Strømmen - Fredrikstad 2-5 (2-2)

Ingen kortslutning mot Strømmen

Cupbombene detonerte en etter en i kveldens cuprunde, og lunta ble tent også på Strømmen stadion da vertene ledet allerede etter halvannet minutt. Lunten ble likevel druknet i andreomgang da FFK kontrollerte inn avansementet med 5-2!

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 09. June 2010 - 21:29

Det var to lag som har gjort det bra de siste seriekampene som møttes til dyst i kveldens kamp. Strømmen har ikke tapt på tre seriekamper og fortsatte i samme tempo mot FFK. Etter halvannet minutt blir Vidar Martinsen regelrett parkert i en løpsduell og slipper Haugstad alene igjennom med Staw. Han gjør ingen feil og godt over halvparten av de 812 tilskuerne river seg i håret over en grufull åpning.

Gjestene prøver å svare få minutter senere, men Borges' hælspark blir ikke noe mer enn spektakulær keepermat. Aune hadde tydeligvis lagt opp samme taktikk som mot Moss. Slå bakromspasninger opp mot Amin Askar som fikk fornyet tillit på topp. Det fungerte dårlig ettersom Strømmen pakket igjen bakover etter scoringen, og lå aldeles ikke så høyt med forsvarsfireren som Moss gjorde.

Ustabilt forsvar

Det er likevel Askar som sørger for en lettelse blant bortesupporterne da han får god tid til å sikte inn 1-1. Syv minutter senere er det igjen store glipper i forsvaret da Moen får lov til å skyte fra rundt 16 meter, noe som han gjør på en glitrende måte. Ballen fyker i krysset bak Lasse Staw og Strømmen er igjen i ledelse.

Fem minutter senere treffer Wallace Fernando Pereira med en corner og Celso Borges kan sette inn ny redusering som holder seg til pause. Derfra og ut så ble den ene spikeren etter den andre banket ned i kisten til hjemmelaget.

Store sjanser og mange mål

Begge lag sløste med sjansene innledningsvis etter hvilen, men det var FFK som fikk uttelling til slutt. Borges skyter et frispark rett på keeper, som mister ballen rett ut i feltet hvor Dino Mulac er frempå og sender FFK i ledelsen for første gang i kampen.

Til tross for en drøss av støttepasninger så fortsetter FFK å produsere sjanser. Etter 77 minutter får Mattias Andersson ballen på venstrekanten og tar den med seg nedover. Fra både langt og skrått hold smeller han ballen i hjørnet for keeper og cupavansementet var i realitet sikret. Odilon Kashama - som kom inn for en skadet Thomassen i førsteomgang - hadde ved flere anledninger vist frem hurtigheten sin. Stortalentet satte et flott punktum da han parkerte sin motspiller og la inn et ferdigscoret mål til Andersson like før slutt.

Raio Piiroja kunne dermed feire cupavansement i sin 150. obligatoriske kamp i FFK-trøya fordelt på 125 seriekamper, 20 cupkamper, fire europacupkamper og en forsmedelig kvalifiseringskamp. Vi gratulerer!

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3