Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: Stabæk- FFK

Innekamp i plastikkhall

Standaren på Telenor Arena er nok et par hakk bedre enn på bildet over, men likevel føles det merkelig å skulle spille en fotballkamp inne. Uansett om det er tak eller himmel over spillernes hoder, er vi optimister og går for tre poeng mot Stabæk i morgen!

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 03. October 2009 - 13:50

Fredrikstad FK

Aristokratene kjemper nok en gang for å overleve i Tippeligaen. Fortsatt er det veldig åpent i nedrykksstriden, men med seier over Stabæk vil rødbuksene ha et meget godt utgangspunkt for å sikre plassen.

Kampen mot Lillestrøk var på ingen måte overbevisende, men nok en gang sto Mattias Andersson frem og ble matchvinner med en kanonvolley. Mot Stabæk håper vi på bedre spill, men tre poeng er uansett det aller viktigste.

Vi tror ikke Tom Nordlie velger å bytte så mange spillere fra LSK-kampen. Raio Piiroja var tiltenkt en startplass mot "Fugla", men måtte i siste liten trekke seg grunnet en strekk i leggen. Denne skaden er han fortsatt ikke kvitt, og starter ikke kampen i morgen.

Éverton Santos da Costa fikk et uforståelig gult kort forrige kamp, og må stå over mot Stabæk da dette var hans tredje kort for sesongen. Vi tror Celso Borges tar hans plass. Midtbanespilleren er tilbake fra karantene, og det ser ut til at han igjen får prøve seg helt på topp.

Alex Valencia er frisk fra sine lyskeproblemer, men det ser ut som om nyervervelsen må starte på benken.

FFKs forventede lagoppstilling (4-3-3):


Kenny Stamatopoulos

Pål Andrè Czwartek - Jan Tore Ophaug(K) - Vidar Martinsen - Wallace F. Pereira

Ardian Gashi - Abgar Barsom - Hans-Erik Ramberg

Amin Askar - Celso Borges - Mattias Andersson

Stabæk Fotball

Det tok litt tid før fjorårets gullvinnere kom ordentlig i gang. Maskineriet gikk litt tregere uten Veigar Pall Gunnarsson og magikeren Alanzinho. Sakte, men sikkert har likevel Stabæk kommet tilbake, og nå er de et av Norges aller beste lag.

Dette gjelder spesielt på Telenor Arena. 27 poeng har de kapret hjemme, og det er kun mot Molde og Rosenborg de har tapt. Dette gjør Bærum-laget til Norges nest beste hjemmelag.

Det er med andre ord ingen lett oppgave Tom Nordlie og FFK-laget har i morgen. Noe lettere blir det imidlertid av at Stabæk har flere sentrale spillere ute.

Jon Inge Høiland er suspendert etter å ha fått rødt kort i forrige runde. Inge Andrè Olsen er ute med skade, og det ser heller ikke ut til at Thomas Rogne blir klar til kampen.

Pontus Farnerud fikk seg en smell i kneet mot Godset, men ser ut til å rekke kampen. Henning Hauger har slitt med sykdom, men også han starter mest sannsynlig kampen i morgen. Mikkel Diskerud har vært i Egypt på landslagsoppdrag for USA, og det er usikkert om han er med i troppen. De to førstnevnte har uansett hatt en dårlig treningsuke, mens "Mix" mest sannsynlig er sliten etter kamper og reise.

Stabæks forventede lagoppstilling (4-4-2):


Jon Knudsen

Tom Stenvoll - Morten Skjønsberg (K) - Pontus Segerström - Vegar Hedenstad

Johan Andersson - Henning Hauger - Pontus Farnerud - Daigo Kobayashi

Daniel Nannskog - Fredrik Berglund

Tidligere oppgjør i Bærum:

2008-07-21 Stabæk - Fredrikstad 5 - 1
2007-09-03 Stabæk - Fredrikstad 0 - 2
2006-09-24 Stabæk - Fredrikstad 3 - 2

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

51% for hjemmeseier, 31% for uavgjort, 17% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

63% for hjemmeseier, 23% for uavgjort, 14% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-2

Dette ble også resultatet for to år siden på Nadderud. Stabæk har vært plaget med en del skader, og FFK viste forrige gang at de kan vinne på en dårlig dag. Celso Borges putter nok et mål, mens Gardar Jóhannsson kommer innpå og putter på seiersmålet.

Realisten: 2-0

Stabæk er overlegne på hjemmebane nok en gang, og opprettholder sin gode hjemmebanestatistikk. Fredrikstad klarer ikke løfte seg spillmessig fra LSK-kampen, og det er en skuffet Tom Nordlie som intervjues etter kampen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24