Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: FFK - VIF

Kampen for tilværelsen

Det har vært snakk om skjebnekamper i hele høst. Glem det. Det er nå det gjelder. Lørdagens kamp mot Vålerenga er en kamp som skal og må vinnes. Stolthet, tradisjon og ære står på spill.

Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 11. September 2009 - 20:41

Fredrikstad FK

Det har vært noen turbulente uker. Vår gamle kaptein forsvant ut bakveien til en klubb som snart ikke finnes lenger, og fem på stengetid hentet FFK inn to spillere som på sitt beste er glitrende men som har mye å bevise.

Men det som virkelig har vekket interessen til riksmedia er ansettelsen av frelser Tom. Nordlie-effekten var fraværende i bortmøtet med Tromsø, men lite annet var ventet etter kun to dager i jobben.

Den virkelige ilddåpen står på Fredrikstad Stadion lørdag 12. september klokken 16.00. Nordlie og hans utvalgte skal overbevise en hel by om at Fredrikstad Fotballklubb fortsatt er verdig en plass i landets øverste liga.

Ved ansettelsen sa Nordlie selv at det ikke var farlig å rykke ned. Det har han helt rett i. Det er ikke farlig. Men det vil være vondt og uforståelig for oss som lever og ånder for dette laget.

For det er VI som er Fredrikstad. Vi som i hele år har måtte se våre helter underprestere. Som har måtte oppleve maktesløsheten som etter hvert har kommet snikende. Som har stilt opp kamp etter kamp og sett fjorårets sølvkollektiv bli forvandlet til en gjeng individualister blottet for spilleglede.

Vi stiller opp igjen på lørdag. Fulle av forventninger. Men først og fremst er vi der på grunn av én ting. Kjærlighet. Kjærlighet til et fotballag som har en fundamental plass i livet vårt og til tusenvis av andre mennesker. Som daglig fyller oss med gleder, sorger, og det fulle spekteret av følelser i mellom.

Så vit dette, kjære spillere. Når dere går ut på matta lørdag ettermiddag har dere stoltheten og selvtilliten til hele Fredrikstad by på deres skuldre. Stort press? Javisst. Men slik er det å bære FFK-drakta. Vi forventer mye av dere fordi dere betyr så uendelig mye for oss.

FFKs forventede startellever (4-3-3):

Kenny Stamatopoulos

Pål André Czwartek - Jan Tore Ophaug - Raio Piiroja - Wallace Fernando Pereira

Amin Askar - Celso Borges - Raymond Kvisvik

Alex Valencia - Éverton Santos da Costa - Mattias Andersson

Vålerenga IF

Fjorårets cupmester kan heller ikke skryte på seg noen stor sesong. Laget tok et stort steg vekk fra bunnstriden med seier hjemme mot Molde for to uker siden, men Prosjekt Andresen viser fortsatt store svakheter. Både hovedtrener Tor Ole Skullerud og leder av sportslig utvalg Raymond Johansen har forsvunnet fra Valle de siste ukene.

VIF kommer til plankebyen med et skadeskutt midtforsvar. André Muri og Erik Hagen er begge ute med skader, det samme er Freddy Dos Santos som nylig ble operert for en hjertefeil.

Bojan Zajic, Mohammed Fellah og Luton Shelton er også usikre før kampen og blir testet lørdag. Sistnevnte leverte en kjempekamp mot Molde men er den som er lengst unna å bli friskmeldt. Jamaicaneren må gjerne fortsette å være skadet noen dager til.

VIFs forventede startellever (4-3-3):

Troy Perkins

Amin Nouri - Birger Madsen - Andreas Nordvik - Jarl André Storbæk

Kristofer Hæstad - Boran Zajic - Mohammed Fellah

Morten Berre - Bengt Sæternes - Mohammed Abdellaoue

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion:

30. juni 2008: FFK - VIF 2-1
26. mai 2007: FFK - VIF 1-0
7. mai 2005: FFK - VIF 2-1

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

44% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 28% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

44% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 28% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 3-0
Nordlie-effekten blåser allerede over plankebyen. Det meldes om fullt hus på lørdag, noe som nok en gang beviser at det er i motgang Fredrikstadpulikummet virkelig stiller opp. Trener-Tom har nå hatt to uker på å drille sitt nye lag, og båret frem av 11.000 rød/hvite hjerter og stemmer blir både VIF og Klanen latterliggjort.

Pessimisten: 2-1
Vi har slått Vålerenga i de tre siste hjemmekampene. Med kniven på strupen og halvveis inn i halsen er ikke noe annet enn seier godt nok. Vi forventer at guttane gjør jobben på banen. Vi skal i hvert fall gjøre vår på tribunen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3