Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltips 2010:

9. plass: Strømmen IF

Petter Myhres Strømmen herjet i 2. divisjon i fjor, og med et solid forsvar kan de fort bli en positiv overraskelse i årets Adeccoliga. Vi tror romerikingene berger plassen med solid margin.

Tekst av Jørgen Tjærnås
Lagt ut: 01. April 2010 - 10:01

Stiftet: 25.september 1911
Stadion: Strømmen Stadion

Overganger:

Inn

Tom Kristoffersen (Hamkam)
Frode Bjørnevik (Hamkam)
Fredrik Nilsen (Kongsvinger)
Emilio Garcia (Vålerenga junior)
Nicolai Djupesland (Vålerenga junior)
Kenneth Andreasen (Valdres)
Andreas Moen (Kongsvinger)
Christer Jensen (Vålerenga, lån ut sesongen)
Tim Strøm Pedersen (Drøbak/Frogn, var utlånt til Skeid i høst)
Hassane Dosso (Lillestrøm, lån ut vårsesongen)
Francois Yabre (Mjøndalen)

Ut

Knut Hovel Heiaas (Nesodden)
Jøran Skogseide (Grorud)
Adrian Broberg (Skedsmo, lån ut sesongen)
Espen Haug (Trapper ned, fortstter som juniortrener)
Kjetil Kamark (Ukjent)
Thomas Melby (Lørenskog)
Trond Olsen (Ukjent)
Martin Reier (Eidsvoll Turn)
Andreas Castilla (Ull/Kisa)
Willy Zamble (Høland)
Gezim Beqiri (Ukjent)
Jan Otto Mostue (Kjelsås)
Tommy Sand (Kjelsås)

Treningskamper

Lillestrøm - Strømmen 2-0
Strømmen - Nybergsund 3-2
Strømmen - Vålerenga 0-4
Bærum - Strømmen 0-3
Follo - Strømmen 2-2
Strømmen - Manglerud/Star 2-2
Ranheim - Strømmen 4-1
Strømmen - Notodden 1-1
Strømmen - Stabæk 2 1-1

Forrige sesong

Rykket opp fra den sterkeste 2.divisjonsavdelingen med 20 seiere på 26 forsøk. Endte til slutt 6 poeng foran Pors Grenland, til tross for å ha tapt begge de interne oppgjørene. Strømmen sanket kun 1 poeng mer hjemme enn borte, og scoret imponerende 77 mål.

Trener

Petter Myhre og Thomas Berntsen har hatt et delt ansvar for a-laget til Strømmen siden i fjor. Men Myhre er mye opptatt med TV2, og således er det Berntsen som får en del av kampansvaret. Felles for dem begge er at de mislyktes i sin forrige trenerjobb. Myhre måtte gå fra Vålerenga, mens Berntsen fikk fyken i Kongsvinger.
To fotballkyndige karer, som i fjor tydeligvis klarte å fordele rollene godt mellom seg. Så gjenstår det å se om de klarer det samme i år.

Stallen

Keeper

Kim Hording tok over førstekeeperplassen i Strømmen i fjor, og ser ut til å beholde denne i år. Nå får han prøve seg i Adeccoligaen, etter flere år på tredje høyeste nivå. En god skuddstopper, noe som saktens kan trenges i årets Adeccoliga.

I bakhånd har man Emil Waters. Har aldri vært et førstevalg i Strømmen, men har i tur og orden sett tre andre keepere inneha rollen som førstekeeper de siste tre årene. Har dermed kun fått erfaring fra 3.divisjon, og beskrives som en keeper som variere fra det gode til de horrible.

Forsvar

Frode Bjørnevik og Tom Kristoffersen er hentet fra fjorårets negative overraskelse, Hamkam. Bjørnevik fikk i løpet av sine tre år i Kamma stadig større tillitt på stopperplass. Brukbar duellspiller, og også med ålreit tempo. Men ikke trygg med ball i beina.

Kristoffersen har vært mest brukt på venstreback, men også kant, i sine år i Lillestrøm og Sandefjord. I Hamkam var han mest brukt som back, før han i fjor ble flyttet inn som stopper. Mangler høyden, men vinner mange dueller i lufta med klokskap og vilje. En særdeles fotballklok spiller med en brukbar venstrefot, og en vitkig forsterkning for Strømmen.

Fra før er Henrik Nordnes og Johan Nås i klubben, og vil kjempe om en stopperplass sammen med Bjørnevik. Nordnes var for et par år siden ønskt av flere Tippeligaklubber. Han valgte Tromsø, noe som var et dårlig valg, og siden har det blitt 2.divisjonsfotball. Duellsterk, og med særdeles lange innkast.

Nås er på sin side en merkelig fotballspiller. Har tidligere bøttet inn mål på 2.divisjonsnivå, men er nå flyttet ned i forsvar. Har kanskje ikke helt hatt lysten til å nå så langt som han kunne. Duellsterk, og leser spillet godt, men sliter noe mer med plasseringsspillet.

