Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltips 2010:

15. plass: Sandnes Ulf

Rykket opp på første forsøk etter nedrykket i 2008, med overlegne 88 mål. Har hentet inn rutine i Espedal og Borgvardt, og har flere spennende offensive spillere. Men defensivt er det mer varierende. Summen er et lag som skal få kjempe hardt mot nedrykk.

Tekst av Jørgen Tjærnås, Foto: Morten Wiik Larsen
Lagt ut: 29. March 2010 - 19:34

Stiftet: 11.mai 1911
Stadion: Sandnes Stadion

Overganger

Inn:

Ronny Espedal (Bryne)
Zeyn Alabadin S-Latef (Sheffield United, England, lån til 1.august)
Arild Østbø (Viking, lån forlenget ut sesongen)
Allan Borgvardt (Bryne)
Vegard Aanestad (Viking)

Ut:

Espen Hægeland (Spillende trener i Hana)
Jørn Hagen (Ukjent)
Paul Oyuga (Ukjent)

Treningskamper:

Sandnes Ulf - Vidar 1-0
Sandnes Ulf - Viking 1-4
Sandnes Ulf - Randaberg 2-0
Sandnes Ulf - Ålgård 5-1
Sandnes Ulf - Vidar 6-0
Sandnes Ulf - Bryne 1-2
Sandnes Ulf - Notodden 1-4
Sandnes Ulf - Tromsdalen 0-1

Forrige sesong

Rykket opp med 5 poeng ned til Vard på 2.plass. Gikk 18 runder uten tap, men skapte litt spenning på slutten med tap i tre av de åtte siste kampene. Men opprykket var aldri reellt truet. Scoret imponerende 88 mål i fjor, soleklart mest i de tre øverste divisjonene. 51 av målene kom på hjemmebane, hvor laget vant 11 kamper i fjor, og spilte uavgjort i de to siste. Dermed ble det et snarlig gjensyn med Adeccoligaen, etter at en formsvikt på høsten året før sendte laget ned.

Trener

Asle Andersen er fortsatt spillende trener i klubben, men håper han slipper å snøre på seg fotballskoene like ofte som han har gjort de siste årene. Har en lang fartstid fra de tre store lagene i fylket, Viking, Bryne og Haugesund. Har etter hvert opparbeidet seg brukbar trenererfaring. Med seg i år har han en spillende assistent i Ronny Espedal.

Stallen

Keeper

Arild Østbø er en av tre keepere som er fast på aldersbestemte landslag, og som er Vikings eiendom. Men i år, som i fjor, er han leid ut til nabo Sandnes Ulf. Fikk med seg verdifull erfaring i fjor. Er liten av vekst, men kjapp og god på strek. Får ventelig mye å gjøre i år, og vokser forhåpentligvis på det, erfaringsmessig.

I bakhånd har klubben Thomas Haugland, som i likhet med Østbø er 91-modell. Ikke på samme nivå som førstekeeperen, og det har ført til at Elias Valderhaug har fått prøve seg i klubben. Molde-keeperen er i likhet med Østbø regnet som en av landets mest lovende keepere, og skulle han komme på lån, har de en god keeperduo som kan pushe hverandre.

Forsvar

Ronny Espedal er hentet fra Bryne, og tar med seg god rutine inn i rollen som spillende assistenttrener og midtstopper. Viker sjelden i duellene, og får en sentral rolle som leder på banen i år.

Espen Maldal ser ut til å bli Espedals stopperkollega den kommende sesongen. Økonomi-studenten fikk noen sjanser sist laget var oppe, og etablerte seg i laget forrige sesong. Har tidligere vært i søkelyset til Sogndal.

På høyrebacken er Vegard Aanestad ny for året. Kommer fra Viking, som hentet han etter en god sesong for Randaberg i 2008. Men i Stavanger ble det null sjanser på å vise seg frem i seriesammenheng, og han fikk derfor gå gratis i vinter. En offensiv backtype, men det skal bli spennende å se hvor tøff han er i hodet etter et demotiverende år.

På motsatt back er Steffen Haugland et førstevalg i år. Har tidligere vært mest brukt på stopperplass, men ser ut til å skyves ut på backen i år. Har et prøvespill i Nottingham Forest bak seg, og er en back som først og fremst spiller på det trygge.

Også Øystein Elvestad er et godt alternativ på backplassen. En god fysisk back som i likhet med mange andre i laget har en fortid i Vikings junioravdeling. Harald Vindenes, Tom André Hauge og Per Christian Myhre kan også bekle roller i forsvaret, men vil spille mer perifere roller i år.

