Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Khalifa Jabbie kan bli rød-hvit

Afrikansk landslagskaptein til FFK?

FFK jakter spillere, og den første nykommeren kan bli Khalifa Jabbie (17) fra Sierra Leone. Ifølge nettstedet sierraleonefootball.com har klubben signert en intensjonsavtale med U20-landslagskapteinen.

Tekst av Marius Kjølstad, Foto: Africansportstv.com
Lagt ut: 10. December 2010 - 21:00

Det er altså sierraleonefootball.com som melder om intensjonsavtalen i kveld.

Khalifa Jabbie er 17 år, og i henhold til FIFAs regelverk er det ulovlig å signere afrikanske spillere under 18 år. Dette er grunnen til at FFK angivelig skal ha signert en intensjonsavtale med spilleren.

20.januar 2011 fyller spilleren 18 år, og det forventes at han da vil skrive en vanlig kontrakt med klubben og slutte seg til spillertroppen.

Jabbie spiller for Kallon FC i hjemlandet Sierra Leone. Dette er moderklubben til AIK-spiller Mohamed Bangura, som FFK var interesserte i å hente.

U20-kaptein

Det er ingen tvil om at det er en spennende spiller FFK ser ut til å sikre seg. Til tross for sin unge alder har han opptrådd som kaptein på U20-landslaget, og spilleren har også fått sin debut for A-landslaget.

Som kaptein førte han nylig landslaget sitt til seier i en turnering. Her var mange speidere på plass, og flere skal visstnok ha fått opp øynene for Jabbie. Nå ser det imidlertid ut til at afrikaneren ender opp i Fredrikstad etter nyttår.

Vært i Aalborg

Stortalentet er sentral midtbanespiller, og omtales som en fysisk sterk spiller. Med sine 193 cm skal han ruve på midtbanen. Det blir satt likhetstegn mellom spillestilen hans og hvordan Tromsø-spiller Serigne Kara er på banen.

Jabbie har vært på prøvespill i Aalborg, og etter hva ffksupporter.net vet skal danskene ha vært meget interesserte i å hente unggutten. Dårlig økonomi og usikker trenersituasjon skal imidlertid ha ødelagt overgangen.

Får agent-skryt

FFK har benyttet seg av den svenske agenten Patrick Mörks tjenester i forbindelse med overgangen. I en sms til ffksupporter.net skryter han voldsomt av Jabbie.

– Han er et fantastisk talent, blant de største jeg har sett. Han er stor, sterk og har et enormt bra blikk for spillet. I forhold til for eksempel Anthony Annan er han mer offensiv, skriver Mörk.

Og Mörk gir seg ikke der. I en ny sms gir han følgende skussmål til spilleren.

– Khalifa er den mest spennende afrikaneren jeg har jobbet med siden Essien.

Tidligere har Mörk fått spillere som McDonald Mariga (Inter) og Derek Boateng (Getafe) til Europa via Sverige. Etter hva ffksupporter.net erfarfarer rangerer Mörk ham ikke noe lavere enn disse spillerne på samme alder.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3