Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: Strømmen IF - FFK

FFK-ekspressen dundrer videre

Et arbeidsuhell mot kråkebolla kan vi leve med. Vi dundrer uansett ufortrødent videre på vår ferd tilbake til norgeseliten. Neste stopp: Strømmen.

Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 06. August 2010 - 22:38

ffksupporter.nets tabelltips: 9. plass: Strømmen IF

Kampfakta

Strømmen IF - FFK
Strømmen Stadion søndag 8. august 2010 kl. 18:00
Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL
Værvarsel: Overskyet, svak vind, 23 plussgrader.

Fredrikstad FK

Massivt press og store sjanser til tross, mossekampen ga kun ett poeng. Men selv om seiersrekken ble brutt, er det grunn til å være optimist. Vi er fortsatt et av seriens store formlag, og sammen med Sogndal og Ranheim begynner vi nå å få en luke til lagene bak.

Et annet lyspunkt er at FFK-troppen nå er større enn på lenge. Andreas Tegström er på vei tilbake fra skade, Atakora Lalawele debuterte for året mot Moss, og denne uken kom endelig beskjeden om at Cristian Gamboa og Gilmak da Silva var spilleklare.

Vi tviler på at noen av de to sistnevnte starter mot Strømmen. Overgangen fra sør-amerikansk til norsk fotball er stor, og tilvendingen tar tid. Men sjansene for et innhopp i løpet av kampen er definitivt til stede.

En som garantert ikke spiller på søndag er Simen Rafn. Stortalentet reiser på landslagssamling samme dag.

Ukens FFK-er
Jan Tore Ophaug. FFK-kapteinen har variert i prestasjonene så langt i år, og ble avkledd da Moss tok ledelsen forrige helg. Om målet om opprykk skal nås blir Ophaug med sin rutine svært sentral. Forhåpentligsvis er det en revansjesugen trønder som leder FFK-styrkene til seier over Strømmen på søndag.

FFKs forventede startellever (4-4-2):

Lasse Staw

Vidar Martinsen - Raio Piiroja - Jan Tore Ophaug - Wallace Fernando Pereira

Alex Valencia - Hans Erik Ramberg - Joachim Thomassen - Mattias Andersson

Amin Askar - Celso Borges

Strømmen IF

Før sesongstart tippet vi de nyopprykkede romerikingene som en av Adeccoligaens positive overraskelser, og så langt har Petter Myhres menn slått bra fra seg. Etter en tøff start har Strømmen bevist at de holder adecconivået, og i skrivende stund ligger laget på en trygg niendeplass.

Vi har møtt gråskjortene to ganger tidligere i år. I seriekampen på Fredrikstad Stadion i mai dominerte vi fra start til mål, men det måtte et Wallace-frispark og en klønete strømmenkeeper til for at vi kunne hale i land en 1-0-seier.

Cupkampen på Strømmen Stadion en måned senere ble derimot en livlig affære. Sjansens florerte begge veier, men utover i kampen ble nivåforskjellen synlig. Etter at hjemmelaget hadde vært mer eller mindre på høyden i en time, ble sluttresultatet til slutt 5-2 til de tilreisende østfoldingene.

Strømmen kommer fra to strake tap for henholdsvis Follo og Sogndal, og med 1-7 i målforskjell kan det virke som om laget er nede i en bølgedal. Trener Myhre fortalte til Romerikes Blad forleden at han følte at prestasjonene i vårsesongen hadde vært over evne. Kanskje har hverdagen kommet til Strømmen. Uansett er det ingen tvil om at vi møter dem på et gunstig tidspunkt.

Så vidt vi kan se må forsvarsspiller Shkodran Rexhaj stå over mot FFK etter at den tidligere lillestrømspilleren fikk sitt tredje gule kort mot Sogndal.

Og til alle som skal på kampen anbefaler undertegnede hamburgerne på Strømmen Stadion. De serveres etter do it yourself-metoden og smaker slett ikke verst.

Siste tre kamper:
1. august Sogndal Fotball - Strømmen IF 5-1 (Fosshaugane Campus)
25. juli Follo FK - Strømmen IF 2-0 (Ski Stadion)
18. juli Strømmen IF - Sarpsborg 08 FF 2-1 (Strømmen Stadion)

Se opp for
Andreas Moen. Slo aldri til i hverken Lyn, Sogndal eller Kongsvinger, men ser ut til å ha funnet seg til rett i Strømmen. Er nå lagets toppscorer med sju seriemål, og kantspilleren sørget også for en perle da han parkerte FFKs forsvar og skjøt Strømmen i ledelse i den tidligere omtalte cupkampen. Forhåpentligvis er Ophaug, Piiroja og co. mer oppmerksomme på 26-åringen denne gangen.

Strømmens forventede startellever (4-4-2):

Kim Hording

Tom Kristoffersen - Johan Nås - Frode Bjørnevik - Fredrik Nilsen

Alhassane Dosso - Jonas Rygg - Jonny M. Hansen - Andreas Moen

Allan Jakirovic - Nikolai Djupesland

Siste oppgjør:

9. juni 2010 Strømmen IF - FFK 2-5, 3. runde NM, Strømmen Stadion
9. mai 2010 FFK - Strømmen IF 1-0, seriekamp Adeccoligaen, Fredrikstad Stadion
14. august 1983 Strømmen IF - FFK 1-3, seriekamp 2. Divisjon

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

28% for hjemmeseier, 23% for uavgjort, 49% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

22% for hjemmeseier, 25% for uavgjort, 53% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

Her ser du kampen

Live: Strømmen Stadion
Nett: NRK.no: http://www.nrksport.no/fotball/1_divisjon/1.6553095

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-3
Mossekampen til tross, vi har i det siste vist at vi kan vinne selv på dager hvor spillet ikke sitter helt. Strømmen på sin side er inne i en motbakke. Vi drar også fordel av å ha spilt på Strømmen Stadion tidligere i år. Det er ikke noe ukjent her, det er bare å kline til.

Pessimisten: 1-0
Uttellingen har vært vårt problem hele sesongen. Enten har målene rent inn, eller så har vi stanget mot en kompakt forsvarsmur. Strømmen har på sin side flere sterke hjemmeseire i år, og er garantert sugne på å revansjere årets to tidligere tap.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24