Midtbane

Asle Andersen er nevnt, men undertegnede tror ikke vi får se han mye på banen i år, men at han først og fremst inntar trenerrollen. Det betyr at Tom Erik Maldal og Andreas Westlye får jobben med å styre midtbanen. Maldal er den utpreget offensive spilleren, med gode løp og et villig skuddbein. Westlye imponerte undertegnede i 2008, og er en duellspiller som dekker store rom, og spiller på det enkle.

Jason St Juste var en åpenbaring i fjorårets opprykkssesong, og stod for 14 mål fra sin kantposisjon. En god og villig dribler, som like gjerne skjærer innover i banen som utfordrer bredt.

Fra samme mann som skaffet klubben St Juste, har man fåt tak i Zeyn Alabidyn S-Latef på utlån fra Sheffield United. Et navn speakere landet rundt bør starte å trene på allerede nå, og en spiller man har forhåpninger til. Født i Sverige, men oppvokst i Polen, og med tilnavnet "den polske Zidane" fra ingen ringere enn Henrik "Henke" Larsson. En ballglad spiller, som allikevel har slitt med å finne sin rolle i laget i vinter. Vil kanskje først og fremst bli brukt som joker i kamper hvor man trenger å få løst opp spillet.

På høyrekanten er Lennox Kanu tilbake for de lyseblå, etter opphold i Sogndal og Stavanger. Skapte mye trøbbel og uro for motstanderens forsvar i fjor, men resultatet var skrøpelig - Kun to scoringer gjennom en lang sesong. Da som spiss, nå blir det en rolle som høyrekant. Ikke mange defensive fibre i kroppen, men det passer kan kanskje bedre å få lov til å utfordre bredt i fart.

Erlend Danielsen er et annet kantalternativ. I likhet med de to førstevalgene bredt er han en spiller som er best når han får utfordre med ballen i beina. Ellers er Runar Andersen et alternativ sentralt. En "ærlig" spiller, med brukbart tempo, som også er et alternativ på høyrekanten. Var sett på som et stortalent da han ble hentet til Viking som junior, men som så mange andre slo han aldri helt gjennom.

Henning Rugland og Per Kristian Nilsen er to andre alternativer på midtbanen. Rugland, med en fortid i Bryne er først og fremst aktuell for en offensiv rolle, mens unge Nilsen er en spiller som nok vil se de fleste kampene fra benken.

Angrep

Morten Eriksen terroriserte de fleste forsvar i 2.divisjons i fjor med sin hurtighet. 28 mål ble det i fjor, og en fortjent pris som året spiller i klubben fulgte med på kjøpet. Men ble mye borte sist laget var i Adeccoligaen, og scoret fattige fire ganger. Spørsmålet er om man får brukt hans egenskaper i bakrommet godt nok i årets sesong.

Sammen med Eriksen finner vi en spiss som er dyktig både feilvendt og inne i boksen. Allan Borgvardt er hentet fra Bryne før årets sesong, og tar med seg viktig rutine. Var mye skadet i fjor, noe som gjorde at sesongen bare ble sånn halvveis. Men har tidligere vist seg som en solid måljeger på dette nivået.

Lennox Kanu er også et alternativ på topp, men ellers er det tynt. 19 år gamle Vetle Myhre vil nok først og fremst få sjansen fra benken denne sesongen, men hadde en fin sesong i fjorårets 2.divisjon.

Konklusjon

Har hentet gode og kloke forsterkninger i Aanestad, Espedal og Borgvardt, og de to sistnevnte tilfører mye i rutine. Men laget har fortsatt store mangler.

Både i forsvar og på topp er alternativene få til de som skal starte, eller av manglende kvalitet. Mange spillere falt gjennom sist laget var oppe, og er fortsatt en sentral del av laget. Avhengige av at Maldal og Westlye klarer å styre kampene fra midtbanen, for på kantene er det stort sett offensive fibre man har fylt opp med. Det er et spørsmål ved om balansen på midtbanen er god nok.

På topp har man gjort seg avhengig av Eriksen og Borgvardt. På papiret spennende, men Eriksen falt gjennom sist laget var oppe, og Borgvardt var sterkt varierende i fjor. Mye avhenger av at Eriksen og St Juste presterer minst like godt som i fjor.

Bakerst har man en spennende keeper i Østbø, men han kan med sin manglende høyde få det tøft, med mye å gjøre på strek. Foran seg har han et forsvar som styrkes klart av Espedal, men ellers ser middelmådig ut.

I sum gjør det at jeg tror ulvene (Jeg klarte meg nesten en hel presentasjon uten å bruke det kallenavnet!) nok en gang må ta turen ned. Men laget har et par spennende spillertyper, som er i stand til å avgjøre matcher på egenhånd. Og årets Adeccoliga har ikke større forskjeller enn at det skiller lite mellom mange lag.

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3