Alban og Odilon (t.v.) puttet

Juniorlaget satt Moss på plass!

FFK junior tok lørdag i mot Moss sine unggutter. Resultatet ble 3-2, i en kamp der hjemmelaget kunne vunnet langt mer. Mukaber, Kashama og Krasniqi puttet for FFK.

Tekst av Jan Rafn
Lagt ut: 06. March 2010 - 18:25

Treningskamp FFK jr-Moss FK jr

Disse kampene innehar alltid et stort preg av prestisje og i 2009 viste FFK junior hvem som var best i Østfold. Dette gjorde de gjennom å vinne Østfoldmesterskapet, hvor de blant annet slo ut Moss i semifinalen ved å vinne 4-2.

Dagens kamp bar preg av at begge lag har flyttet mange av sine beste jr-spillere opp i sine respektive a-staller. Dette la ingen demper på dagens prestisjeoppgjør. Denne kampen er det nemlig ingen som ønsker å tape!

1.omgang

FFK fester raskt grep på kampen og viser at vi virkelig ønsker å vinne denne bataljen

6 min: Fin kombinasjon mellom Odilon ,Laabak og Alban, der sistnevnte avslutter like utenfor.

8 min: Corner til FFK. Slås på bakerste stolpe der Laabak dukker opp. Header ned i beina på Sabah som avslutter hardt i nettaket. 1-0 til FFK, og dette smaker godt.

13 min: Odillon forserer på venstre kant og parkerer Mosse-spillerne. Avslutter i nettveggen, men her burde du spilt ballen 45 grader ut i feltet, «Odi»!

19 min: Årets mål! Det er tidlig i sesongen å kåre dette, men det skal mye til for å toppe denne scoringen. Simen Standerholen dribler vekk tre mossespillere i en trang telefonkiosk og kommer ut med lommene fulle av vekslepenger. Han slår mot bakerste stolpe der «Odi» ligger vannrett og saksesparker ballen knallhardt i motsatt. 2-0 til FFK, og målet gir deg nesten tårer i øynene.

23 min: Moss skaper sin første sjanse.

28 min: Moss har tatt litt mer over spillet. På en kontring får de avsluttet på et innlegg 45 grader ut fra venstre kant. Ballen går under Bjørn Erik, som har liten sjans til å avverge skuddet. 2-1 er mot spillets gang.

34,37,38 min: Tre store sjanser hvor Alban, Laabak og igjen Alban kunne punktert matchen.
Stillingen til pause er 2-1 til FFK men det burde vært mye mer. Vi har full kontroll, men slipper unødvendig Moss inn i kampen i perioden rundt målet 2-1.

2.omgang

42 min: Fin kombinasjon hvor «Odi» spiller til Simen Standerholen på høyre kant. Simen bruker èn touch på å spille ballen videre til Alban.. Han løfter ballen elegant og «arrogant» over Mosse-keeper Kevin Duve. FFK-spissen mottar selv ballen bak målvakten, og setter den i goalen. 3-1 er fullt fortjent.
Ut går Sabah Mukaber og inn kommer Juan Marco Andreassen. Tre minutter etter bytter Knut Magnus Klever Næss plass med Alban Krasniqi.

46 min: Stor sjanse for Moss. Skudd fra skrått hold treffer motsatt kryss og over.

48 min: «Odi» trekker seg inn i banen og avslutter med et godt skudd i nærmeste hjørne. God redning av Duve.

49 min: «Odi» parkerer igjen Mosse-forsvaret , men en dårlig siste touch gjør at vi bare får corner.

50 min: Deretter bytter «Odi» med Alexander Arnesen. På sin første ballberøring setter Alexander ballen pent over Duve og mot mål. Men et Mosse-ben unngår scoring i siste liten.
Deretter foretar FFK ytterligere bytter. Ut går Daniel Mathiesen som bytter med Jørgen Johannessen.
Simen Standerholen overlater plassen til Agron Hoti, og Eirik Laabak gir sin til Vetle Nilsen.
Alle byttene fører til litt urytme i FFK og Moss kommer litt mer med i kampen igjen. FFK klarer imidlertid å tilrive seg initiativet igjen ganske raskt.

67 min: Mot spillets gang reduserer Moss til 2-3. Et pent mål hvor Moss sin høyre kant setter ballen utagbart i motsatt kryss.
Både Juan Marco («Johnny») og Knut Magnus Klever Næss har store sjanser til å øke ledelsen, men klarer ikke å sette spikeren i kista.
I kampens siste sekunder får Moss en kjempesjanse. På bakerste stolpe får en Mossespiller umarkert sette ballen over nærmest åpent mål. Dette medfører at rett lag vant i dag.

Even Juliussen var fornøyd med eget lag i dag.

- Det er seieren som gleder mest og vi sender et lite stikk til Moss samtidig. Even mener Moss bør være mest fornøyd med resultatet. Vi bytter oss nesten ut av kampen, men dette er anledningen hvor alle skal få prøve seg. I dag spiller midtstopperne Ole Strømsborg og Jakob Revheim bunnsolid, med unntak av de siste ti minuttene av kampen.

FFK-spiss Odilon Kashama får også skryt av treneren.

- Odilon er en konstant trussel mot ethvert forsvar. Moss legger seg lavt for å unngå hans løp i bakrommet, uten at det hjalp nevneverdig. Når Odi byttes ut i andre omgang tørr Moss å ligge høyere, sa Juliussen til ffksupporter.net

Sett under ett er vi i rute og klare for seriestart. Og det smaker alltid godt å slå laget litt nord i fylket!

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3