Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: FFK – Alta IF

Eksotisk seriepremiere

De uviktige treningskampenes tid er omme. Endelig skal vi ta fatt på ferden tilbake til fotballtoppen. Første hinder er elleve himmelblå krigere fra eksotiske Alta.

Tekst av Martin Henriksen, foto: Rolf B. Gundersen/fredrikstadfk.no
Lagt ut: 04. April 2010 - 13:30

ffksupporter.nets tabelltips: 7. plass: Alta IF

Kampfakta

FFK - Alta IF
Fredrikstad Stadion mandag 5. april kl. 16:00
Dommer: Omar Rafiq, Teisen IL
Værvarsel: Skyet, svak vind, 0 mm nedbør, 5 plussgrader

Fredrikstad FK

Katastrofeåret 2009 er heldigvis historie. Både i og rundt klubben virker det som om optimismen er på vei tilbake, og de siste treningskampene har for alvor vist at aristokraten er i form. Nå skal verken Lyn eller Moss være noen målestokk, men 10-1 i målforskjell de to siste kampene er uansett solid samme hvordan man vrir og vender på det.

Fra treningsfeltet meldes det om en helt annen stemning enn i fjor. Selv om stallen er mindre, er det nå en samkjørt gjeng som skal gjenopprette FFKs posisjon som en norsk fotballstorhet. Til FFKs hjemmeside fortalte Raio Piiroja nylig om en perfekt sesongoppkjøring og at stemningen i spillegruppen er meget god.

- Målet vårt er å komme tilbake til Tippeligaen. Hvis alle holder seg friske, har vi et bedre lag i år enn i fjor, slo den estiske bautaen fast.

Et skadefritt FFK skal være overlegne de fleste lag i årets Adeccoliga, og forhåpentligvis er det en heltent gjeng som mandag skal vise hjemmepublikummet at oppholdet på nivå to skal bli så kort som mulig.

Et usikkerhetsmoment før mandagens kamp er Joachim Thomassen som har slitt med svimmelhet og kvalme den siste tiden. Sarpingen er derimot tilbake i trening. Alex Valencia har fortsatt kjenning med sin skade, mens Vidar Martinsen sto over lørdagens trening på grunn av forkjølelse.

Ukens FFK-er
Andreas Tegström har ikke hatt noen enkel tid i FFK. Utskjelt og utleid; overgangen fra folkehelt i Sandefjord til benkesliter i plankebyen har garantert gått på motivasjonen og selvtilliten løs.

Men i de siste treningskampene har svensken virkelig vist seg fra sin beste side. Tegström var god i 5-0-seiren over Lyn, og aldeles strålende da Moss ble smadret 5-1 nylig. Spissen jobbet godt både hjemover og fremover, gikk i dueller, sendte smarte stikker og sørget selv for et mål på en lekker halvvolley.

Forhåpentligvis blir sesongen 2010 det endelige gjennombruddet for Andreas Tegström i FFK-drakta.

FFKs forventede startellever (4-4-2):

Lasse Staw

Vidar Martinsen - Raio Piiroja - Jan Tore Ophaug - Wallace Fernando Pereira

Amin Askar - Hans Erik Ramberg - Celso Borges - Simen Rafn

Mattias Andersson - Andreas Tegström

Alta IF

Adeccoligaens nordligste lag leverte sin beste sesong noensinne i 2009. Anført av en strålende Vegard Braaten havnet laget på en imponerende sjetteplass.

Braaten, som med sine 18 mål ble nummer tre på toppscorerlista, er nå i Tromsø, og det blir spennende å se om lagets nykomponerte angrepsrekke klarer å følge opp. Alta har scoret hauger av mål i treningskampene, men et par av motstanderne har vært regelrette Donald-lag.

Alta trenes av en nordnorsk fotballegende. Aasmund Bjørkan spilte for Bodø/Glimt i perioden 1993-2005, og selv om han nå i utgangspunktet har lagt opp, er han spilleberettiget og står klar om den noe tynne Alta-stallen skulle ha behov for det.

Det skal en del til for Alta å følge opp fjorårets gode sesong. I tillegg til nevnte Braaten er en rekke spillere borte, men laget er forsterket med et par spennende nykommere, som den tidligere Bryne-spilleren Christian Gauseth og det senegalesiske angrepstalentet El Hadj Sega Ngom.

Siste tre kamper:
19. mars Alta IF - Moss FK 1-2 (La Manga)
27. mars Meløy FK - Alta IF 0-7 (Nordlandshallen)
28. mars Bodø/Glimt - Alta IF 0-0 (Aspmyra Stadion)

Se opp for
Diomande Alassane. Ivorianeren har ikke fått det helt til å fungere i serien under sine to sesonger i Alta, men i årets treningskamper har spissen virkelig funnet formen. Åtte mål (blant annet ett mot FFK i den lurvete treningskampen i februar) gjør Alassane til toppscorer blant adeccoligaklubbene i treningskampene. Så gjenstår det bare å se om han klarer å videreføre storspillet når alvoret tar til.

Altas forventede startellever (4-4-2):

Faris Efendic

Martin Nordbye - Thomas Braaten - Aleksandar Vasilev - Thomas Andersen

Magnus Andersen - Christian Gauseth - Christian Reginiussen - Petter Larsen

Diomande Alassane - Aziz Idris

Tidligere oppgjør:

6. februar 2010: FFK - Alta 2-2, treningskamp Østfoldhallen
24. august 2003: Alta - FFK 1-2, seriekamp 1. divisjon
11. mai 2003: FFK - Alta 1-3, seriekamp 1. divisjon

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

67% for hjemmeseier, 20% for uavgjort, 13% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

Her ser du kampen

Live: Fredrikstad Stadion
TV:
NRK 1 kl. 15:50
Nett: NRK.no
Live på nett: fredrikstadfk.no

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 4-0
Tom Freddy Aunes menn bør være heltente på å vise seg fram fra en helt annen side enn i fjor. I de siste treningskampene har FFK laget målfest, og vi satser på at det fortsatt er kake igjen når Adeccoligaen blåses i gang mandag kl. 16.

Pessimisten: 1-1
En hel by krever seier mot Alta. Forhåpentligvis smitter forventingene over på spillerne på en positiv måte. Premierenerver er derimot vanlig, og kampen kan fort bli jevnere enn det hjemmefansen skulle ønske.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3