Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Cristian Gamboa blir «folkets spiller»?

Den costaricanske høyrebacken Cristian Gamboa (20) kan bli FFK-spiller. Lag som Bayern Munchen og Sevilla har også vist interesse for spilleren.

Tekst av Marius Kjølstad, Foto: Alex Liveset (FIFA)
Lagt ut: 30. June 2010 - 02:30

Tidligere i vinter startet FFK «Jeg er med»-kampanjen. Den gikk ut på at klubben solgte pins, og at inntektene fra dette skulle gå til en ny forsterkning - folkets spiller.

Fredrikstad-publikummet klarte å samle inn 450.000 kroner, og disse kan nå gjøre seg synliggjort i form av Cristian Gamboa Luna.

Ingen tilfeldig signering

Etter hva ffksupporter.net erfarer, er det grundig arbeid som ligger bak denne signeringen. FFK har hatt representanter i Costa Rica for å se på spilleren, og man har også benyttet seg av agentfirmaet SCI. Her jobber blant annet tidligere Stabæk-spiller Mike Kjølø og eks-Lyn-spiller Morten Wivestad.

- Jeg kan ikke snakke akkurat nå, jeg sitter i forhandlinger, fortalte SCI-president Ole Ray Grodseth sent tirsdag kveld til ffksupporter.net.

Grodseth befinner seg i Costa Rica, der han forsøker å sluttstille en avtale på FFKs vegne. Mye tyder på at en avgjørelse vil falle i løpet av svært kort tid, trolig i løpet av natt til onsdag.

Spilleren vil ved aksept bli lånt ut sesongen, men FFK har også fremforhandlet en kjøpsopsjon. Etter det ffksupporter.net erfarer skal spilleren ønske å spille for FFK, men det gjenstår å se om den costaricanske klubben aksepterer det FFK har å tilby.

Det er ingen tvil om at FFK i så fall vil hente en anvendelig spiller. Gambo kan spille både back og kant på begge sider, noe som kan bli svært nyttig med tanke på den tynne troppen FFK har.

I utgangspunktet virker det som om Gamboa er tiltenkt en plass på høyrebacken. Denne posisjonen har vært FFKs ankepunkt i år, og i en noe treg forsvarsfirer kan også Gamboas hurtighet komme godt med.

Har A-landskamper

Costaricaneren kommer fra Águilas Guanacastecas, også kjent som Municipal Liberia. Laget endte i år på 6.plass, altså sist, i sin gruppe i det costaricanske ligasystemet.

Gamboa har spilt tre ganger for Costa Ricas A-landslag, og flere ganger på aldersbestemt nivå. Debuten på høyeste nivå kom i år mot Argentina, og etter det har han også vært på banen i tapene mot Frankrike og Slovakia.

I fjor høst deltok han i U20-VM; et verdensmesterskap som av de fleste FFK-supportere huskes best for Dominic Adiyiahs vanvittige prestasjoner. Costa Rica kom langt, men tapte i semifinalen mot Brasil. I bronsefinalen gikk de på nok en smell, denne gangen mot Ungarn etter straffesparkkonkurranse.

Storklubber interesserte

Ifølge Wikipedia skal Gamboas prestasjoner i dette mesterskapet ha ført til at klubber som Sevilla, Bayern Munchen og Twente har vurdert å hente ham.

Det har også gått rykter de siste dagene om at Gamboa nærmet seg Club Sport Herediano, klubben som vant sølv i årets costaricanske liga.

Prøvde seg i Lillestrøm

Enkelte vil kanskje dra kjensel på navnet, og spilleren har faktisk vært innom Norge i vinter. Han var med Lillestrøm til La Manga, og de vurderte ham lenge seriøst. Hos kanarifuglene ble han først og fremst vurdert som venstrekant, noe som vitner om at han er en allsidig spiller.

I treningskampene skal han visstnok ha vist prov på god teknikk og en enorm hurtighet. Både Henning Berg og Torgeir Bjarmann mente han var en lovende unggutt, men at klubben måtte ta en økonomisk helhetsvurdering. Etter å ha hentet Antony Ujah stilnet interessen noe. Når klubben også fikk tak i Tarik Elyounoussi som kantspiller, valgte de å legge overgangen på is. Det ble imidlertid spekulert i om de ville forsøke å hente Gamboa i sommer.

Onsdag kan det bli klart at det verken blir Bayern, Sevilla eller Lillestrøm på Cristian Gamboa.

I stedet kan neste stoppested for ham bli FFK!

Det lykkes ikke ffksupporter.net i å komme i kontakt med Ole Ray Grodseth for utfyllende kommentarer i løpet av natt til onsdag.

Diskutér saken i forumet.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3