Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2011

Start og Odd Grenland starter tabelltipset

ffksupporter.net er endelig ute med årets tabelltips. Frem mot seriestart kommer vi til å prestentere to og to lag og først ut er Start og Odd Grenland.

Tekst av Stein Andre Sæther og Marius Kjølstad. Grafikk: Martin Henriksen
Lagt ut: 10. March 2011 - 15:00

- Har du husket å testet ferdighetene på dagens quiz-spørsmål?

Odd Grenland

Odd Grenland har sammen med Fredrikstad og Rosenborg kanskje den stolteste historien i norsk fotball. Men tolv cupgull til tross, de har faktisk aldri vunnet serien. På en veldig merkelig måte litt som å ha tolv bilnøkler, men ingen bil.

Sesongen i fjor

Fra å slå Strømsgodset 4-0 og Stabæk 3-0 på bortebane til å få stryk 1-6 da de tok turen til Ullevaal i møte med Vålerenga. Et uforutsigbart lag igjennom hele sesongen, men samlet nok poeng til å kapre en femteplass i fjor. Det dukker ved jevne mellomrom opp talenter i skiensklubben også, og i fjor fikk Torgeir Børven sitt store gjennombrudd ved å bli klubbens toppscorer.

Sluttplassering: 5. plass

Utskiftningene

Odd Grenland velger å satse ungt med Andreas Lie og André Hansen som keepere denne sesongen, sistnevnte hentet inn fra Lillestrøm da de fant ut at Arni Gautur Arason ble for gammel.

Chukwuma Akabueze, litt bedre kjent som Bentley, ville videre i karrieren. Mulig han satte seg på feil fly, for han havnet i hvert fall i Brann. I tillegg har traverne Anders Rambekk og Torjus Hansén lagt opp.

En som ikke har tenkt å gi seg er Tommy Svindal Larsen. 37 år og klar for en ny sesong for Oddrane. For at han ikke skal være alene blant ungguttene, så har også Frode Johnsen valgt å flytte hjem etter over fem år i Japan. Han rekker å fylle 37 år før sesongen starter.

I tillegg har de hentet mer beskjedne navn som Ulf Riis fra naborival Pors Grenland og Mjøndalens potet, Erik Midtgarden.

Ikke de dyreste overgangene, men de brente seg kraftig på kjøpet av Zbyn?k Posp?ch i 2007. Hvem sa at man ikke lengre kunne kjøpe en ræva fotballspiller for 5-6 millioner?

Lagoppstillingen


André Hansen

Steffen Hagen - Fredrik Semb - Morten Fevang - Emil Jonassen

Magnus Lekven - Jone Samuelsen - Simen Brenne

Torgeir Børven - Frode Johnsen - Mattias Andersson

Konklusjonen

Vi anser Odd Grenland som svekket i forhold til fjoråret. I en jevn Tippeliga så skal det ikke mye til før et lag faller et par plasser på tabellen sammenlignet med året før. Klarer Børven å følge opp sesongen fra i fjor, eller vil det være midtbanespillerne Brenne og Fevang som får oppgaven med å score målene? Og vil Mattias Andersson endelig gjøre en god sesong på øverste nivå?

Dag-Eilev Fagermo har et spennende knippe midtbanespillere å velge mellom. Forsvaret virker stabilt, mens det står et par usikre kort mellom stengene. På topp hviler selvsagt mye ansvar på de erfarne spillerne som Frode Johnsen, Mattias Andersson og Magnus Myklebust.

Johnsen har derimot ikke scoret i Tippeligaen siden 6. juli 2006 mot Viking, og kun litt av årsaken til det er at han i mellomtiden har vært i Japan. Andersson har egentlig aldri prestert jevnt godt i Tippeligaen, mens Magnus Myklebust ikke har vært noen scoringsmaskin siden overgangen fra Lillestrøm. Da er det kanskje igjen Børven som tar ansvaret og gjør nok en god sesong?

Vi tipper Odd Grenland havner på en 7. plass i år.

IK Start

Sørlandets stolthet bak Julius, sommer, Arendal, Mandal, Kaptein Sabeltann, HKH Mette-Marit og Vidar Kleppe er klar for nok en sesong uten cupgull.

Sesongen i fjor

En sesong hvor antall hjemmeseire, uavgjorte og borteseire nesten var jevnt fordelt på tretti kamper, så var det kanskje ikke overraskende at de også havnet akkurat midt på tabellen. Ble neppe oddstippernes favoritt i løpet av sesongen med mange rare og uforutsigbare resultater. For eksempel endte oppgjørende mot Vålerenga med 5-3-seier hjemme, før de på sensommeren dro hjem fra Oslo med 1-8 i bagasjen.

I 2009 var Mads Stokkelien den alle snakket om. I fjor kom det frem nok en komet i Espen Børulfsen. 23-åringen stoppet på åtte seriemål, mens Christian Kleiven ikke var mye dårligere med seks mål fra sin midtbaneposisjon. Og fellesnevneren for Stokkelien, Børulfsen og Kleiven? Alle tre er fra Kristiansand!

Utskiftningene

Tapet av Clarence Goodson, og til dels Hunter Freeman, vil utvilsomt bli merkbart, og det spørs om nyankomne Birger Madsen er i stand til å fylle de skoene med det første. Keeperplassen har lenge vært akilleshælen til Start i følge ekspertene. Kenneth Høie gjorde en god figur i fjor, men får nå konkurranse fra Aleksander Lund Hansen, mens Rune Nilssen har lagt opp.

Verken Knut Henry Haraldsen eller Bernt Hulsker fikk fornyet sine kontrakter og sistnevnte skal denne sesongen kommentere fotball fremfor å sparke den. Dessuten får man i år se senvirkningene av at Christan Bolaños dro i slutten av august i fjor. Litt av magien er borte fra årets startlag.

Men, alle aktive fotballspillere til side. Den som vil bli mest savnet denne sesongen og mange, mange år fremover er selvsagt Svein Mathiesen som døde i februar.

Lagoppstillingen

Kenneth Høie

Brian Priske - Birger Madsen - Avni Pepa - Rolf Daniel Vikstøl

Ernest Asante - Fredrik Strømstad - Solomon Owello - Espen Børufsen

Espen Hoff

 Ole Martin Årst

Konklusjonen

Med et så ungt mannskap kan det meste skje. Stabiliteten vil nok vente på seg ennå noen år, og prestasjonene vil variere som i fjor. På gode dager kan Start rundspille Rosenborg, på dårlige dager sikkert tape stort mot Sogndal.

Usikkerheten rundt Knut Tørum vil neppe slå positivt ut. En trener på oppsigelse vil garantert til tider har tankene andre steder. Vi tror Start kommer en plass ned siden i fjor.

Vi tipper IK Start havner på 9. plass.

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3