temp

Sandnes-Ulf - FFK: 0-1 (0-0)

Seier i hverdagsmatch

Før årets sesong innprentet Tom Freddy Aune viktigheten av å vinne verdagsmatchene. Spillerne tok hans ord på alvor og vant 1-0 borte mot Sandnes-Ulf.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 29. July 2010 - 00:15

FFK dro til Sandnes med massevis av selvtillit i bagasjen. Etter fire strake seire på rad og en stigende formkurve rent prestasjonsmessig, skulle Sandnes-Ulf slås.
Den utsatte hengekampen kunne føre FFK rett opp i ryggen på Sogndal.

Startelleveren har vært relativt fast de siste kampene, men i dag kom det en endring. Amin Askar måtte sone etter tre gule kort. Inn på topp kom Mattias Andersson, den store helten fra TUIL-kampen.

1.omgang?

Nei, den er det bare de 780 tilskuerne i Sandnes som vet hvordan forløp. NRKs nett-tvsending var nærmest som ventet ikke-fungerende, noe som skapte stor frustrasjon hos flere FFK-supportere. Når man går ut og sier at man skal vise Adeccoligaen på sine nettsider, er det svakt at man gjentatte ganger har tekniske problemer.

Rett før pause fikk seerne bilder, men før dommeren blåste av omgangen var det lite som skjedde. Lagene gikk målløse i garderoben.

I pausen gjorde FFK en taktisk forandring. Alex Valencia gikk opp på topp, Mattias Andersson tok venstrekanten og Simen Rafn ble flyttet over på høyre.

Hjemmelaget med farligheter

Etter at dommeren hadde blåst i gang 2.omgang, var det Sandnes-Ulf som tok kommandoen. Først hadde de en frekk cornervariant som fort kunne ha blitt en stor sjanse.

Like etterpå ble vertenes Morten Eriksen frispilt bak en totalt feilplassert Vidar Martinsen. En dårlig avslutning fra skrått hold gjorde at det fortsatt sto 0-0.

Var den inne?

Så var det FFKs tur til å yppe seg. Etter et billig frispark havnet ballen på bakerste stolpe hos Raio Piiroja. Estlenderen fikk gå totalt umarkert opp og heade inn det han selv trodde var 1-0. Keeperen reddet ballen på streken, og det var vanskelig å se om ballen var inne eller ikke. Dommeren lot uansett spillet gå.

Sandnes-Ulf fikk en god kontringsmulighet etter FFK-sjansen, men Morten Eriksen benyttet muligheten på en dårlig måte. Istedenfor å legge inn valgte han å gå selv, og det hele resulterte i en corner.

Wannabe-Alta

Etter 58 minutter oppsto en merkelig situasjon. Anført av Wallace Pereira vartet FFK opp med et mønsterangrep. Ballen havnet til slutt hos Mattias Andersson, som satt ballen sikkert i lengste hjørne. FFK-spillerne jublet, men fikk ikke med seg at det var blåst for offside.

Sandnes-Ulf satte kjapt i gang mens 4-5 FFK-ere sto og feiret målet i en klynge. Heldigvis fikk spillerne jobbet seg hjemover, og avverget det som fort kunne blitt en stor sjanse for hjemmelaget. En absurd situasjon, som minnet litt om det som skjedde med Alta i forrige serierunde.

Ti minutter senere fikk Joachim Thomassen en gigantisk sjanse. Etter å ha blitt spilt fri av Celso Borges kom han alene med keeper. Skuddet gikk dessverre rett på keeper. Selv om vinkelen var dårlig burde han satt den i mål. Et halvt minutt senere fikk han en ny sjanse, men denne gangen ble han presset av en forsvarer.

Jaaaaaaa, Valenciaaaaaa!

Åtte minutter før slutt skulle endelig målet komme! En for dagen glimrende Celso Borges spilte fri Alex Valencia med en herlig bakromspasning. Bergenseren var sikkerheten selv, og dunket ballen forbi en sjanseløs Bo Andersen.

Etter dette kontrollerte FFK seieren i land. Med unntak av en total glipp i forsvarslinja fire minutter etter scoringen, virket seieren rimelig sikker. For å skape litt spenning lagde Wallace et frispark i siste minutt, etter en grisetakling som fort kunne ført til rødt kort. Han slapp unna med gult.

Tre viktige poeng

Sandnes-Ulf klarte imidlertid ikke å utnytte dødballen, og litt senere blåste dommer Omar Rafiq av kampen. Det endte godt til slutt, og tre viktige poeng førte til at vi nå er kun to poeng bak Sogndal.

Allerede på søndag er det ny kamp. Da skal naborival Moss knuses!

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3