FFK junior tok lørdag 23.januar imot Strømsgodset. Dette ble en treningskamp hvor det var mange nye ansikter som ville vise seg frem.

Tekst av Jan Rafn, Foto av: Jan Rafn
Lagt ut: 23. January 2010 - 19:53

1.omgang

Allerede etter 3 min gikk Strømsgodset opp i 1-0. En litt uheldig inngripen av FFKs keeper ga Godset en drømmestart. Etter 6 min utlignet FFK. Et nydelig angrep ble satt i gang av nykommer Daniel Mathiesen. Oppspillet mot Zlatko Krizko ble sendt videre til Odilon Kashama som med stor fart fikk kranglet ballen i mål via et Godset-bein.

Etter 10 min får Godset sin andre corner og andre mål. Passivitet i vårt duellspill gjør at Strømsgodsets spiller får stå helt alene på bakerste og styre ballen i mål. Så følger en god periode fra FFK hvor det skapes en del store sjanser. Både Alban Krasniqi og Eirik Laabak hadde muligheter til å utligne. FFK viser frem mye fint småspill. Spesielt på venstresiden skaper debutant Daniel Mathiesen mye. Flink i oppspill og villig til å komme på løp. Daniel gjorde en veldig god figur i dag og var blant FFKs beste.

Odilon Kashama skapte også mye trøbbel på venstresiden i første omgang. Ved pause stod det 3-1 til Strømsgodset. Et resultat som på ingen måte forteller noe om styrkeforholdet i første omgang. Godsets tredje mål kom nemlig på nok en corner og igjen så var det passivt av FFK.

2.omgang

Andre omgang starter med dårlig spill og lite plan i spillet fra begge parter. Men etter 13 min kommer et oppspill mot Alban K. Han legger pent igjen til Zlatko som setter ballen utagbart til side for FFK. 2-3 og ny spenning i kampen.

Deretter foretar FFK en del spillebytter og inn kommer Emil Mikalsen, Bjørn Hæreid, Ole Strømsborg, Agron Hoti og Henrik Rangøy Holte. Dette gjør at FFK setter mye hardere press på Strømsgodset og skaper en del store muligheter. Vi skaper i en periode mye sjanser. Odilon kan utligne til 3-3 men en feberredning fra Godsets keeper forhindrer det. Zlatko har også en stor mulighet alene med keeper, men nok engang viser sisteskansen klasse. Helt på tampen av kampen har innbytter Henrik Rangøy Holte en gylden mulighet til å bli dagens helt. En fantastisk frispilling fra Alban K og et perfekt timet løp. Dessverre går avslutningen utenfor og kampen ender med tap 2-3 for Strømsgodset.

Prestasjoner viktigere enn resultat

Etter kamp sa Even at han er mer opptatt av prestasjoner enn resultater så tidlig i sesongen. Da er det en god trøst at det nettopp var en del gode av dem utpå her i dag. Det svinger mye så tidlig på året og det er også en del spillere som er ute med skader. I dag var det 3 spillere som utmerket seg.

Daniel Mathiesen på venstreback klarte seg veldig bra. Sterk i duellspill, gode oppspill og villig til å selv komme rundt på kanten. Odilon Kashama var en konstant trussel i dag. Hans toppfart er ekstrem og det er ikke mange spillere i Norge som stopper Odi når timingen i løpet hans passer. Vetle Nilsen på midtbanen gjorde også en god kamp. Lenge siden Vetle har vært så agressiv og offensiv. Dette lover godt fremover Vetle. Ellers er det godt å se at det fortsatt kryr av talenter i FFK og sesongen 2010 vil vise om vi klarer å forvalte og utvikle flere a-lagsspillere. Spillemessig så hadde FFK fortjent å vinne i dag.

Hovedbildet er av dagens to målscorere, Zlatko Krizko og Odilon Kashama.

Juniorlagets nye spillere

Nye spillere: Fra venstre Zlatko Krizko, Bjørn Hæreid, Alban Krasniqi, Henrik Rangøy Holte og Daniel Mathiesen.