Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltips 2010:

5. plass: Bryne

Har hatt et par sportslig skuffende sesonger. Men har nå et mannskap som gjør at man kan håpe på en opptur på Jæren.

Tekst av Jørgen Tjærnås
Lagt ut: 03. April 2010 - 10:01

Stiftet: 10.april 1926
Stadion: Bryne Stadion

Overganger

Inn

Ole Martin Tunheim (Ålgård, tilbake fra lån)
Kenneth Grande (Egen juniorstall)
Joakim Hellvik (Egen juniorstall)
Christer Fjellstad (Notodden)
Geir André Herrem (Ålgård)
Henning Vikesdal Petersen (Stavanger)
Klaus Vikesdal Petersen (Stavanger)
Håkon Stenersen (Randaberg)

Ut

Christian Gauseth (Ukjent)
Tom Reidar Haraldsen (Ukjent)
Ronny Espedal (Sandnes Ulf)
Aram Khalili (Start, tilbake etter lån)
Leif Otto Paulsen (Blir spillende trener i Vigør. Var på lån fra Start i høst)
Sven Fredrik Stray (Trapper ned)
Kenneth Monsen (Ålgård, lån gjort permanent)
Allan Borgvardt (Sandnes Ulf)
Jakob Storhaug (Stavanger)

Treningskamper

Bryne - Stavanger 0-0
Vindbjart - Bryne 1-4
Bryne - Viking 0-3
Bryne - Løv-Ham 2-1
Haugesund - Bryne 1-1
Bryne - Vidar 3-1
Sandnes Ulf - Bryne 1-2
Bryne - Moss 3-1
Bryne - Mjøndalen 1-0
Bryne - Fløy 4-0

Forrige sesong

Hadde en forferdelig sesongstart med kun 7 poeng på ni kamper. Det førte til at Rolf Teigen måtte gå, og ble erstattet av Mons Ivar Mjelde. Etter det kapret var det kun de fem øverste lagene som kapret flere poeng enn jærbuene. De samme fem lagene var også de eneste som slapp inn færre mål enn Brynes 39, men 41 scoringer imponerer få og ingen.

Trener

Tommy Bergersen har en fortid som spiller i klubben, og ble hentet før denne sesongen, etter å ha prestert solid med Ålgård i 2.divisjon. Har god innsikt i det som rører seg lokalt av spillere, og resultatene i Ålgård talte også til hans fordel. En tydelig sjef som kommer inn med nye tanker er kanskje det Bryne trenger for å få en sportslig opptur.

Stallen

Keeper

Roger Eskeland er en av de mer rutinerte keeperne vi har her på berget. Stått i mål for Bryne siden midten av 90-tallet, og er fortsatt like rolig. Klart sterkest på strek, og en god igangsetter. Meget viktig for dette Bryne-laget.

I bakhånd har man Anders Kristiansen, som er en av flere lovende keepere i fylket. Hva det er med Rogaland vites ikke, men de virker å produsere flere keepere enn resten av landet til sammen. En spennende, men uferdig keeper.

Forsvar

Christer Fjellstad er hentet fra Notodden, og tilfører muskler til forsvaret. Opprinnelig spiss, men omskolert til stopper. Spiller enkelt, og på det han er best på, noe som kan være klokt, for med ball i beina er han begrenset.

Tommy Eide Møster ser ut til å bli hans makker. Opprinnelig brukt i mer offensive roller også han, men har spilt stopper med hell de siste sesongene. Fotballklok, og en god angrepsstarter.

Henning Vikesdal Petersen er et tredje stopperalternativ. En kompromissløs stoppertype, som ble hentet fra nabo Stavanger i vinter. Spiller mye med hjertet, mangler kanskje litt på å bruke også hjernen i enkelte tilfeller.

På backene er Vegard Landro og Aleksander Midtsian med fra i fjor. Midtsian var opprinnelig en kreativ midtbanespiller, men har utviklet seg til å bli en god back. En særdeles presis venstrefot, og kommer ofte til innlegg. Klarer seg stadig bedre en mot en defensivt.

