FFK II-Moss II 4-4 (3-2)

Uavgjort for FFK II

Mandag tok Fredrikstad II i mot Moss II på Nye Fredrikstad Stadion. En målrik kamp endte til slutt med 4-4 og poengdeling.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 19. July 2010 - 22:30
Spennende lokaloppgjør

Det var duket for lokaloppgjør på Fredrikstad Stadion i dag. Det var et ungt lag som entret matten, kun tre av spillerne var fra A-stallen. To av disse holdt junioralder.

Lokaloppgjør er alltid viktige, FFK II hadde et tap fra i vår å revansjere, det var lagets første kamp på Nye Fredrikstad Stadion i år, og kanskje aller viktigst: FFK junior leverte en dårlig JET-turnering, og burde være sultne på å vise seg frem fra en annen side.
Med andre ord lå alt til rette for at det skulle bli en bra kamp.

Pangstart for FFK

Og det hele startet lovende. Etter 56 sekunder spilte Emil Mikalsen frem Sabah Mukaber i bakrommet. Sistnevnte var sikker alene med keeper, og det sto 1-0 til hjemmelaget før folk hadde fått satt seg ordentlig til rette i stolene.

14 minutter senere var det Moss sin tur til å score. Amadou Outtara ladet skuddfoten, og ballen gikk i mål via en annen spiller. Et skudd FFK-keeper Bjørn-Erik Kristiansen burde ha tatt.

Noen minutter senere vartet FFK opp med et mønsterangrep. Høyreback Torvald Bertelsen slo en nydelig crossball til venstrekant Emil Mikalsen, som utfordret seg nedover kanten. Innlegget kom frem til Sabah Mukaber, som holdt på å sette sin andre for dagen. Skuddet gikk i tverliggeren og spratt ned på streken.

Mikalsen og Krickic gode

2-1målet var det 1.omgangs beste spillere, Emil Mikalsen og Zlatko Krickic som sto bak. Sistnevnte spilte fri Mikalsen på venstrekanten. Innlegget ble slått til Sabah Mukaber, og denne gangen klarte han å få kriget ballen i mål. Fint mål av FFK.

FFKs unggutter har slitt med spesielt èn ting denne sesongen: defensiv dødball. Etter 34 minutter fikk Moss frispark 16 meter fra mål, helt ute ved sidelinjen. Fire mann fikk gå totalt umarkert inn mot mål, og det resulterte i at Fabian Stensrud Ness nettet. 2-2.

Rett før pause tok FFK ledelsen ved Zlatko Krickic. Han satt ballen kontant i mål etter et innlegg fra høyre.

Pause

Lynkjappe Odillon

Ti minutter ut i 2.omgang fikk i overkant av hundre tilskuere se hvor rask Odillon Kashama er. Han vant ballen på midtbanen, og satt fart mot et ryggende forsvar. Sabah Mukaber startet et løp, men Odillon bestemte seg for å gjøre alt på egenhånd. Han spilte en bakromspasning til seg selv, løp etter, rundet keeper og satt ballen lett i mål. En fantastisk prestasjon av en fantastisk rask spiller!

FFK var nå i ledelsen med to mål, og det virket som om hjemmelaget skulle vinne. På grunn av skader ble man nødt til å bytte ut Torvald Bertelsen og Emil Mikalsen. Inn kom Sanpreet Singh og Agron Hoti.

Poengdeling

Etter 64 minutter slo imidlertid Moss tilbake. FFK-forsvaret hang ikke med da Kråkene rullet opp fra venstre, og Niklas Heia fikk en enkel jobb med å sette inn 4-3.

Drøye fem minutter senere sørget Outtara for poengdeling da han scoret. Også dette målet var en liten keepertabbe av FFK-keeper Kristiansen. Det er også verdt å nevne at målet kom etter en dødball....

Videre presset begge lag på, men ingen klarte å ta med seg tre poeng hjem. Zlatko Krickic og Øystein Jacobsen fikk rødt kort (begge to etter to gule) av en streng og dårlig dommer. I en veldig fair og finspilt kamp presterte han å gi ut haugevis med gule kort. Ingen god opptreden av kamplederen.

Det endte altså 4-4 i en kamp som var preget av defensiv slurv og ferie-fotball. Verken FFK eller Moss klarte å imponere nevneverdig.

Lagoppstilling

FFK: Kristiansen - Bertelsen (Singh '50), Shabani (Revheim '72), Becken, Thorvaldsen - Standerholen, Krickic, Lystad, Mikalsen (Hoti ' 58) - Kashama, Mukaber

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3