Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltips 2010:

6. plass: Nybergsund

Store utskiftninger også før årets sesong i Trysil. Men har nok kvalitet til å kunne kjempe på øvre halvdel.

Tekst av Jørgen Tjærnås
Lagt ut: 03. April 2010 - 10:00

Stiftet: 17.mars 1918
Stadion:
Nybergsund Stadion

Overganger

Inn

Erlend Persgård (Egen juniorstall)
Reymond Mendy (Raufoss)
Christoffer Heier Solbakken (Brumunddal)
Gudmann Thorisson (Breidablikk, Island)
Samir Fazlagic (Strømsgodset)
Tobias Johansson (Ljungskile, Sverige)
Miroslav Radulovic (Moratalla, Spania)
Romea Mitrovic (Kescsement, Ungarn)
Emil Haucke (Aalborg, Danmark)

Ut

Dag Frode Hornseth (Spillende trener i Nordstrand)
Karl Morten Eek (Bodø/Glimt, tilbake etter lån)
Hai Lam (Hamkam)
Pål Ekeberg Schjerve (Hamkam)
Lars Erik Bredvold (Hamkam)
Joe Lapira (Ukjent)
Hallvard Ligård (Alvdal)
Fredrik Tervaniemi (Ukjent)
Zoran Mijanovic (Metalac Futog, Serbia)
Mtake Simba (Enköping, Sverige, tilbake etter lån)
Morten Christiansen (Lyngby, Danmark, tilbake etter lån)
Connor Tobin (Ukjent)
Viktor Bjarki Arnarsson (KR Reykjavik, ISland. Var utlånt fra Lillestrøm i fjor)
Tore Andreas Gundersen (Dynamo Dresden, Tyskland. Var utlånt fra Lillestrøm i fjor)
Rune Buer Johansen (Spillende trener i Flisa)

Treningskamper

Raufoss - Nybergsund 4-2
Lillestrøm - Nybergsund 3-0
Sogndal - Nybergsund 1-4
Strømmen - Nybergsund 3-2
Mjøndalen - Nybergsund 1-2
Follo - Nybergsund 2-0
Vålerenga - Nybergsund 3-2
Alta - Nybergsund 1-1
Løv-Ham - Nybergsund 2-0
Nybergsund - Hamkam 2-2

Forrige sesong

Startet sesongen glimrende, og var serieleder etter 10 poeng de første fire kampene. Men vant kun fire av de 15 neste kampene, og mistet dermed kontakten med toppen. 16 poeng borte må sies å være ålreit, men hjemmestatistikken ville sendt Trysil-laget en divisjon ned.

Målrike kamper, ti av fjorårets matcher ga fem scoringer eller mer.

Trener

Ola Brenden er både trener og sportssjef på Nybergsund. En sympatisk type, som gjør mye for at de utallige utlendingene man henter skal trives der. Og klubbhistorien er i orden, ettersom han er tidenes mestscorende for klubben.

Pluss for å kjenne stedet og klubben godt. Men vil neppe avgjøre mange kamper på tekniske genistreker i år.

Stallen

Keeper

Romeo Mitrovic er ny for året, og erstatter Zoran Mijanovic, som så ut som verdens eldste fotballspiller. Mitrovic er hentet fra ungarsk fotball, men står med to landskamper for hjemlandet Bosnia-Herzegovina. Skal ha hatt en solid karriere i hjemlandet, men ikke helt fått det til i Ungarn. I sin tidligere klubb, bosniske Zrinjski Mostar, er han regnet som en av de største spillerne gjennom tidene. OG jobben med å erstatt Mijanovic er virkelig ikke den verste oppgaven i fotballverden.

I bakhånd har Sundet Yngve Sandbuløkken. Reaksjonssterk og lokal, men har fått de siste sesongene spolert av skader.

Forsvar

Store deler av fjorårets forsvar er forsvunnet, noe som betyr at man blir nødt til å tenke nytt. Men en som er igjen, er Joachim Sørum. Den tidligere Hamkam-stopperen er god plasseringsmesssig, og har godt tempo. Skader har gjort at karrieren ikke har blitt helt som håpet, men skadefriv er han en nøkkelmann i år.

Emil Haucke kan være mannen som danner stopperduo med Sørum. Haucke er hentet fra danske Aalborg, hvor han fikk få sjanser. Beskrives som fysisk robust, og med et brukbart tilslag, men samtidig uten spesielt stor hurtighet.