Landro er trygg og stødig defensivt, men varierende offensivt. Ser ut til å ha funnet seg til rette på Jæren, etter å ha vært innom flere klubber på kort tid før han kom til klubben.

Et alternativ på venstreback er Ole Martin Tunheim. Fikk mange sjanser i 2008, men ble utleid til Ålgård i fjor. Offensivt villig og uredd, men manglet noe struktur bakover. Kommer det kan han bli en spiller å regne med i en god stund fremover.

Midtbane

Espen Ertzeid og Kai Ove Stokkeland får jobben med å holde laget sammen sentralt i år. Stokkeland er etter hvert å regne som en slags klubblegende, og bidrar fortsatt med verdifull erfaring. En fotballklok og løpssterk midtbanespiller, som kan brukes i flere posisjoner.

Ertzeid fåren viktig jobb med å dekke rom defensivt i år. Stor aksjonsradius, og en god førsteforsvarer.

Et alternativ til de to er Håkon Stenersen, som er hentet inn etter å ha imponert for Randaberg i 2.divisjon. En bevegelig spiller som også leser spillet godt, og har sin styrke i den defensive biten av midtbanerollen.
Også Sverre Larshus Larsen er et altnerativ sentralt. Villig offensivt, men ble for lett de gangene han fikk sjansen i fjor. Må kunne dekke større rom enn han gjorde da.

På høyrekant har Bryne hentet inn Klaus Vikesdal Petersen, også han fra Stavanger. Teknisk dyktig og løpssterk, og hadde et par fine prestasjoner som indreløper der i fjor. Men var for varierende i prestasjonene, og scoret lite imponerende null mål, noe som bør kunne forbedres.

På motsatt kant er fortsatt Marius Helle et sikkert valg. 14 mål i fjor er imponerende, spesielt når flesteparten av kampene var på kant. God til å lukte bakrom og time løp, kombinert med stor fart. Også en sikker avslutter. Gjør seg kanskje best som spiss, for er ingen stor breddeholder.

Angrep

Ezekiel Bala er han som ble igjen. Der kompisene gikk til spill i storklubber, ble han værende i Lyn etter Mikel-sagaen. Deretter gikk turen til Jæren, og lenge så Bala ut som et bomkjøp. Men begynte å blomstre i sommer, og hadde en fin utvikling. Hurtig både med og uten ball i beina, og i stand til å dra av spillere. Ble etter hvert også god på å komme seg inn i bakrom. Fortsetter han utviklingen kan det være større ting i vente også for han.

Geir André Herrem takket ja til Brynes tilbud, etter å blant annet ha vist seg frem for et par tyske klubber i vinter. Bøttet inn mål for Ålgård i fjor, og sånnsett vet trener Bergersen hva han får. Lysluggen har spilt med stor selvtillitt, og blitt en naturlig målscorer. Brukbart hurtig, og en sikker avslutter.

I bakhånd lurer Karl Morten Håland. Utdanner seg til å bli ambulansearbeider, og fikk stort sett innhopp i fjor. Hurtig, men blir for lett å ta ut av kampene når han ikke får rom å utfolde seg i.

Konklusjon

Bryne har et par skuffende sesonger bak seg. Nå tror jeg det kan være lys i enden av tunnelen. Har hentet sine forsterkninger lokalt, og skapt et spennende lag, som har gjort det godt i treningskampene.

Men hvor bra det blir avhenger av om spissduoen Herrem og Bala klarer å fortsette sin positive trend fra i fjor. Foreløpig har ingen av dem vist seg som stabile på dette nivået, noe de i større grad må bli i år.

Midtbanen ser godt balansert ut, om Ertzeid evner å styre midtbanen. Bakover har man omskolert spillere fra mer offensive roller, men de begynner å trives der, og det fungerte godt i fjor. Og bakerst har man en matchvinner i Eskeland.

Troppen er tynn, noe som gjør at man svekkes klart ved et par skader. Men klarer man å unngå det, bør ikke kvalifisering være noen umulighet for Bryne i år. Tvert om.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24