Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: Start-FFK

Kor e alle forsvarsspillere hen?

Søndag møtes FFK og Start til dyst på Sør Arena. Det blir mest sannsynlig med kun to rene forsvarsspillere i troppen vår, da skadelisten er lang for tiden. Kan vi likevel ta poeng mot Start?

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 15. August 2009 - 20:13

Fredrikstad FK

Pål Andrè Czwartek, Agim Shabani, Vidar Martinsen og Wallace Fernando Pereira. Dette kunne vært en god forsvarsfirer, men er heller listen over  skadede forsvarsspillere før søndagens oppgjør i Kristiansand. At Joachim Thomassen også er usikker, gjør ikke saken bedre.

Det er altså et FFK-lag med store problemer i forsvarsleddet som entrer matta (ikke Svein Mathisen) i morgen. Raio Piiroja og Jan Tore Ophaug er våre to eneste tilgjengelige forsvarsspillere, mens Amin Askar kan bekle høyrebackrollen. Om ikke Joachim Thomassen blir frisk, blir det spennende å se hvem Tom Freddy Aune går for på venstreback. Vårt tips er at Abgar Barsom starter der.

Mot Lech Poznan for litt over en uke siden valgte vi å spille med to defensive midtbanespillere. Det funket godt, og vi tror Martin Elvestad og Kasey Wehrman får fornyet tillit. Dette er to spillere som er litt like, men hvor førstnevnte har litt høyere tempo.

Offensivt på midten hadde vi i Polen en treer bestående av Dominic Adiyiah, Ardian Gashi og Raymond Kvisvik. Førstnevnte er nå skadet, mens Celso Borges er tilbake fra skade. Det betyr at Hans Erik Ramberg, som endelig er tilbake fra skade, mest sannsynlig går inn på høyrekant. Celso Borges blir vår offensive midtbanespiller, mens Super-Ray fortsetter til venstre på midten.

Éverton Santos da Costa blir ensom svale på topp.

FFKs forventede startellever (4-2-3-1):

Kenny Stamatopoulos

Amin Askar - Jan Tore Ophaug - Raio Piiroja - Abgar Barsom (K)

Martin Elvestad - Kasey Wehrman

Hans Erik Ramberg - Celso Borges - Raymond Kvisvik

Éverton Santos da Costa

IK Start

Start, ja. Motsetningenes klubb, på mange måter. Gode sportslige prestasjoner, men forferdelig økonomi. Stor og fin arena, men dårlig gress. Tippeligaplassen sikret, men Enerly fatalt skadet.

Kampene mellom Start og Fredrikstad er sjeldent kjedelige. De to kanskje mest dramatiske og spennende kampene mellom klubbene var i 2005 og 2006. I 2005 unngikk FFK nedrykk samtidig som de snøt Start for gullet, da Aristokratene vant 3-1 i Kristiansand. Kampen vil huskes mest for Dagfinn Enerlys nakkeskade. Likevel tror vi det er mange sørlendinger som også vil huske en viss linjemann...

Året etter var det semifinale mellom lagene på Gamle Fredrikstad stadion. Også dette ble en innholdsrik aften, der FFK til slutt ble klare for cupfinale. 3-2 ble resultatet til slutt. Hermanni Vuorinen fikk 20 minutter, og på de minuttene klarte han å skyte i stolpen, få Starts keeper utvist og selv få rødt kort også. Stort mer så man ikke fra finnen i FFK-drakt. Raio Piiroja scoret seiersmålet i ekstraomgangene.

Denne sesongen har vært en opptur for sørlendingene. Laget ligger på en 6.plass, men var en stund innblandet i medaljekampen. De har også fått to store profiler på laget sitt i Christian Bolaños og Mads Stokkelien.

Keeper Kenneth Høie har levert en god sesong. Flere såkalte eksperter har krevd ham inn i Drillos landslagstropp, men han har nok fortsatt litt igjen før han blir å se på en landslagssamling. På keeperbenken sitter Tommy Runar, en hyggelig spiller vi ble kjent med i fjor.

Mens FFK har skadeproblemer i forsvaret sitt, er Start i motsatt situasjon. Clarence Goodson er tilbake fra landslagsspill, mens både Jesper Mathisen og Bård Borgersen har spilt godt i midtforsvaret til Start. Vi tror at Goodson og Mathisen starter. Hunter Freeman og Branislav Milicevic kommer til å spille på henholdsvis høyre- og venstreback.

På høyrekant starter stjerneskuddet Christian Bolaños. Motsatt er det Espen Børufsen som etter all sannsynlighet spiller. Solomon Owello og Geir Ludvig Fevang blir Starts sentrale midtbaneduo. Artig er det at Fevang, som fikk en stygg skade for to år siden, har prestert såpass godt i år.

Bernt "Albue" Hulsker og Mads Stokkelien har vært to av Tippeligaens beste spisser så langt i år. Spesielt sistnevnte har vært et friskt pust, aner vi en ny Ole Gunnar Solskjær? Vi tipper disse to starter sammen i morgen.

Starts forventede lagoppstilling (4-4-2):


Kenneth Høie

Hunter Freeman - Clarence Goodson - Jesper Mathisen - Branislav Milicevic

Christian Bolaños - Solomon Owello - Geir Ludvig Fevang (K) - Espen Børufsen

Bernt Hulsker - Mads Stokkelien

Tidligere oppgjør i Kristiansand

06-10-2007 Start- Fredrikstad 3-1
03-05-2006 Start- Fredrikstad 0-0
30-10-2005 Start- Fredrikstad 1-3

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

37% for hjemmeseier, 37% for uavgjort, 25% for borteseier.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

47% for hjemmeseier, 27% for uavgjort, 26% for borteseier.

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 1-2

FFK har hatt en stigende formkurve i det siste, med seire over Viking og Lech Poznan samt uavgjort mot Aafk. Start har hatt en nedadgående formkurve i det siste, med 1-8 mot Molde i serien og 0-3 mot Viking i en treningskamp. Etter en god treningsuke kan det være lov å håpe på 3 poeng!

Realisten: 2-1

En jevn og kjedelig kamp hvor Start til slutt vinner 2-1. Ikke noe storspill fra noen av lagene, og kampen går nok aldri inn i historiebøkene.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24