temp

Trosvik - FFK 0-6 (1.runde NM)

Enkel seier mot talentfabrikken

Torsdag kveld var det duket for oppvarming til 16.mai, med cup-kamp mot nabo Trosvik. Etter en noe famlende start av bortelaget, ble det til slutt kalassifre og 6-0 til FFK.

Tekst av Marius Kjølstad, foto: fredrikstadfk.no/ Rolf B. Gundersen
Lagt ut: 13. May 2010 - 20:20

Endelig kom dagen som alle Trosvik-hjerter har ventet på. Etter at det ble klart at Tiffarna skulle møte FFK i cupen, har klubben gått og gledet seg til i dag.

Dårlig start

FFK på sin side ønsket å gå videre til 2.runde, og samtidig spille på seg selvtillit. Skader og et tøft kampprogram gjorde at ikke den aller beste elleveren fikk starte kampen, men det var uansett et solid lag som entret banen.

FFK har hatt en tradisjon mot å spille dårlig i tidlige runder av cupen, og tradisjoner skal man tydeligvis holde på. Derfor var det Trosvik som startet kampen best. Etter et kvarter hadde Trosvik hatt tre sjanser, og kunne fort ha ledet. Hjemmelaget ble ledet an av en god Stian Eriksrud. Spissen, som tidligere har trent med A-laget til Molde, viste at han har flere spennende kvaliteter.

Ufortjent 1-0

Derfor var det noe ufortjent at det var FFK som tok ledelsen etter 22 minutters spill. Lasse Staw slo en femmeter til Mattias Andersson på venstrekanten. Svensken skjøt ballen på halvvolley, og den duppet i mål over Trosvik-keeper Mariusz Drozodz.

Etter dette tok bortelaget fullstendig over kampen. Ti minutter etter scoringen ble Amin Askar frispilt inne i 16-meteren. Han fikk skutt på mål, men Drozodz vartet opp med en ekstrem redning, og fikk slått ballen over til corner. Her rettet keeperen opp noe av feilen på 0-1målet.

Rett før pause fikk FFK nok en stor sjanse. Joachim Thomassen skjøt i tverliggeren, men ballen spratt ned på streken og ut igjen. Her burde det stått 2-0.

Dårlig omgang

Alt i alt var 1.omgang en omgang FFK ikke kunne være veldig fornøyd med. Trosvikbanen innbyr ikke til finspill, men laget spilte ikke bra fotball i det hele tatt.

I pausa gjorde laget et bytte. Lasse Staw fikk gå i dusjen, og Jon Masalin fikk sin FFK-debut. To minutter etter gjorde også Trosvik sitt første bytte for dagen. Ut gikk tidligere FFK-spiller Andreas G. Olsen, og inn kom Durim Mehmeti. Sistnevnte er lillebror til Dardan Mehmeti.

Trivelig gjensyn for Dino

Etter 50 minutter gikk FFK opp til 2-0 ved Dino Mulac etter en corner slått av Alex Valencia. Trosvik-speaker annonserte etter scoringen at «det er av sine egne man skal ha det».

Ti minutter gikk det før neste FFK-scoring kom. Alex Valencia kom på skuddhold, og satt inn 3-0 til FFK. Kampen var avgjort, og for Trosvik handlet det nå om å få et så pent resultat som mulig.

Etter 68 minutter fikk nok en FFK-debutant entre banen. Eirik Laabak kom innpå for Joachim Thomassen. Midtbanespilleren, som er førsteårs-junior i år, er et av de største talentene på juniorlaget.

Keepertabber hos Trosvik

Inn kom også Celso Borges for Amin Askar. Dette byttet kom i det 76.minutt. Kun tre minutter senere puttet costaricaneren. Etter en corner fikk han headet ballen på mål. Målet var noe heldig, ettersom keeper-innbytter Andreas Haslerud soleklart burde tatt ballen. Enorm keepertabbe.

Og tre minutter etter dette igjen sto det 5-0. Scoring signert Mattias Andersson. Etter en nydelig frispilling plasserte han ballen sikkert i venstre hjørne.

Etter 90 minutter kom det siste målet i kampen. Alex Valencia slo et dårlig frispark, men Haslerud hadde nok en gang en dårlig inngripen. Ballen gikk i mål, men linjedommeren markerte først for offside. Målet ble likevel godkjent av dommeren, og det sto 6-0. En merkelig situasjon.

Stort mer skjedde ikke, og FFK tok en komfortabel 6-0seier. Med unntak av de første femten minuttene hadde bortelaget full kontroll. Det hele ble en folkefest, med godt over 1000 tilskuere. Forhåpentligvis fikk Trosvik inn mye penger, som kan gå til talentutvikling; slik at enda flere lovende unggutter kan gå til FFK i fremtiden.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3