Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK - Moss 1-1 (0-0)

Naboklubbene spilte uavgjort

Moss gjestet Fredrikstad Stadion i en kamp der alle forventet at hjemmelaget skulle vinne. FFK klarte ikke å innfri, og det ble til slutt uavgjort. Ser man på sjansestatistikk og at FFK skulle hatt minst to straffer til, kan man konkludere med at resultatet var ufortjent.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 02. August 2010 - 01:30

Les også ffksupporter.nets spillerbørs og sett dine egne karakterer på spillerne her

Sjanser til FFK (både små og store): 20
Sjanser til Moss (både små og store): 5

Cornere til FFK: 8
Cornere til Moss: 2

Resultat: 1-1

Tallene taler for seg selv. Dette er en kamp FFK skulle ha vunnet. Spillmessig var vi bedre enn Moss, men det skulle ikke så mye til. Vi har vist i de foregående kampene at vi kan mye bedre, men allikevel var vi det klart beste laget ute på banen i dag.

Merkelig åpning

Hva var egentlig planen fra start? Første gangen Moss fikk ballen i forsvarsfireren, startet FFK et høyt press. Første gang vi fikk frispark, ble det tatt hurtig. Men så dabbet det hele av.

Det så ut som om FFK ønsket å presse høyt, noe som ville vært fornuftig, men at laget ikke klarte det. Men det er kanskje ikke så rart, laget har en meget tøff periode med kamper bak seg.

Wallace i form

Uansett var det vi som fikk kampens to første sjanser, begge startet av Wallace Fernando Pereira. Etter åtte minutter tok han et kjapt innkast i bakrom til Amin Askar. Inne i boksen hadde Alex Valencia ristet av seg markeringen, men da innlegget kom måtte han bevege seg litt tilbake for å heade. Ballen fikk lite kraft, og endte opp i klypene på Arnold Origi Otiend.

Ti minutter senere var vår brasilianske venstreback på farten igjen. Etter å ha forsert forbi to pressledd, satt han opp Mattias Andersson i bakrommet. Nok en gang ventet Alex Valencia på innlegget, men denne gangen skjøt han svakt utenfor.

Etter dette, omtrent 20 minutter ut i kampen, fikk laget en god periode. Flere ganger klarte vi å vinne ballen høyt i banen, for så å sette fart fremover. Det resulterte dessverre ikke i mål, men noen halv-farligheter.

Straffe?

Fem minutter før pause byttet Alex Valencia og Amin Askar plass. Det resulterte ganske kjapt i at Valencia ble spilt fri i bakrom. I løpsduell med Krister Wemberg ble FFK-spilleren felt, og hele Fredrikstad Stadion var klokkeklare på at det burde vært straffe.

Dommeren lyttet ikke til publikum, og lot spillet gå. Uten å ha sett situasjonen i reprise virket det som en soleklar straffe. Uansett skulle nok Moss hatt et frispark i forkant, så var det kanskje greit nok.

Dommeren blåste av til pause, 0-0.

Drillo-mål

Tre minutter ut i 2.omgang ga Moss hjemmelaget en leksjon i god, gammeldags gampefotball. Keeper Otiend tok utspark, Markus Ringberg stusset ballen, Marius Henriksen spilt videre til Thomas Klaussen. Sistnevnte ekspederte ballen i mål. Drillo ville vært stolt.

I forkant av situasjonen var Jan Tore Ophaug usedvanlig svak i duellen med Ringberg, og feilvurderte situasjonen totalt. Skal han gå ut av forsvarsleddet sitt der, må han gi vår eks-supersvenske mer kamp i duellen.

Klaussen skal uansett ikke fratas æren for et flott mål. Det er hans tredje mot FFK på to Adeccoliga-kamper i år. Avslutningen var også meget bra. Imponerende.

Lala tilbake

Etter 64 minutter ble en svak Amin Askar tatt ut. Inn kom Lalawele Atakora, som endelig var tilbake i Fredrikstad etter et halvt år i svenske Värnamo!

Og togoleseren klarte å skape flere ting på egenhånd. Det var morsomt å se hvordan han gikk på gode løp, driblet seg rundt på kanten og var god til å spille ball. Dette kan bli en spennende spiller i fremtiden.

Costaricansk magi

Det skulle gå 85 minutter før FFK-fansen endelig kunne senke skuldrene litt. Vår egen fantastiske costaricaner, Celso Borges Mora, fikset straffe etter å ha blitt feilt i 16-meteren. Skuddet fra ellevemeteren tok han selv, og satte ballen rolig i mål.

Stadion eksploderte, og nå luktet hjemmelaget enda en scoring. Tre minutter før full tid slo Wallace et av sine mange glimrende innlegg. På to meters hold fikk Mattias Andersson gå totalt umarkert opp, men han satt ballen over tverliggeren. Såååååå nære!

Det endte 1-1, og det må Moss være fornøyde med.

FFKs beste spiller

Celso Borges, i hard konkurranse med Wallace Fernando Pereira. Scorer nok en gang, og presterer på et høyt nivå. Fremstår som en 30-åring oppe i hodet, og det er kanskje det som imponerer best. Under oppvarmingen var han aktiv verbalt, og dro med seg resten av laget. Etter en stygg takling underveis i kampen unngikk han gult kort ved å beklage seg overfor motspiller og dommer tidlig. O g etter kampen serverer han intervjuer med FB og FFK-TV som en sympatisk og rutinert ringrev. Fantastisk!

Moss' beste spiller

Thomas Klaussen. Scorer et nydelig mål, men er også god i spillet. Flink til å holde på ballen feilvendt. Har scoret mange mål for Moss i år, og er absolutt en spennende spiller.

Kampens øyeblikk

Da Lasse Staw høyst ufrivillig kom med en dårlig parodi på Bjarte Flem. Skulle kaste ut ballen, men hev den i stedet rett ned i bakken og utover sidelinjen. En komisk situasjon!

Positive ting å ta med seg

Vi scorer i slutten av kampen, og gir ikke opp.

Vi har endelig en god treningsuke fremfor oss. Som Celso Borges sa til f-b.no på spørsmål om hvorfor han ikke satt flere sjanser, sa han at det er bare å trene. Trene, trene, trene.

Lalawele gjør en flott kamp etter hjemkomsten. Gjør at vi får flere strenger å spille på offensivt.

Ting å jobbe med

Balltempo, spesielt når vi ruller i det bakre leddet. Det må gå mye kjappere. Bevegelsene må også synkroniseres med pasningsspillet.

Sette sjansene..........

Kampfakta

Nye Fredrikstad Stadion, 01.august 2010
FFK - Moss 1-1 (0-0)
7650 tilskuere

Mål: Thomas Klaussen ('48), Celso Borges (str. '85)

Gult kort: Ingen.

Fredrikstad (4-4-2): Staw - Martinsen (Shabani '71), Ophaug, Piiroja, Pereira - Valencia (Mulac '80), Thomassen, Ramberg, Andersson - Askar (Atakora '64), Borges

Moss (4-4-2): Otiend - Thømt Jensen, Wemberg, Vidalon, Gjestrumbakken - Muiruri (Holmen '62), Klaussen (Nicol '76), Heia, Henriksen - Klaussen ( Edelsten '90), Ringberg

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2012 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net | Tips oss!

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net