Husk meg
Brukernavn
Passord

FFK 4-1 Kvik Halden

FFK vant som forventet lekende lett 4-1 over et tafatt Kvik-lag i Østfoldhallen fredag kveld. Med litt mer konsentrasjon burde det ha blitt langt større sifre i FFKs favør. Men hva med vår nye svenske komet? Jo, Håkan Söderstjerna imponerte stort!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 23. March 2003 - 22:16
De fleste husker vel kampen på Stadion i fjor, også kalt "seriefinalen", hvor FFK regelrett slaktet Kvik Halden og gav seg ikke før det stod 7-1 på måltavla. Mye har skjedd siden den gang. FFK har rykket opp til første divisjon, mens Kvik Halden igjen står foran en sesong i 2.divisjon. FFK har også fått mange nye spillere, mens Kvik ikke er spesielt forsterket. Dermed skulle vel saken være biff? Jada, saken ble biff (selv om "biffen" selv ikke var like god i dag). Spillerne gjorde jobben sin, utspilte i perioder Kvik og vant 4-1. Det burde og skulle ha blitt mer. Men treningskamp er nå bare treningskamp.

Mest spenning knyttet til denne kampen var nok mye omtalte Håkan Söderstjerna sin debut fra start. Svensken kom inn i 2.omgang mot Godset for en snau uke siden, men dette skulle altså bli hans debut foran hjemmepublikumet (som for anledningen var omlag 500 stykker). Og Håkan viste hvorfor det går lovord om han. Pasningene satt som støpt, og Håkan så ut til å trives i den rødhvite drakta. Greit nok at Kenta i fjor hadde noen flotte pasninger, men Håkan gjør det enda bedre i tillegg til at han ikke står stille og drar seg i shortsen når han mister ballen. Ikke dribler Håkan stillestående heller. Jeg ser ikke noe grunn til å holde det tilbake: Håkan blir en hit i 1.divisjon!

1. Omgang

FFK tok styringen fra start av og det tok ikke mer enn fire minutter før Ringberg setter ballen i nettmaskene for første gang - servert og tilrettelagt av Håkan Söderstjerna. Minuttet etter er Lars Petter Hansen alene med Kviks glitrende keeper Thomas Sandem, men Hansen får ballen litt for langt foran seg slik at Sandem får avverget. Hansen får en ny mulighet kort tid etter, men igjen knoter han det til for seg selv etter nydelig forarbeid av makker Ringberg. FFK fortsetter å være det førende laget, og etter 24 minutter er det duket for 2-0. Og for et mål. Markus Ringberg dribler av to-tre Kvikke-spillere elegant før han setter ballen helt borte i hjørnet fra vel 16 meter. Nydelig. Etter dette synker kvaliteten noe, men FFK er kompakte defensivt og Kvik blir aldri noen trussel. Ikke før etter 42 minutter. Øystein Rogstad utnytter slurv av FFK og scorer enkelt alene mot Rino Hansen. Heldigvis svarer FFK umiddelbart: Söderstjerna slår en nydelig pasning til Cwartek som har kommet høyt opp på høyrekanten. Cwartek slår direkte inn foran mål hvor Ringberg kommer i full fart og header ballen opp i nettaket. Rett ut av læreboka og 3-1 til pause.

2. Omgang

I andre omgang har FFK gått over til 3-5-2 og fortsetter å dominere spillet. Omtrent fem minutter inn i omgangen er det Roger Risholt sin tur å komme på scoringslisten. Utover dette skjer det veldig lite interessant. FFK har kontroll defensivt selv med bare tre mann. Kvik er tannløse offensivt, men FFK skaper heller ikke det helt store. Mens det var på det mest kjedelige satte Eggen endelig inn Welton Melo. Det var Håkan som måtte vike plassen etter å ha imponert oss i 60 minutter, og publikum satte utvilsomt pris på innsatsen hans. Men hva med Welton? Dessverre klarte han ikke å markere seg nevneverdig i denne kampen heller, hverken som spiss eller på midtbanen. Men at fyren har potensiale og vil blomstre for alvor når gresset på Stadion blir grønt og sommeren er over oss - det føler jeg meg sikker på. Flere mål ble det som kjent ikke heller. FFK vant altså 4-1 over Kvik Halden.

Vurdering

En relativt god dag på jobben for FFKs del. Prestasjonene var riktignok svært ujevne, men det er tydelig at laget er på rett vei frem mot seriestart. Det skal sies at lagene FFK vil stå ovenfor i 1.divisjon vil holde et høyere nivå enn Kvik, selv om haldenserne utvilsomt har et meget godt lag for 2.divisjon å være. I denne kampen kom de likevel bare til noen få, sporadiske målsjanser i tillegg til scoringen. Kviks kaptein (og tidligere FFK-kaptein) Joachim Jonsson var forøvrig mektig imponert over sin gamle arbeidsgiver, og Jocke hadde dette å si etter kampen: "FFK tar steget opp i Tippeligaen på direkten". Kviks omstridte trener Roar Breivik fulgte opp: "FFK er sterke. De kommer til å rykke opp. Noe annet er det ikke snakk om."

Så får vi vente og se hvordan det går da...

Kampfakta
ca 500-600 tilskuere
Treningskamp i Østfoldhallen 7. mars 2003

FFKs lag
Steinar Sørlie
Roger Helland, Tore Pedersen, Lahai Fallay, Vebjørn Hagen
Anders Østli, Olof Watson, Roger Risholt, Håkan Søderstjerna
Lars Petter Hansen, Markus Ringberg

Reserver
Rino Hansen, Tor Trondsen, Miran Mahmutcehajic, Jeton Petisha, Welton Melo, Alex Forsberg, Jørgen Fog, Pål André Czwartek

Kvik Halden sin start-11'er
Thomas Sandem
Kjetil Andreassen, Joacim Jonsson, Torgeir Bjerke
Ørjan Christiansen, Stein P. Eidal, Tam Thien Tran, Joacim Olsson
Øystein Rogstad, Bjørn Tore Hansen og Simen Johansen

Gule kort
Ingen

Cornere
FFK: 10
Kvik: 0

Offsides
FFK: 3
Kvik: 0

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3