Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Jan Rafn

Den store dagen!

I sitt siste blogginnlegg maner Jan Rafn alle til innsats og full krig mot sarpingene. Ja, for du har vel tenkt til å møte opp du også?

Tekst av Jan Rafn
Lagt ut: 10. August 2010 - 20:22

Slaget om Østfold

På søndag er det unntakstilstander i Fredrikstad. Da spilles "den store kampen". Kampen som engasjerer flere folk i distriktet enn noen annen fotballkamp. Ikke engang cupfinalen tror jeg kan måle seg med denne.

- Det er jo bare en vanlig fotballkamp, sier kanskje du som ikke er oppvokst med hatet mellom Sarpsborg og Fredrikstad på den grønne matta.

Glem det! Dette er en kamp som angår mye mer enn 3 poeng. Det er en kamp om ære. En kamp om respekten som forsvant 6.november 2009. Slaget hele Fredrikstad fikk i trynet av "lillebror". Tapet som satte byen i harnisk og som iscenesatte tidenes interne hanekamp både i by og klubb.

Jeg hater den dagen mer enn alle dager jeg har levd. På søndag er det snakk om syv eller ett poeng. Det er avstanden til Sarpsborg 08 kl. 17.52.15. Og jeg forlanger, på vegne av alle med rød/hvit hjerte, at det er syv poeng som gjelder. Dette er kort sagt årets viktigste kamp.

Til spillerne:

Blø for drakta! Noe mer enn det forlanger ikke vi som supportere.

Løp til du stuper. Gi alt i hver eneste duell. Kjenner du at du er sliten så titter du ned på venstre side av brystkassa. Der befinner det seg et emblem som det oser stolthet av . Emblemet er et av Norges mest kjente merkevarer og er FFKs klubbemblem. Vær stolt av at nettopp du har muligheten til å spille for et fullsatt stadion. Du er privilegert og er akkurat nå på en plass som tusenvis av fotballspillere i distriktet ville gitt mye for å være.

Blikket på emblemet skal frigjøre enda mer styrke og vilje til å vinne. Vinn denne kampen for laget, byen, publikum, klubben og ikke minst deg selv. Dette er alt vi forlanger. Og gir du dette av deg selv, så er seier eneste mulige utvei. Noe mer enn dette forlanger vi ikke.

Til publikum

Først og fremst: Møt opp! Dette må du ikke gå glipp av!

Klubben og spillerne trenger nettopp deg mer enn noensinne. Kle deg i rødt. Vi skal vise Særpingene at det er vi som eier slagmarken. Ta med deg det gode humøret. Skrik og rop alt du kan for å hjelpe laget til seier. Lag en festforestilling på tribunen. Dere betyr på godt og vondt mer enn dere aner. Spillerne tar lettere ut det lille ekstra som skal til for å vinne kamper når de oppmuntres av entusiastiske tilrop fra tribunen. La det bli en tribunekamp hvor vi skal vinne i desibel langt over gjestene fra Sarpsborg. Vi har tribunekultur, vi har sangene, vi har verdens beste publikum, vel og merke når det går bra.

Vær med å sørge for at det går bra akkurat på søndag. Blås i at naboen ved siden av deg ser rart på deg når du roper oppmuntrende til FFK-spillerne, også når det slås en feilpasning eller bommes på en stoooor sjanse. Til og med hvis vi ligger under så skal du rope oppmuntrende. Husk at det er i motgang man trenger publikum. I medgang så bare fester vi sammen. Og på søndag skal vi feste.

Hvordan skal du komme i kampstemning ?

Spill promoen "Slaget om Østfold" på full guffe. Lukk så øynene igjen og tenk på 6. november 2009. Spill den så ofte du kan frem til søndag og mobiliser alt du har for å hjelpe FFK til å sette "lillebror" på plass. Deretter lukker du øynene og tenker på 6.november 2009. Tenk på alle kommentarene fra seiersyre sarpinger i dagene derpå. Husk alle kommentarer lagt igjen på f-b.no det siste året av sarpinger.

Ønsker du å oppleve dette i månedene fremover også? Er svaret nei, rop så høyt at kjærringa/gubben lurer på om du har klikka, så er du i kampstemning. Møt opp i god tid. Vi skal skremme vannet av særpingene når de entrer stadion.

På søndag skal vi nok engang fremstå for hele norge som laget med stolthet på full fart tilbake til eliten. Fotballnorge trenger FFK. Og FFK trenger deg. Jeg har mange venner fra Sarpsborg, og har stor respekt for både byen og klubben, men ikke på søndag kl. 16.00.

I 90 minutter på søndag er det ett eneste ord i hodet mitt: Hevn! Hevn over 6. november 2009.

Sees vi på søndag?

For egen regning med et hjerte som banker for FFK.

Jan Rafn.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3