Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: FFK - Sarpsborg 15.august

Slaget om tre livsviktige poeng

FFK har sammenlignet søndagens kamp med Old Firm og El Clásico. De fleste omtaler kampen som «Slaget om Østfold». Vi kaller den «Slaget om tre livsviktige poeng».

Tekst av Marius Kjølstad, foto: Rolf B. Gundersen/fredrikstadfk.no
Lagt ut: 13. August 2010 - 23:35

Ja, det er en kamp med lange tradisjoner. Ja, det er naborivalisering. Ja, vi må revansjere det forsmedelige tapet i fjor.

Men viktigst av alt: Vi må ha tre poeng. Alle som kan lese en tabell ser at alt annet enn seier er godt nok. Sogndal ligger allerede fire poeng foran oss. Ranheim ligger to poeng bak oss, men de har èn kamp mindre spilt.

Og dersom Sarpsborg vinner vil de bli farlig skumle, med kun ett poeng mindre enn det vi står med.

Det fins ingen unnskyldninger for å tape denne kampen. Tabbekvoten for august er brukt opp med ett poeng på to kamper mot middelmådige lag.

Og hvordan skal vi klare å slå Sarpsborg? Oppskriften er forsåvidt enkel; spillerne må gjøre alt de ikke gjorde etter pause mot Strømmen.

I de to siste kampene mot Sarpsborg har det skortet på innsats. Bortelaget kommer til å komme ut på banen med full innsats og null respekt, der må vi klare å overgå dem!

Det er bare å innse at FFK-Sarpsborg ikke er i nærheten av Old Firm eller El Clásico. Hverken de religiøse eller politiske dimensjonene er tilstede. Det står derimot om noe langt viktigere for Fredrikstad Fotballklubb: tre poeng i opprykkskampen.

Kampfakta:

FFK - Sarpsborg 08
Nye Fredrikstad Stadion søndag 15.august 2010 kl. 16:00
Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF
Værvarsel: Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra nordøst. 0 mm nedbør. 24 grader og sol!

Fredrikstad FK

Det er vel ikke noe vitsen i å rippe opp i forrige seriekamp? Gjort er gjort, spist er spist og 2.omgangen mot Strømmen var katastrofal.

Treningsuka har vært preget av at klubben har mange landslagsspillere. Hele syv FFK-ere har manglet på feltet de siste dagene.

Til kampen er Agim Shabani og Joachim Thomassen uaktuelle, med henholdsvis strekkskade og suspensjon. Alex Valencia sto over mot Strømmen, mens Wallace Fernando Pereira måtte gå av før pause. Begge disse to skal visstnok være klare til dyst.

Det virker som om begge nykommerne, Cristian Gamboa og Gilmak, får spille fra start. Gamboa spilte en meget bra kamp mot Strømmen, og hadde både ett mål og èn målgivende pasning. Gilmak spilte 2.lags-kampen mot Trosvik på mandag, og etter rapportene skal han ha klart seg bra som midtstopper. På midtbanen slet han derimot litt mer.

Ukens FFK-er

Cristian Gamboa! La først opp til Celso Borges' mål, før han like godt puttet selv også. I tillegg til dette var han god i spillet, med unntak av litt dårlig defensiv struktur. Etter en meget god debut var det tur for landslagssamling, og han spilte 90 minutter for Costa Rica i 2-0-tapet mot Paraguay. En fantastisk uke for Gamboa, og forhåpentligvis fortsetter storspillet mot Sarpsborg 08!

FFKs forventede lagoppstilling (4-4-2):

 

Lasse Staw

Vidar Martinsen - Jan Tore Ophaug - Raio Piiroja - Wallace Fernando Pereira

Cristian Gamboa - Hans Erik Ramberg - Gilmak - Simen Rafn

Celso Borges - Amin Askar

Sarpsborg 08 Fotballforening

Det er et Sarpsborg-lag fullt av selvtillit som kommer til Plankebyen søndag. Forrige runde banket de serieleder Sogndal 4-0 på hjemmebane.

Laget er inne i en tøff periode, hvor de møter Bodø/Glimt, Sogndal og FFK etter hverandre. Så langt står de med tre poeng, og noen flere bør de helst ikke ha etter søndagens kamp heller.

Roar Johansen har alle spillerne sine tilgjengelige, og har dermed full valgfrihet med tanke på lagoppstilling før kampen.

Siste tre kamper:

08.august Sarpsborg - Sogndal 4-0
01.august Bodø/Glimt - Sarpsborg 4-0
25.juli Sarpsborg - Moss 4-1

Se opp for

Tom Erik Breive. Er Sarpsborgs toppscorer med åtte mål i år, og klinket senest inn et kremmerhus mot Sogndal. Imponerende, spesielt med tanke på at han er høyrekant. Kan fort finne på farligheter om FFK ikke er obs på ham. En av bortelagets alle beste spillere, og Breive hadde lett tatt nivået i Tippeligaen.

Sarpsborg 08s forventede lagoppstilling (4-3-1-2):

 

Magnus Hjulstad

Magnar Ødegaard - Ole Christoffer Heieren Hansen - Kjetil Berge - Berat Jusufi

Tom Erik Breive - Joackim Jørgensen - Morten Giæver

Michael Røn

Øyvind Hoås - Martin Wiig

Siste oppgjør mellom lagene:

11.april 2010 Sarpsborg - Fredrikstad 3-0
02.februar 2010 Fredrikstad - Sarpsborg 2-1
06.november 2009 Fredrikstad - Sarpsborg 0-2

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

46% for hjemmeseier, 26% for uavgjort, 28% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

53% for hjemmeseier, 25% for uavgjort, 22% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

Her følger du kampen:

Live: Nye Fredrikstad Stadion
TV: NRK 1
Radio: Radio Prime
Live på nett: fredrikstadfk.no

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 3-0

Hvis man setter spiller mot spiller opp mot hverandre, har FFK det beste laget. På hjemmebane med den fantastiske Plankehaugen i ryggen skal vi revansjere fjorårets forsmedelige tap. Det er meldt godt vær, og ingenting hadde vel vært bedre enn å nyte en 3-0-seier i solsteken?

Pessimisten: 0-2

FFK har variert i prestasjonene i hele år, og etter tapet mot Strømmen har man grunn til å skjelve litt. Sarpsborg har gjort livet surt for oss før, og kan gjøre det igjen dersom konsentrasjon og innsats svikter hos FFK-spillerne.

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3