Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: Strømsgodset IF – FFK

Borteseier på ”hjemmebane”?

Første skjebnekamp gikk veien for de snille. Søndag venter en minst like viktig kamp når Mattias Andersson skal forsøke å senke sine gamle lagkamerater i Drammen.

Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 18. September 2009 - 19:31

Fredrikstad FK

Nordlie-effekten gjorde seg gjeldende i første forsøk (Tromsøkampen bryr vi oss ikke om), og brått var det et snev av optimisme å spore igjen. Kampen mot Vålerenga ble aldri velspilt, men innsatsen som ble levert var til å bli rørt av.

Gledelig var det også å se hvor fort nykommerne Alex Valencia og Mattias Andersson gled inn laget. Spesielt sistnevnte imponerte, og med en skadefri Wallace Pereira tilbake var det endelig fasong på FFK-laget.

Søndag er det klart for en kamp som kan få direkte innvirkning på hvem som rykker ned fra årets Tippeliga. Strømsgodset ligger for øyeblikket dårligst til, og en FFK-seier vil gi oss en liten luke ned til Mordor.

Mye av fokuset under søndagens bikkjeslagsmål vil naturlig nok være på Mattias Andersson. Svensken hadde en høy stjerne blant godsetsupporterne i sine tre og en halv sesong i klubben, og han bor fortsatt i Drammen.

Nå er det derimot én ting som gjelder: å sørge for at gamleklubben taper og sakker akterut i nedryksstriden. Kantspilleren har lovet scoring på søndag, og vi ser gjerne at han holder ord.

Lokalpressen melder at Jan Tore Ophaug er klar til kamp etter smellen mot Vålerenga. Det betyr trolig at det bare blir én endring på laget som banket VIF. Abgar Barsom leverte soleklart årsbeste i sin midtbanerolle, men må sone karantene mot Strømsgodset. Inn kommer trolig Hans Erik Ramberg.

FFKs forventede startellever (4-3-3):

Kenny Stamatopoulos

Amin Askar - Jan Tore Ophaug - Raio Piiroja - Wallace Fernando Pereira

Ardian Gashi - Celso Borges - Hans Erik Ramberg

Alex Valencia - Éverton Santos da Costa - Mattias Andersson

Strømsgodset IF

Det har ikke vært enkelt å være Strømsgodsetsupporter i år. Drammens stolthet har forsåvidt gjort det bra på hjemmebane med seks seire på tolv forsøk, men på bortebane har det vært virkelig trist. Laget har kun tatt to poeng på fremmed gress så langt, og 22. mars i år tapte et blekt Godset 0-2 på Fredrikstad Stadion.

Dårlig økonomi har også preget sesongen. Media vil ha det til at den eneste grunnen til at Stian Ohr ikke er å finne i startoppstillinger, er at Strømsgodset ikke har råd til å betale de 400.000 kronene de må ut med til Lillestrøm om bergensmoldenseren starter én kamp til. I slutten av august ble det også rapportert at klubben manglet to millioner kroner for å innfri NFFs lisenskrav.

Heller ikke på overgangsmarkedet har drammenserne hatt hellet med seg. Salget av Mattias Andersson genererte forsåvidt en del penger, men store deler av dette havnet i lomma på investeringsselskapet Meetball. Sommerens eneste forsterkning ble vår gode venn Vidar Riseth. Ingenting å bli skremt av altså.

Skadeplagede Steffen Nystrøm er uaktuell til søndagens kamp, men ellers stiller Strømsgodset med et mer eller mindre skadefritt lag.

Strømsgodsets forventede startellever (4-3-3):

Lars Ivar Moldskred

Glenn Andersen - Vidar Riseth - Alexander Aas - Joel Riddez

Komlan Amewou - Fredrik Winsnes - Fredrik Nordkvelle

Øyvind Storflor - Marcus Pedersen - Mohammed Keita

Tidligere oppgjør på Marienlyst:

25. mai 2008: Strømsgodset - FFK 1-0
24. juni 2007: Strømsgodset - FFK 2-1
19. oktober 2003: Strømsgodset - FFK 2-3

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

52% for hjemmeseier, 26% for uavgjort, 22% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

39% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 33% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-2
Tom Nordlie har gitt livsgnisten tilbake til den skakkjørte aristokraten. Nå har han fått ytterligere en uke på å drille inn sitt nye system og gjøre spillerne våre til vinnerskaller. Mattias Andersson setter den første og sender Godset et skritt nærmere Adecco.

Pessimisten: 1-1
Vi har tapt de to siste kampene i Drammen, og årets borteform så langt tilsier ikke at vi skal lykkes på tredje forsøk. Poeng bør uansett være innen rekkevidde mot et nervøst hjemmelag.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24