Francois Yabre er et annet alternativ på stopperplass. Ivorianeren fikk et par korte innhopp i Mjøndalen i fjor. Beskrives som et fysisk stortalent, men er fotballmessig uferdig, og vil nok ikke få mange sjansene i år.

Fredrik Nilsen er også ny for året. Han hadde stor tillitt under Thomas Berntsen i Kongsvinger, men har fått minimalt med sjanser siden Berntsen forlot Gjemselund. Nå er de to atter gjenforent. En back med brukbart tempo og ferdigheter med ball, men har vist seg som en utrygg førsteforsvarer.

Erlend Kroksgård er et annet alternativ til backplassen, etter å ha blitt omskolert fra en stopperrolle. Defensivt brukbar, men med få offensive bidrag.

Også Emilio Garcia kan være en kandidat til høyrebacken. Kommer fra Vålerengas juniorlag, hvor han har fått utmerkelser som spilleren med størst treningsvilje. En spiller med viljen og fysikken til å lykkes. Så gjenstår det å se om det er nok.

Midtbane

Jonny Hansen og Jonas Rygg får jobben med å stabilisere midtbanen i år. Hansen får den dypeste rollen av de to, og vil være en viktig førsteforsvarer. Tidligere Stabæk-junior Rygg får jobben som "løper" ved hans side. Også villig offensivt, og med et godt skuddbein.

Hassane Dosso er hentet på lån fra nabo og erkerival Lillestrøm for å gi konkurranse til de to. En god stabiliseringsspiller defensivt som det er vanskelig å passere.

Også Tim Strøm Pedersen er påtenkt en potensiell rolle sentralt på midtbanen. Ble brukt som stopper i Skeid i høst, og viste frem en stor hode- og duellkraft. Skal bli spennende å se om han flytter beina raskt nok til å forsvare en midtbanerolle.

Eivind Kampen ville vært en naturlig leder på midtbanen, men mister store deler av sesongen med en lei skade.

På kanten er Sezan Ismailovski på sitt tredje Adeccoligaforsøk. Fikk det ikke til i Nybergsund eller Bryne. Men har herjet 2.divisjon tidligere, og trenger tillitt for å lykkes. God med ball i beina, og en måljeger fra kanten.

Christer Jensen hadde derimot et brukbart opphold i Adeccoligaen for Moss i fjor. God en mot en offensivt, og liker seg når han får ligge så bredt som mulig. Men blir tatt på fysikken av de aller fleste, og lykkes derfor bare av og til.

Også Nicolai Djupesland og Kenneth Andreassen trives best på kanten. Djupesland har stor løpskapasitet, og gjør den defensive jobben solid. Mangler litt en mot en offensivt.

Andreassen ble hentet til Lillestrøm i ung alder, og har brukbart tempo og stor arbeidskapasitet. Fikk det aldri til i Tippeligaen, og har brukt de siste årene i 2.divisjon.

Angrep

Trond Haugstad og Alan Jakirovic scoret de nødvendige målene i fjor for å sende Strømmen opp en divisjon. Jakirovic er en naturlig måljeger, som trives best når han får plassere seg inne i boksen.

Haugstad er mer en bakromsspiss, som også innehar en god skuddteknikk, noe som sørget for et tjuetalls scoringer i fjor.

I tillegg er angrepet styrket med Andreas Moen. Han fikk det ikke helt til i Kongsvinger, hvor han ofte ble brukt på kant. Tilfører mer kraft og vilje i angrepet. Finner han selvtilliten som det så ut til at manglet i Kongsvinger, så kommer fort målene også. I 2.divisjons har han tidligere bøttet inn mål i stor stil.

Konklusjon

Strømmen vil av de fleste tippes rett ned igjen. Men de har gjort mye klokt i vinter, og jeg tror de kan overraske stort denne sesongen.

Spiller en klar og tydelig 4-4-2, og har naturlige kantspillere som like å utfordre både bredt og innover i banen. Men det er avgjørende at man finner den rette konstellasjonen sentralt på midtbanen for å holde oppe balansen.

Forsvaret ser meget solid ut på dette nivået. Nilsen, Nordnes, Bjørnevik og Kristoffersen er alle gode Adeccoligaspillere, og bak dem har man brukbare erstattere. Spørsmålet da er om man har en god nok skuddstopper aller bakerst.

Jakirovic, Haugstad og Moen har alle bøttet inn mål i 2.divisjon. Nå skal de prøve å gjøre det samme et nivå høyere opp. Det kan bli tøft, men de tre er forskjellige typer, som gjør at man kan variere ut fra tenkt kampforløp.

I tillegg er det to kloke fotballhoder som skal styre laget. Alt i alt borger det for en potensiell positiv opplevelse denne sesongen for Strømmen. Jeg tror de berger plassen, og kan bygge videre på et godt fundament neste år.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3