Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Risholt tilbake i manesjen:

- Comes with his game

En FFK-legende drar igjen på seg den rød-hvite drakta. Roger Risholt gleder seg til comebacket, men er soleklar på at han ikke ønsker å leve på navnet sitt.

Tekst av Øystein Holt og Marius Kjølstad
Lagt ut: 12. September 2010 - 13:55

- Jeg bryr meg svært lite om hva som har skjedd tidligere og hva folk mener om meg. Jeg har kommet til FFK for å rykke opp og ønsker å gjøre mitt beste for at laget skal prestere. Jeg får si som Michael Jordan: "Come with your game, not with your name."

Slik svarer Roger Risholt (31) da ffksupporter.net spør ham hva han tenker om fansens mening. Det er ingen tvil om at det har vært blandede følelser i FFK-leiren etter overgangen, men det tar Risholt med knusende ro.

Ønsket seg sterkt til klubben

Han var derimot alt annet enn rolig da overgangen til FFK så ut til å gå i vasken èn dag før overgangsvinduet stengte.

- Jeg ville jo til FFK, så jeg ble litt skuffet og irritert over at partene ikke kunne bli formelt enige, spesielt med tanke på at min overgang var klar.

Og da den endelig gikk i orden?

- Da ble jeg glad og tenkte at ting løser seg for snille gutter, sier sørlendingen før han legger til litt om hva han tenkte da FFK opprettet kontakt.

- Umiddelbart tenkte jeg at klubben har en spillestil som passer meg utmerket og håpte at jeg igjen kunne spille for klubben som jeg har hatt noen av mine beste år som fotballspiller i. FFK er en stor klubb med stort potensiale som de dessverre ikke har fått utløp for de siste par årene.

Forventer spilletid

Ifølge Risholt selv skal han ikke ha motivasjonsproblemer i det hele tatt. Muligens blir det bare noen få kamper på ham for FFK, men han er klar til å yte alt for laget.

- Klarer vi dette blir det mitt fjerde opprykk til Tippeligaen. Jeg spiller helt klart for at vi skal rykke opp. Dersom laget gjør det bra er det gode muligheter for at det blir videre spill med FFK for min del, svarer Risholt.

Han er også klar på at han har kommet til FFK for å spille, og at han ønsker å gå rett inn på laget. Selvtilliten er det ingenting i veien med, og han sier selv at det skal være synlig at han kommer fra Tippeligaen.

Vet hva han går til

I tillegg til FFK var også Haugesund interesserte i midtbaneterrieren. For Risholt var det Plankebyen som fristet mest.

- I Fredrikstad vet jeg hva jeg går til, og jeg har prestert i klubben før, og det er en klubb som jeg har gitt mye til og fått mye tilbake fra. Jeg har sagt det i mange år og mene forsatt at det ikke finnes bedre klubber å spille for i Norge. Ferdig med det.

Hva er det som gjør Fredrikstad til et så spesielt sted å spille fotball?

- Den genuine interessen folk har for sporten, og at de er stolte av å være entuastiske supportere, svarer han kjapt.

Gode minner

Det er lenge siden han spilte for FFK sist, men fortsatt har han sterke minner fra tiden i klubben. Og han er ikke den eneste. De fleste husker sikkert målet mot Molde i 2004 etter 13 sekunder. Men hva er det Risholt selv husker best?

- Høsten 2004 var stor. Vi var tippeligaens nest beste lag og ved hjelp av en utrolig opphenting klarte vi å holde plassen mot alle odds. Landskampene i 2005 må også nevnes i denne sammenheng, og de kom jo som et resultat nettopp av den fantastiske 2004 sesongen min.

Men samtidig som han gleder seg over å være på plass i Fredrikstad, var det vemodig å reise fra et Kongsvinger-lag som kjemper for å overleve i Tippeligaen.

Tungt å forlate Gjemselund

- Det var tungt å reise fra KIL, innrømmer Roger'n.

- Tippeligaspill er jo i utgangspunktet mer attraktivt, og jeg hadde nok ikke forlatt KIL for en annen klubb enn FFK i den nåværende situasjonen. Det har sett veldig bra ut de siste kampene både for KIL og for meg personlig. Når jeg i tillegg var blitt utnevnt til kaptein føler jeg det jo som et slags svik. Samtidig vet alle at KIL var nødt til å fristille spillere, uansett hvem, for å sikre klubbens fremtid. Jeg ser også fremover og håper at begge klubbene spiller i tippeligaen neste sesong.

Klubbnomade

Og Kongsvinger er ikke den eneste klubben han har vært innom etter at han forlot FFK i 2005. Etter opphold i danske AGF, svenske Häcken og Tromsø ble det spill på Gjemselund.

- Min lengste periode var 3 ½ fantastiske år i FFK hvor jeg utviklet meg utrolig mye. Den siste sesongen hadde jeg 8 kamper fra start før jeg fikk min første skade. Tiden etter det har vært litt for preget av rot, lite gjennomtenkte valg og generelt dårlig timing i forbindelse med de klubbene jeg kom til.

Risholt understreker at FFK er den klubben han trivdes best i. Oppholdene i Sverige og Danmark opplevde han som positive, spesielt i AGF.

Hva er forskjellen på fotballen som spilles i de tre landene?

- I Danmark er basisferdighetene på et mye høyere nivå enn i de to andre landene. Der var det også mer fokus på langsiktig utvikling og rendyrking av lagets spillestil og av de individuelle ferdigheter som passet til spillestilen.
I Sverige var det lavt tempo med fokus på individuelle spillere. Liraren Zlatan passer godt i Sverige
, sier han og gliser.

Kortsiktig tankegang i Norge

Norge mener han derimot henger litt etter.

- I Norge er det stort fokus på omstilling og presspill med en enorm kortsiktig resultatorintert tankegang. Langsiktig utvikling har heldigvis fått mer innpass i de seneste årene, mener Risholt.

Hvilken liga holder høyest nivå?

- Helt klart SAS-ligaen i Danmark, kommer det kontant.

Tøft å følge nedturen

Fjorårssesongen var tøff for FFK, og Risholt led med FFK under Tom Nordlie.

- Huff, det var ille. Jeg hadde troen på at Tom kunne snu det. Det var ergelig med nedrykk, men det skal vi jo rette opp nå.

Og hva blir Roger Risholts viktigste funksjoner for å få rettet det opp?

- Jeg er en rutinert spiller med spisskompetanse som førsteforsvarer, og jeg spiller med stor entuasime og det håper jeg kan smitte over på medspillerne. Med årene har jeg også blitt en god leder, og jeg har alltid vært godt likt i spilllegruppene jeg har vært en del av og det håper jeg kan forsette.

- Jeg har fulgt med på FFK via Internett siden jeg forlot klubben. Min viktigste tilførsel til laget tror jeg blir den energien og entusiasmen jeg spiller med. Jeg kommer til å ta ansvar og arbeide med å holde lagdelene samlet, fortsetter han.

Vinnerskalle

Men kanskje det aller viktigste han vil bidra med er å skape en vinnerkultur.

- Jeg ser på meg selv som en vinnerskalle!

Blir det hårbånd?

Det store spørsmålet som kanskje alle lurer på før ettermiddagens kamp er om Risholt skal spille med hårbånd eller ikke? Det legendariske hårbåndet er et sårt savnet syn!

- Det blir nok ikke hårband i høst. Jeg er for bekymret for frisyren, avslutter Risholt med et glimt i øyet.

I Fredriksstad Blad har man kunnet lese at Roger'n er singel, og da er det kanskje like greit at hårbåndet sløyfes?

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3