Gudmann Thorisson var opprinnelig påtenkt stopperjobben, men mister store deler av sesongen med en skade. Islendingen beskrives som en tøff midtstopper som er god til å bryte foran, men blir altså sittende på sidelinjen en god stund.

På venstreback er rutinerte Samir Fazlagic hentet fra Strømsgodset. Har et godt venstrebein, og er villig offensivt. Var stødig et nivå høyere opp, og vil være en fin forsterkning for en klubb som Nybergsund.

På motsatt back er det duket for nok en nykommer i form av serbiske Miroslav Radulovic, som er hentet fra lavere divisjoner i Spania. En offensiv type med brukbart hurtighet i følge rapportene.

Midtbane

Bjarne Kortgaard Ingebretsen har vært brukt på venstreback de siste årene, men får i år en viktig jobb som stabilisator på midtbanen. Et godt venstrebein og et godt overblikk. Mangler noe tempo, og det skal bli spennende å se hvordan den tidligere Lyn-spilleren klarer seg plasseringsmessig.

Sammen med han er det flere som kan få spilletid. Jamaicanske Damian Williams ble hentet i høst, og var varierende da. God med ballen, og stor løpskraft. Blir en viktig bidragsyter for Sundet i år.

Christoffer Heier Solbakken er hentet fra Brumunddal før årets sesong, etter å ha imponert i fjorårets 3.divisjon. Er løpssterk og god med ballen, og kommer seg ofte i riktig posisjoner offensivt.

En langt mer defensivt forankret type er Wycliffe Juma Olouch. Fysisk solid, og en god førsteforsvarer, men ellers relativt begrenset.

Lars Fuhre og Kristian Bråtebæk er andre alternativer sentralt. Bråtebæk er en lokal unggutt man har troen på, og treives best i en indreløperrolle. God med ballen, men en uferdig spiller på mange måter. Fuhre er det også lite ekstraordinært ved, men god plasseringsmessig, og kan benyttes både i forsvar og på midtbanen.

Angrep

Eric Vernan ble hentet samtidig som sin landsmann Williams. Trives best når han får ligge bredt i banen og utfordre backen sin. Varierte i fjor, og man håper på større ting kommende sesong fra sin høyre kantrolle.

På motsatt kant er det Reymond Mendy som får sjansen i år, etter å ha herjet i 2.divisjon for Raufoss. God til å posisjonere seg inne i boksen, men er nok allikevel best med ballen i føttene. Mangler litt på å være en lagspiller.

I en fremskutt midtbanerolle kan vi komme til å finne svenske Tobias Johansson. Fikk det ikke til på nest øverste nivå for Ljungskile i fjor, men imponerte nok på prøvespill til å få sjansen i år. Ble for lite involvert i kampene i Sverige, og det skal bli spennende å se om han er god nok i mellomrommet til å forsvare en halvfri rolle der.

Fremst er fortsatt Kim Ojo et klart førstevalg. Etter å ha vært på flere prøvespill i vinter ble han værende i Trysil, noe man selvsagt jubler for der. 14 mål i fjor, men allikevel med et langt større potensial. Både sterk og hurtig, og får ofte med seg ballen, til tross for en noe keitete stil. Brenner fortsatt mange sjanse, men skaper mye på egenhånd også. Sundet er avhengig av at han leverer på samme nivå som i fjor for å lykkes.

Konklusjon

Mange ut og mange inn i Nybergsund, noe som ikke akkurat kan kalles uvanlig. Det skal bli spennende å se om man har klart å stable på beina et godt nok mannskap også i år.

Bakover er det store utskiftninger, med et forsvar og en keeper som i minimal grad har fått sjansen til å bli samspilt, ettersom kun Joachim Sørum er med fra i fjor.

På midtbanen har man spennende ferdigheter og god dekning. Spørsmål ved om Ingebretsen og Williams er gode nok førsteforsvarere til å spille sammen. Johansson i en fri rolle er også et spørsmålstegn.

På kantene og på topp har man klar kvalitet, men bredden er tynn. Har mange spillere som kan bekle flere posisjoner, men alternativene til Ojo på topp er få. Det samme gjelder i forhold til gode kantalternativer.

Men det er nok kvalitet i laget til at man bør kunne fortsette der laget slapp i fjor. Det betyr at man i det minste bør holde seg klar av nedrykk, og snuse på kvalifisering.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24