Tromsdalen - Fredrikstad 2-5 (0-1)

Det årnær sæ i Tromsdalen også

To mål av Borges, to av superinnbytter Andersson og rosinen i pølsa fra Valencia sikret en komfortabel 5-2-seier borte mot Tromsdalen. En solid sluttspurt og noe snill dommer hindret et pinlig poengtap på en kveld der alle topplagene vant.

Tekst av Stein Andre Sæther, Foto: Andreas Diederich
Lagt ut: 26. July 2010 - 06:29

Årets nest lengste bortetur stod for døren mot Tromsdalen, og gjestene virket friske og opplagte etter den lange reisen allerede fra start. De for anledningen helhvite styrte det meste langt ut i førsteomgang og skapte flere gode sjanser.

Full kontroll inn mot pause

Askar hadde allerede vært frempå alene med keeper, mens Borges hadde fått et mål avblåst for offiside da Valencia får ballen på høyrekanten etter 20 minutter. Han legger inn til Borges i feltet som header ballen forbi Thorsen og til 1-0.

Ti minutter senere er Tromsdalen frempå med et skudd, men en til nå arbeidsledig Staw har full kontroll på skuddet nede ved stolpen. Det var alt vertene skapte før pause om man ikke skal ta med noen innlegg som nesten kom frem til sekstenmeteren til Staw. FFK derimot har flere gode sjanser inn mot hvilen til å øke ledelsen, uten å lykkes.

Staw på bærtur plukket kun opp baller

TUIL viste seg fra en helt annen side etter hvilen. Nå var det de som var det førende laget og som nærmet seg mål. Fredrikstad slet med å holde følge, og lagde i steden flere unødvendige frispark. Ti minutter ut i omgangen får vertene frispark på høyresiden. Det blir slått på første stolpe hvor Bertheussen stusser den bak en ikke altfor patent Staw.

Få minutter senere løper samme mann ut for å ta et oppspill. En god meter utenfor sekstenmeteren tar han ballen med hendene. Dommeren er muligens i det snille hjørnet som kun gir sisteskansen gult kort. Et rødt kort her ville preget kampen mer enn vertenes supportersanger, som må ha blitt laget kvelden før på Rorbua etter litt for mange Mack-øl.

Jo Nymo Matland gjør seg klar. Åtte (!) FFK-spillere i muren klarer ikke å stoppe skuddet. Heller ikke Staw reagerer kjapt nok på det ikke altfor velplasserte avslutningen og bunnlaget hadde brått snudd kampen på få minutter. De helhvite ser mer lammet enn tent ut etter sjokket, men klarer etter hvert å spille seg inn i kampen igjen. Det var dermed ikke ufortjent at Borges på ny adresserer et Valencia-innlegg i mål tjue minutter før slutt.

Superinnbytter Andersson

Like etter har kampen snudd på ny. En meget toneangivende Borges legger opp til at superinnbytter Andersson kan banke inn 3-2. Gjestene fortsetter å trykke på, og Askar er ikke langt unna å gjøre 4-2 når ballen smeller i stolpen ti minutter før slutt. Minuttet senere er innbytter Andersson mer presist. Kommer seg forbi sin motspiller og punkterer kampen med 4-2. På overtid runder Alex Valencia en glimrende dag på jobben ved å score selv etter to målgivende.

Fredrikstad vinner fortjent 5-2, men starten på andreomgang kunne ha gitt et flaut arbeidsuhell. Nå venter midtukeoppgjøret mot Sandnes Ulf og med seier der så har både Sogndal og FFK fått ei luke til kvalifiseringsplassene.

17/02/2024 15:30 | 3147bc24