temp

Løv-Ham - Fredrikstad 0-1 (0-0)

Temmet løvene

Fredrikstad tok en særdeles viktig seier i kveldens kamp mot Løv-Ham i Bergen. I en sjansefattig kamp ble Vidar Martinsen matchvinner med sin tredje scoring denne sesongen.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 26. September 2010 - 19:45

Vår spillerbørs, hvor du også kan registrere din egen!

Ett tap på de fem siste kampene vitner om en motstander som hadde tatt steget trygt bort fra nedrykksstriden og som nå luktet på en kvalifiseringsplass. Etter dagens kamp skiller det ni poeng mellom FFK og Løv-Ham på sjetteplass, noe som betyr at kvalifiseringsplassen allerede nå nesten er sikret.

Sjansefattig, men oppløftende omgang

Gjestene tok kommandoen fra start uten å skape all verden av sjanser. Løvene på motsatt banehalvdel så ut til å ha ladet opp til kampen med et uhyggelig tannlegebesøk. De virket veldig tannløse innledningsvis, men flekket tenner de få gangene de kom i angrep.

Et kvarter ut i omgangen varter vertene opp med flott fotball. Fredrik Haugen dribler av halve FFK før han gir ballen til Sindre Måløy som leker med Vidar Martinsen før han skyter. Jon Masalin er med på notene og redder.

Like etter er det FFK som ypper seg da de får et mål annullert for offside. FFK fortsetter å presse hjemmelaget høyt på banen og nektet de å bygge opp angrep. De uadresserte oppspillene ble enkelt match for den bakre fireren. Det var først da vertene vente spille langs bakken i bredden at forsvaret fikk noe å bryne seg på. Da fikk de til tider mye rom på kantene før den bakre fireren tok ut bredde.

Grønne sko manglet fininnstilling

Fem minutter før pause gjør en for dagen god Celso Borges det meste rett da han drar seg fint fri og avslutter med venstre fra rundt seksten meter. Skuddet går dessverre i krysstolpen og ut til utspark. Også like før dommeren blåser for pause er FFK nær ledelse, men ubesluttsomhet foran sekstenmeteren gjør at det stod 0-0 til pause.

En omgang med flere gode tendenser fra forrige kamp, men det offensive spillet mangler fremdeles struktur og faste mønstre. Lange oppspill ble ofte plukket ned av vertenes forsvar. Spill i midten ble trangt og komplisert og spill langs kantene var ofte preget av dårlige innlegg eller fravær av svartkledde innenfor Løv-Hams sekstenmeter.

Andreomgang startet på samme måte, og få minutter inn i omgangen ser man tydelig at noe ikke stemmer offensivt for FFK. Frispark inne på Løv-Hams banehalvdel og ingen offensive pasningsalternativer åpenbare seg. I stedet blir ballen spilt tilbake med flere trekk i bakre firer før en ny langpasning sendes oppover.

Martinsen redder tre poeng

Lite skjer det første kvarteret også i denne omgangen, men i det klokken passerer timen er igjen de magiske grønne fotballskoene til Borges i aksjon. Frisparket smeller dessverre i stolpen, men ti minutter senere skulle endelig gjestene ta en fortjent ledelse.

Et frispark blir slått inn i boksen til Løv-Ham. Celso Borges header ballen mot målet, hvor Vidar Martinsen er våken og smeller ballen i nettet til 0-1. Rett før scoringen hadde Løv-Ham sin eneste store sjanse i andreomgang da en heading snek seg utenfor stolpen.

Fredrikstad har god kontroll ut kampen, selv om Løv-Ham med fem minutter igjen kunne utlignet. Corneren går igjennom hele feltet og flere er nær ved å få ei tå på ballen. På overtid er det derimot FFK som burde ha scoret igjen. Borges gjør igjen det meste riktig, drar seg fri, runder keeper og skal bare sette ballen i mål, men knoter det til.

Kampen ender med en etterlengtet seier. Ettersom samarbeidsklubben lengre nord reddet seg på et selvmål i sluttminuttene, så var det også en særdeles viktig seier med tanke på direkte opprykk.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3