Hønefoss - FFK 1-4 (1-3)

Tre mål foran etter tre seire

En fantastisk forestilling mot Hønefoss ga 1-4 i målprotokollen, og et fantastisk utgangspunkt før returoppgjøret på Fredrikstad Stadion. La oss suge på karamellen i kveld, før vi nullstiller oss og forbereder festen på torsdag.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 21. November 2010 - 19:10
Pang x1!

Etter seks minutter ga Raio Piiroja oss en drømmestart ingen kunne tenke seg på forhånd. Erik Hagen uttalte før kampen at de måtte passe seg for estlenderen på dødball, men Hønefoss-forsvaret gjorde en juniorfeil og ble hardt straffet.

Det er ikke ofte man ser Piiroja gå opp og elegant heade inn et mål. Desto mer vanlig er det at han på en eller annen mystisk måte, med en eller annen mystisk kroppsdel, klarer å score. I dag var det med fanget, men mål er mål!

Pang x2!

Ti minutter senere doblet vi ledelsen. Lennart Steffensen forsøkte å finte bort Amin Askar på egen banehalvdel, men mislyktes. Vår høyreving satt fart mot 16-meteren med ballen.

Inne i feltet viste Celso Borges og Gunnar Heidar Thorvaldsson klasse, hvor førstnevnte plasserte seg bak i feltet mens islendingen tok et bueløp bakover for så å dra med seg stopperen sin forover. Askar slo inn, Thorvaldsson hoppet over, og på bakerste stolpe var selvfølgelig Celso Borges sikkerheten selv. Med bredsiden nede i hjørnet, og 2-0 til gjestene!

Pang x3!

Kun tre minutter gikk før Askar var på farten igjen. Erik Hagen ser kanskje ut som noe man ikke vil møte på i en trang sidegate om natten, men flere som kjenner ham sier at han er from som et lam. Og det viste seg å stemme.

Det er kun én ting en kantspiller ønsker seg mer enn harde pakker til jul, og det er tversoverpasninger når motstanderen er i ubalanse. Hagen serverte Askar en pasning, og vår kjære nummer 18 bestemte seg like godt for å gjøre alt selv. Skuddet i krysset er et av de vakreste målene vi har sett i år.

Som plaster på såret får hvertfall Erik Hagen assisten til et av årets vakreste mål.

Mini-pang

Etter tre mål og 20 fantastiske minutter, er det ikke unaturlig at et lag underbevisst slapper av og legger seg bakpå. Så skjedde også med FFK, og det førte til redusering for Hønefoss. Kamal Saaliti fikk gleden av å sette inn målet som skapte spenning i kampen, selv om han muligens skulle vært avblåst for offside.

Pang x4!

I 2.omgang presset Hønefoss på, men FFK red greit av stormen. Etter 75 minutter fikk vi også oppleve ekte magi, signert Alex Valencia. Etter å ha dratt av to spillere, curlet han like godt ballen rett i krysset. Fantastisk!

Tre seire

Etter kampen står vi igjen med tre seire. Den mest opplagte var seieren på banen. De 20 første minuttene rundspilte vi Hønefoss. For det første var vi effektive, men desto mer imponerende var det å se den defensive strukturen.

Aldri før i år har presshøyden vært bedre. Anført av to taktisk kloke spisser, klarte vi å hindre Hønefoss alt som het offensivt spill. Midtbanen sto godt etter, det samme gjorde både stoppere og backer også. Utrolig effektivt og samkjørt.

Taktisk seier

Den andre kampen vi vant, var på benken. Trenerteamet vårt turte å benke kaptein Jan Tore Ophaug, og det virket som om samarbeidet mellom Piiroja og Martinsen fungerte mye bedre.

De valgte også å kjøre Amin Askar på høyre og Alex Valencia på venstre. Dette valget virket noe overraskende før kamp, men Askar på høyrekanten resulterte i to glimrende mål. Endelig en taktisk triumf fra benken, kudos for dette!

I motsatt ende av denne skalaen finner vi Hønefoss-trenerne. At de benket Konate og Angan, førte til at de fra start stilte uten spisser til å true bakrommet. Det gjorde at vi kunne løfte laget 10-15 meter. Takker og bukker.

Imponerende supporterskare

Den tredje kampen foregikk på tribunen, og her var vi også totalt overlegne. Imponerende 17 busser ble fylt med fantastiske FFK-supportere, og mange fant veien til AKA Arena privat. Det er ingen tvil om at dette var en medvirkende faktor.

Supporterne løftet FFK frem det første kvarteret, og vant tribunekampen nesten på walkover. Imponerende av Plankehaugen.

Nå skal vi kose oss i kveld med denne seieren, før vi nullstiller oss igjen i morgen. Hønefoss må riktignok vinne med fire mål om de skal snyte oss for Tippeligaplassen, men det er absolutt ikke umulig. Torsdag kveld klokken 20:00 bør det sitte 12.000 mennesker og heie FFK frem til Tippeligaen.