Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: Lyn-FFK

Trist kamp mellom triste lag

Søndag spiller FFK mot Lyn på Ullevaal i det som er en betydningsløs kamp. Fredrikstad er sikret kvalikk mot Sarpsborg 08, Lyn er sikret nedrykk. Alt over 5000 tilskuere blir en bonus i det som kan bli Lyns siste Tippeligakamp på lenge.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 31. October 2009 - 21:40

02.november 2008: FFK møter Lyn på hjemmebane siste serierunde i en kamp uten spesiell betydning. Lyn ligger greit til midt på tabellen, FFK har allerede sikret seg sølvet i serien.

01.november 2009: FFK møter Lyn på bortebane siste serierunde i en kamp uten spesiell betydning. Lyn har vært klare for nedrykk lenge, FFK skal spille kvalifiseringskamp mot Sarpsborg 08.


Kontrastene fra kampen for 364 dager siden kunne ikke vært større. I fjor feiret hele byen seriesølvet, og markerte med feringen slutten på en fantastisk sesong.

I år er det en spent stemning i Plankebyen, ettersom laget skal ut i en avgjørende kamp mot nabo Sarpsborg om en uke. Forhåpentligvis blir ikke dette slutten på sesongen, men uansett utfall i kvalifiseringen vil året 2009 stå i historiebøkene som en gedigen fiasko-sesong.

Fredrikstad FK

Ettersom Lyn allerede er klare for Adeccoligaen, har FFK ingen etiske forpliktelser hva lagoppstillingen angår. Likevel har trenerteamet signalisert at man ønsker å stille så sterkt som mulig for å bygge opp selvtillit og trene på den taktiske biten inn mot Sarpsborg-kampen.

Uansett tar man ingen sjanser med småskadede spillere. Raio Piiroja, Mattias Andersson, Wallace Fernando Pereira og Éverton Santos da Costa spiller derfor mest sannsynlig ikke fra start i morgen.

Vi tror at Tom Nordlie ønsker å prøver ut nye ting, så det blir mest sannsynlig noen forandringer fra det laget han har pleid å stille med tidligere.

FFKs forventede lagoppstilling (4-3-3) :


Kenny Stamatopoulos

Daniel Wass - Vidar Martinsen - Jan Tore Ophaug (K) - Joachim Thomassen

Hans Erik Ramberg - Abgar Barsom - Ardian Gashi

Amin Askar - Gardar Jóhannsson - Raymond Kvisvik

FC Lyn Oslo

Kampen mot FFK blir nok nostalgisk for alle Lyn-hjerter. Klubben rykker ned, og det kan godt ta flere år før Oslo-klubben blir å se i øverste divisjon igjen. Den økonomiske situasjonen i klubben er forferdelig, så det spørs om de klarer å reise seg igjen med det første.

Sesongen 2009 har vært en orgie i skuffelser for Lyn og Bastionen. Økonomisk krise, spillere som ikke har fått feriepenger, en trener-avgang som ble dramatisk og Guastavino-bråk har preget spillernes hverdag. På toppen av dette har klubben også slitt sportslig.

Sist helg fikk Mads Dahm utvisning (to gule) i tapet mot Odd Grenland. En annen spiller som fikk gult kort var tidligere FFK-kaptein Kasey Wehrman. Begge disse to soner karantene, og er uaktuelle til kampen.

Tyrel "Tabbe" Lacey og Jimmy Tamandi er også uaktuelle, grunnet skade. Paul Obiefule er også usikker, og det blir mest sannsynlig klart først i morgen om han spiller eller ikke.

En annen som er usikker, er Lyn-legenden Tommy Berntsen. Berntsen legger opp som spiller etter sesongen, og flere Lyn-supportere er mer opptatt av å hylle ham i morgen enn de er av selve kampen. Kapteinen har slitt med sykdom denne uken, men det ser ut til at han spiller kampen.

Lyns forventede lagoppstilling (4-2-3-1) :


Arnar Darri Petursson

Magne Simonsen - Tommy Berntsen (K) - Oliver Risser - Vegar Gjermunstad

Stanley Ihugba - Paul Obiefule

Erling Knudtzon - Jo Inge Berget - Kim Holmen

Davy Claude Angan

Tidligere oppgjør på Ullevaal Stadion:

27-04-2008 Lyn - FFK 0-0
30-07-2007 Lyn - FFK 0-0
29-10-2006 Lyn - FFK 1-2

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

32% for hjemmeseier, 45% for uavgjort, 23% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

35% for hjemmeseier, 27% for uavgjort, 37% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddsetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-3

FFK spiller uten press for første gang på lenge, noe som resulterer i gode prestasjoner fra flere enkeltspillere. Lyns forsvarsarbeid er horribelt, og det blir en enkel seier pluss en god porsjon selvtillit for guttane.

Realisten: 1-2

Det blir en kjedelig kamp, hvor FFK går seirende ut. Få sjanser, dårlig spill- i det hele tatt 90 minutter i kjedsommelighet. Det mest spennende å ta med seg er Plankehaugens klare beskjed til klubben fra tribunen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3