1. runde NM: Nordstrand - FFK 0-7 (0-3)

Se, spisser som scorer

FFK surfet greit gjennom cupens første runde etter målfesten på Nordstrand i ettermiddag. Mest gledelig var det at fem av lagets mål ble scoret av spisser.

Tekst av Martin Henriksen, foto: Martin Henriksen
Lagt ut: 10. May 2009 - 21:51

FFK hadde ingen problemer i dagens førsterundekamp mot Nordstrand, til det var nivåforskjellen for stor.

Hjemmelaget startet riktignok i et forrykende tempo, men etter bare fem minutter oppsto en situasjon som skulle gjøre en tilsynelatende uoverkommelig oppgave ennå verre for 3. divisjonslaget. Gardar Jóhannsson så ut til å stå i en soleklar offside, men dommeren lot FFK-spissen sette fart mot Nordstrands mål. Islendingen ble felt av keeper Bjørn Ruud. Resultatet ble rødt kort, straffe til FFK og 1-0 ved Kasey Wehrman.

Resten av kampen var spill mot ett mål. I det 35. minutt fikk Éverton æren av å sette inn 2-0 etter en smart stikker fra Ardian Gashi, brasilianerens første scoring for sesongen. Minutter senere steg samme mann til værs og tvang fram et tigersprang fra Nordstrands keeperreserve Mikal Erga. Gardar Jóhannsson var raskt framme på returen og rullet enkelt inn 3-0.

Enveiskjøringen fortsatte etter pause. Jóhannsson headet inn sin andre for dagen etter 52. minutter, og tolv minutter senere sørget Dominic Adiyiah for 5-0 etter nok en smart stikker fra Ardian Gashi. Adiyiah, som hadde kommet inn for Éverton, var frisk den halvtimen han fikk på banen og var også arkitikten bak 6-0. Med en elegant kjipp lurte han Nordstrands forsvarer, men den knallharde avslutningen ble i første omgang reddet av hjemmelagets keeper. Nok en gang var Jóhannsson på plass og scoret på returen.

7-0 sørget Joachim Thomassen for på egenhånd da han etter 74. minutter, med hjelp av en uheldig Nordstrandkeeper, kunne rulle ballen i det åpne målet.

Det var i det hele tatt en trivelig ettermiddag på Nordstrand Kunstgressbane. FFK viste tidvis morsom fotball og falt aldri for fristelsen å falle ned på Nordstrands nivå. På midtbanen jobbet spesielt Ardian Gashi godt, og både Joachim Thomassen og Raymond Kvisvik var friske på venstresiden. Helt der framme stokket det seg noe til tider, men syv scoringer er godkjent og vel så det mot et lag som stort sett lå med hele laget i forsvar. En kamprusten Gardar Jóhannsson scoret nok en gang tre cupmål i samme kamp, og Éverton har forhåpentligvis fått litt selvtillit etter sin scoring. I tillegg var Dominic Adiyiah et livlig innslag den siste halvtimen.

Ellers skal Nordstrand ha ros for at de aldri ga opp eller henfalt til stygt spill slik lag fra lavere divisjoner av og til gjør. Kun ett gult kort ble delt ut, og kampen foregikk i en harmonisk tone. Mot slutten hadde hjemmelaget også muligheten til å få med seg et mål, men skuddet ble reddet av en ellers arbeidsledig Lasse Staw.

Og best av alt, vi er et skritt nærmere vårt tolvte Norgesmesterskap.

Kampfakta

Nordstrand - FFK 0-7 (0-3)
Nordstrand kunstgressbane
Tilskuere: 1.353
Dommer: Trygve Kjenslie (Nesodden IF)
Gult kort: Nordstrand: Marius Semmerud Berg (56.)
Rødt kort: Nordstrand: Bjørn Ruud (5.)
Mål: 0-1 Kasey Wehrman (str. 6.), 0-2 Éverton (35.), 0-3 Gardar Jóhannsson (40.) 0-4 Jóhannsson (52.), 0-5 Dominic Adiyiah (64.), 0-6 Jóhannsson (67.), 0-7 Joachim Thomassen (74.)