Kvik - FFK2 2-2 (0-0)

Uavgjort mot K(vis)vik

Et rent juniorlag stilte opp for å spille årets første rekruttkamp. På motsatt banehalvdel stilte ingen ringere enn Raymond Kvisvik, men greåkergutten måtte gi slipp på tre poeng utover i andre omgang.

Tekst av Jan Rafn, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 08. February 2010 - 23:17

Det er duket for årets første treningskamp for FFK2. Den eneste forskjellen på denne kampen og andre juniorkamper er det står FFK 2 på dommerkortet. Kampen foregikk sent mandag kveld på en glatt kunstgressbane i Halden. Det hele er en ny arena for Raymond Kvisvik, og en ganske stor kontrast i forhold til sesongen 2009. På motsatt banehalvdel står det ingen tippeligaspillere, men en gjeng juniorspillere fra Fredrikstad. Unge, ambisiøse gutter i starten av en karriere Raymond er i ferd med å synge de siste vers av.

Allerede etter 15 sekunder kunne FFK tatt ledelsen. Helt alene med Kviks sisteskanse setter Odilon Kashama ballen én meter over målet. Kashama sklir dessverre i skuddøyeblikket, men slike sjanser må du ta bedre vare på, Odilon!

Etter en nesten sjokkartet start tar Kvik Halden mer og mer over banespillet. Kombinasjonen av et høyt tempo og en glatt bane medvirker til at det blir en del feilpasninger. Kvik får en del sjanser til å ta ledelsen, men  FFKs gode bakre firer klarer å holde målet rent. Spesielt Jacob Revheim og Ole Strømsborg har en god dag.

Skudd over fra to meeter, heading i tverrligger og en hands på Kvisviks avslutning gjør at vi bare venter på et ledelsesmåk fra Haldenserne. I stedet får FFK et par store sjanser på slutten av første omgang. Simen Rafn river seg fint løs på midtbanen før han avslutter med en suser i tverrliggeren. Tre minutter senere runder samme mann keeper og en Kvikforsvarer klarer med nød og neppe å avverge skuddet til corner. Med dette så ebber første omgang ut i 0-0. Et resultat FFK skal være mest fornøyd med.

Raymond går målløs av banen og dukker ikke opp i andre omgang. Kvik stiller med et ganske godt lag, men mangler noen profiler, deriblant de tidligere FFK-spillerne Faton Hoti og Dardan Mehmeti. De stiller derimot med Marius Krathe, Mats Olavesen og Raymond Kvisvik. I andre kommer også unggutten Gustav Holmes inn. Alle fire er tidligere FFK spillere.

I pausen foretar Even en del bytter. Ut går Simen Rafn, Sabah Mukaber og Erlend Thorvaldsen. Inn kommer Alban Krasniq, Juan "Johnny" Andreassen og Simen Standerholen. Kvik foretar også et par bytter, noe som gjør at tempoet i kampen synker relativt i forhold  til første omgang.

Kvik tar nok engang mer og mer over banespillet, og det er egentlig bare et tidsspørsmål før Kvik får sitt første mål.

0-1

Etter ti minutter i andre omgang går Kvik opp i 1-0. Unggutten Kristoffer Sundt setter inn et langskudd fra 20 meter nede i Bjørn Eriks venstre hjørne.

FFK foretar nok et spillerbytte, og inn kommer Vetle Nilsen.

0-2

Kvik fortsetter å presse og etter 25 minutter i andre omgang går Kvik opp til 2-0. Det virker som respekten blant FFKs juniorspillere er større enn ønsket om å spille ball. Akkurat som om vi ikke helt har trua på dette. Spørsmålet er vel ganske enkelt: Hvor mye vinner Kvik ?

Bjørn Erik varter opp med to kjemperedninger, og det er tilnærmet tilfeldig at det ikke står 4-0 til Kvik.

Men som så ofte før kan ting snu fort i fotball. FFK foretar sitt siste bytte. Inn kommer 1. års guttespiller Håvard Åsheim. Og som ved et mirakel begynner gutta å tro litt på egne ferdigheter.

1-2

Det er spilt 37 minutter. Et gjennomspill medfører at hurtigtoget Odilon Kashama plutselig er alene. Denne gangen gjør han ingen feil. Elegant rundes keeper, og Odilon setter ballen i åpent mål.

2-2

Minuttet etter spiller Odilon elegant ut til Håvard Åsheim som med en nydelig pasning finner Eirik Nergård alene med keeper. Eirik gjør ingen feil. og det står 2-2. Resultatet er imot spillets gang, men sånn er nå engang fotball.

Herfra og ut så styrer FFK alt. Eirik Nergård er igjen alene med keeper og setter ballen i mål, men dommeren blåser frispark mot Odilon som akkurat har vunnet en hodeduell. Tvilsomt fra vår posisjon, men kanskje rettferdig etter spillets gang. På tampen av kampen blir derimot Simen Standerholen helt feilaktig avblåst for offside. Helt alene med keeper kunne Simen ha blitt dagens helt, men dommeren ville ikke gi ham muligheten til dette.

Ofte husker man fotballkamper basert på de siste ti minuttene. Da kan man si at dagens forestilling var bra. Men denne gangen var 2-2 et resultat FFK er mer fornøyd med enn Kvik. Akkurat alik Alta kunne si seg mest fornøyd med resultatet på fredag.

I dag fremhever FFKs juniortrener Jacob Revheim og Ole Strømsborg. Ved å være solide i duellspillet og tett oppe i Kviks angrepsspillere, var de sterkt delaktige i at Kvik ikke fikk flere mål. Sabah Mukaber viser gode tendenser som spiss, og kan være en spiller som kan ta steget opp på A-lagsnivå. Simen Rafn skaper mye med sin fart i den ene omgangen han spiller, og er nær scoring i dag. Hurtige Odilon er en konstant trussel for ethvert forsvar.

Fremheves må også Håvard Åsheim. Han kommer inn som høyreback når det gjenstår 15 minutter og gjør en manns jobb. Klok i valgene og også med målgivende pasning. Gutten har akkurat fylt 15 år, men spiller med en klokskap mange eldre spillere bør misunne ham.

Dagens Even Juliussen-sitat: - Vi har ikke trua på egne ferdigheter i dag. Ikke før vi scorer 1-2 målet. Derfra og ut er laget totalt forvandlet.