre ord sammenlignbart med Sarpsborg 08 i fjor.

Marcus Andreassson forlot moldenserne til fordel for nå Trond Sollied-styrte Lierse i Belgia. Inn kom Børre Steenslid og ut på båret gikk han allerede noen uker senere. Mest sannsynlig ute til sommeren, og kanskje hele sesongen.

Den kanskje mest spennende signeringen er Magnus Wolff Eikrem. Fast på reservelaget til United til tross, tjueåringen fikk aldri noen offisielle kamper for A-laget til Ferguson. Har vist prov på offensive kvaliteter i form av flere mål i treningskampene.

Lagoppstillingen

Espen Bugge Pettersen

Magne Simonsen - Christian Steen - Vegard Forren - Emil Johansson

Magnus Wolff Eikrem - Thomas Holm - Makthar Thioune - Magne Hoseth

Davy Claude Angan - Pape Pate Diouf

Konklusjonen

The baby-faced assassin har en formidabel oppgave foran seg for å hente seriegullet til Molde, men forsterkningene tatt i betraktning, er det få som snakker om seriegull allerede i år. Dessuten får han all verdens av arbeidsro i god tid fremover.

Det er mer sannsynlig at Kong Harald V får sparken som konge før Solskjær blir fristilt fra sin stilling. Situasjonen hadde naturligvis vært en helt annen om de våte drømmene om landslagsspillere til romsdalingene hadde gått i oppfyllelse.

Molde underpresterte store deler av fjorårssesongen, men vi fikk se glimt av potensialet da Uwe Rösler tok over og reddet laget fra nedrykk med en imponerende rekke resultater. Vi tror Ole Gunnar Solskjær tar laget videre denne sesongen og at laget ender på en sjetteplass. Et steg i riktig retning, og vi tror ikke Røkke & Co eller Tornekrattet forventer mer denne sesongen.

Vi tipper Molde ender på en 6. plass.

Sogndal

Etter seks års fravær er Sogndal tilbake i Tippeligaen. Vi tror dessverre oppholdet blir av det korte slaget, så de som vil ha autografen til Tone Damli Aaberge må benytte sjansen når lagene møtes 2. oktober for til neste år kan de være erstattet med Hønefoss og Jonas Rønning.

Sesongen i fjor

Suveren divisjonsmester flere runder før slutt. Her var det laget som helhet og ikke enkeltspillere som stod frem. Et godt eksempel på det var å finne på toppscorerlisten for Adeccoligaen i fjor. Først nede på åttende plass finner vi første Sogndal-spiller i Espen Olsen.

Plassering i fjor: 1. plass i Adeccoligaen.

Utskiftningene

Håvard Flo har lagt krykkene på hylla sammen med Tommy Øren og Harald Stormoen. Resten av overgangsvinduet har stort sett bestått av å sende og hente spillere til og fra Brann. Piotr Leciejewski og Lars Grorud ble sendt på flyet til Flesland, mens Eirik Bakke, Cato Hansen, Kenneth Udjus satt på flyet tilbake igjen. I tillegg har også Espen Lund Næss tatt turen.

Mye rutine forsvant med Håvard Flo, men desto mer kom inn med Eirik Bakke. Blir en naturlig leder både på og utenfor banen. Måtte se Adeccoligaens beste keeper forsvinne til Bergen, og har fått tilbake en keeper som ble funnet for lett i konkurranse med Håkon Opdal. Neppe et kvalitetstegn det.

Kanskje like viktig som forsterkningene som kom inn var at Even Hovland ble i klubben, til tross for at Molde en stund var veldig interessert i å sikre seg midtstopperen.

Lagoppstillingen

Kenneth Udjus

Isak Scheel - Even Hovland - Gustav Valsvik - Per-Egil Flo

Ole Jørgen Halvorsen - Eirik Bakke - Henrik L. Furebotn - Barry Kader

Espen Olsen - Ulrik Flo

 

Konklusjonen

Dette blir historien om gullfisken som rotet seg borti et basseng full av pirajaer. Vi tror med andre ord Sogndal kommer til å gå på en saftig smell i årets serie, som de gjorde i 2004.

Et par spennende Flo-bekjentskaper er neppe nok til å sikre ny Tippeliga-kontrakt. Spennende blir det likevel å følge utviklingen til disse, samt om Even Hovland tar nye steg. Verdt å merke seg er det også at spillerstallen på 21 kun har to blad fra Elfenbenkysten som har vært der i en årrekke, samt den amerikanske keeperen Joseph Bendik som eneste utenlandske innslag. Resten av stallen består av norske spillere.

Vi tipper Sogndal havner helt sist og 16. plass i årets serie.

Tabelltipset så langt

  1. ?
  2. ?
  3. ?
  4. ?
  5. ?
  6. Molde
  7. Odd Grenland
  8. ?
  9. Start
  10. ?
  11. ?
  12. ?
  13. ?
  14. ?
  15. ?
  16. Sogndal

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3