Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 11. plass: FK Haugesund

Kanskje et litt overraskende tips, men se det heller på en indikasjon på kvaliteten i divisjonen. Haugesund er et godt lag, men vi tror de vil få det vanskelig i år og må ta til takke med en 11. plass.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 01. April 2003 - 23:57
../grafikk/tabelltips/haugesund.gifRogalandsklubben var i fjor spådd å være med tetsjiktet av 1. divisjon, men skuffet og endte til slutt på 9. plass. Vi tror ikke de er i stand til å gjøre det noe sterkere i år, faktisk tror vi de faller enda mer tilbake... Slik vi ser det er det rett og slett 10 lag vi i utgangspunktet finner bedre enn FKH. En trøst får være at det også finnes 5 i utgangspunktet svakere lag, men vi tror nok at laget vil ha nærmere kontakt med denne delen av tabellen.

Haugesund har i likhet med en rekke andre klubber satset på en ung profil - det vil si, sannheten er vel at også FKH mer eller mindre er sett seg nødt til dette. Salget av Bala Garba til svenske GIF Sundsvall har trolig tilført kontoen sårt tiltrengte kroner - når det er sagt vites det ikke hva overgangssummen eksakt lyder på da det ble bestemt hemmeliggjort - men klubben ser uansett ut til å ha styrt inn på en nøktern kurs hva økonomi og umiddelbar sportslig satsning angår. Det virker fornuftig.

Ikke ukjente Harald Aabrekk er nå trener for Haugesund og det vil nok prege årets utgave. Han har mange unge og lovende spillere til disposisjon, noe som nok passer Aabrekk godt. Får han tid og lyst til å utvikle dette laget, så er det all mulig grunn til å se lyst på fremtiden. Noe sier meg at FKHs styrke vil ligge i god disiplin og fokus på knallhard defensiv organisering. Det er også defensivt at laget ser ut til å ha sin styrke. I mål er Jan Kjell Larsen en spennende type, men unge keepere er gjerne ustabile. Da er det godt Larsen er godt støttet av et solid forsvar med fremtiden foran seg. I selskap med mye talent finner vi den mer erfarne kraftpluggen Arild Andersen (eks Fyllingen og Sogndal). På midtbanen er det en spiller vi finner spesielt interessant. Unge Jone Samuelsen er nemlig en spiller det går lovord om langt utenfor Rogalands grenser. Selv om Samuelsen bare er 84-modell mener mange at han allerede i dag er helt essensiell på FKHs midtbane. Aldersbalansen er også sikret da Asle Andersen nok også blir en viktig faktor på midten. Christian Grindheim er også en spennende spiller som visstnok kan fungere både på midtbanen og som spiss. Angrepet er forøvrig kanskje lagets akilleshæl. Bala Garba er som kjent borte, og på papiret er det ingen typisk målscorer og ener som trekker seg frem fra mengden. Rune Wiken vil nok få en fast plass, og uten den altfor store innsikt tipper vi at nettopp Jostein Grindhaug blir hans makker. Nykommer Espen Skogland skal heller ikke avskrives ettersom han har gjort sine saker godt i treningskampene. Likevel føler vi det mangler litt tyngde, for ikke å si spisskompetanse her.

Apropo treningskamper så har Haugesund en rekke imponerende resultater å vise til, deriblant uavgjort mot Tippeligalagene Brann, Viking og Bryne. På en annen side har laget gått på større tap mot divisjonskollegene Mandalskameratene og Sandefjord. Det har altså svingt voldsomt, hvilket gjør det vanskelig å trekke konklusjoner. Et faresignal er det kanskje at formkurven ser ut til å gå nedover, men den snur kanskje når Moss gjester Haugesund Stadion søndag 13. april?

Det er helt opplagt at FKH er svekket etter å ha mistet Bala Garba og Mustapha Sama, sistnevnte ble gjerne omtalt som lagets bestemann i fjor. Erstatningene ser umiddelbart ikke ut til å holde like stor kvalitet, men likevel har Aabrekk en god gjeng å jobbe med. Ser man kortsiktig på det bør nok klubbens ambisjoner ikke være for store, i første omgang bør man kanskje fokusere på å holde seg unna bunnstriden, men langsiktig ser det bra ut. Talentene finnes, det samme gjør kompetansen på ledersiden - i tillegg til dette virker det faktisk å være en fotballkultur i byen Haugesund. Det liker vi!


Nye spillere
Tor Arne Andreassen (Vard), Espen Skogland, Ståle Svensen (fra jr.), Alfred Berge (SK Nord)

Spillere i avgang
Per Andersson, Steinar Lein, Bala Garba, Mustapha Sama, Anders Blomquist

Treningskamper 2003 fram til dags dato
18.01 Haugesund - Nord 7-0
25.01 Brann - Haugesund 2-2
01.02 Haugesund - Bryne 1-1
08.02 Haugesund - Viking 2-2
15.02 Vard Haugesund - Haugesund 2-0
21.02 Haugesund - Mandalskameratene 1-4
09.03 Haugesund - Løv Ham 3-2
12.03 Bryne - Haugesund 0-0
17.03 Haugesund - Sandefjord 1-4
21.03 Vålerenga - Haugesund 3-1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3