Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FORHÅNDSRAPPORT

Huff, er det Brann igjen?

Mandag spiller FFK seriekamp mot Brann i Bergen. De fleste har nok prøvd å fortrenge den forferdelige kampen mot bergenserne i Fredrikstad for ikke så lenge siden, men det er nok kun de færreste som har klart det. FFK trenger sårt poeng, men vi tror dessverre ikke det blir noen fangst mellom de syv fjellene.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 05. July 2009 - 01:13

Fredrikstad FK

Så var vi nede på jorden igjen etter en forferdelig kamp og uavgjort mot Bodø/Glimt. Innsats var fraværende, og det som skulle bli en sprudlende kamp så mer ut som en old-boys restitusjonsøkt. Joachim Jonsson uttrykte skuffelse overfor FFK-TV etter kampen. Han snakket trolig for 10.000 mennesker...

Mandag er det ny kamp. På motsatt banehalvdel står Brann. Om vi skal klare å raske med oss poeng tilbake til Plankebyen, må førsteprioritet være å få opp bevegelsen. Men det burde vel ikke være så vanskelig? Med den høye lønna FFK-spillerne har, burde det vel kunne kreves at de orker å løpe 90 minutter hver uke?

Om FFK kan forvente seg så mye støtte i Bergen, er høyst tvilsomt. TV2 har svært sikre og pålitelige kilder som påstår at det blir en stille-boikott mot Sandefjord neste runde. Mot Brann blir det mest sannsynlig stille fra bortetribunen uansett. Plankehaugen melder om få påmeldte på sin busstur til Vestlandet. Det er liten tvil om at mange i Fredrikstads fanskare har mistet litt av motivasjonen...

Når det gjelder det sportslige, så er Lasse Staw tilbake i full trening igjen og aktuell for startelleveren. Erik Bråthen hadde en gedigen tabbe mot Bodø/Glimt, så det blir spennende å se hvem trenerteamet gir tillit. Vi tror det blir Lasse Staw. Klubben har både i fjor og i år vist at de regner ham som den beste av de to, og så lenge Bråthen også gjør tabber tror vi Staw får spille igjen.

Backene blir de samme som forrige gang. Jan Tore Ophaug er endelig friskmeldt og tilbake i kamptroppen, men er nok uaktuell fra start. Agim Shabani, Pål Andrè Czwartek og Wallace Fernando Pereira er alle skadet, og dermed ikke med i troppen. Da er Amin Askar og Joachim Thomassen soleklare valg på henholdsvis høyre- og venstreback.  I midtforsvaret er det nok Raio Piiroja og Vidar Martinsen som starter.

På høyrekant ser vi egentlig ingen klare kandidater. Både Hans Erik Ramberg og Abgar Barsom har spilt langt under pari de siste kampene, og det toppet seg med en elendig forestilling fra begge to mot Glimt. Ramberg er i tillegg plaget med en skade i lysken, og da ser det ut til at kaptein Barsom starter. På motsatt kant vender en sirkusartist tilbake til sin gamle manesje. Raymond Kvisvik har gjort fantastiske ting på Brann Stadion, la oss håpe han ”shower” litt på mandag også! Sentralt på midten tipper vi Aune gir Kasey Wehrman og Ardian Gashi spilletid da Celso Borges spiller kamper for Costa Rica. Så får vi håpe at Gashi bruker energien sin til noe annet enn å kjefte på dommeren!

På topp var begge spissene våre så dårlige forrige gang at man nesten må trekke lodd for å finne ut hvem man skal la spille. Vi tror at Èverton nok en gang får spille fra start. Spissmakker tror vi blir Gardar Jóhannsson. Islendingen kan være god å ha på defensiv dødball, samtidig som han i form er en meget god spiss.

FFKs forventede startellever(4-4-2):


Lasse Staw

Amin Askar – Vidar Martinsen – Raio Piiroja – Joachim Thomassen

Abgar Barsom(K) – Kasey Wehrman – Ardian Gashi – Raymond Kvisvik

Éverton Santos da Costa – Gardar Jóhannsson

Sportsklubben Brann

Tja, hva skal man egentlig si om sesongen for Brann så langt? Laget ligger på 7.plass, og det er langt fra godt nok for kravstore bergensere. Likevel har laget noe på gang under Steinar Nilsen, og det blir spennende å se om de kan kjempe om medaljer i årets Tippeliga. Om de skal ha sjanse til det, er kun seier godt nok mot FFK.

En som hvertfall er i form, er Erik Huseklepp. Brann har vært elendige på talentutvikling gjennom mange år, men Huseklepp må hvertfall sies å være en lovende spiller for fremtiden. Flere storklubber har bergenseren i søkelyset, og etter en herlig scoring mot Stabæk forrige serierunde er han brennhet. Om storspillet fortsetter utover sommeren skal man ikke se bort i fra at Brann blir nødt til å selge.

I mål har Brann Håkon Opdal. Jobben de har gjort med ham er et eksempel til etterfølge, spesielt for FFK med sine to unge keepere. Ved å la ham få tillit over flere år, har han kunnet utvikle seg stort. Han er nå lagets kaptein og i Drillos landslagstropp.

På høyreback bruker Brann den omskolerte midtbanespilleren Hassan El Fakiri. På venstreback er det islendingen Birkir Már Sævarsson som benyttes. Det er ytterligere to spillere fra Sagaøyene i branns bakre firer; Kristjan Örn Sigurdsson og Olafur Örn Bjarnason.

På høyrekant tror vi Jan Gunnar Solli starter. På venstrekant tror vi Petter Vaagan Moen starter. To tidligere talenter som aldri tok steget til å bli utenlandsproffer. Sentralt på midten starter etter all sannsynlighet Eirik Bakke. Rodolph Austin er i likhet med vår egen Celso Borges borte med landslaget. Vi tipper at medisinsk ansvarlig Bjørn Runar Dahl priser seg lykkelig for at jamaicaneren med de til tider horrible taklingene ikke spiller. Det ser ut til at gambieren Tijan Jaiteh tar Austins plass.

På topp er Erik Huseklepp selvskreven. Forhåpentligvis er han ikke i toppform mot FFK, for da kan det fort bli en travel kveld for Piiroja &co. Sammen med seg tror vi han får den destruktive Azar Karadas. Det legges ikke opp til finspill med ham på banen, men han har vært god de gangene han har spilt mot FFK.

Branns forventede startellever(4-4-2):


Håkon Opdal(K)

Hassan El Fakiri – Olafur Bjarnason – Kristjan Sigurdsson – Birkir Sævarsson

Jan Gunnar Solli – Eirik Bakke – Tijan Jaiteh – Petter Vaagan Moen

Azar Karadas – Erik Huseklepp

Tidligere oppgjør på Brann Stadion:

2008-03-30 Brann – Fredrikstad 4 - 2
2007-05-16 Brann – Fredrikstad 2 - 2     
2006-07-30 Brann – Fredrikstad 3 - 1

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:


57% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 15% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:


56% for hjemmeseier, 25% for uavgjort, 19% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddsetting.

ffksupporter.net tror…

 

Optimisten: 1-1

FFK har griseflaks som får med seg et poeng fra Bergen. Ardian Gashi straffer gamle lagkamerater med et langskudd, og endelig er det de få tilreisende fra Plankehaugen som kan synge ”sånn skyter Gashi”.

Realisten: 3-0

FFK spiller nesten alltid dårlig på Brann Stadion. Med null bevegelse fra FFK sin side og en destruktiv fotball fra Brann sin side, er til og med Matchball Mandag mer underholdende enn kampen på Brann Stadion.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3