FFK 2 - Sandnes Ulf 1-5 (1-2)

Rundspilt på hjemmebane

FFKs nest beste fikk kjørt seg mot et angrepsvillig Sandnes Ulf-lag som kom til Fredrikstad med eget TV-team og ønsket å underholde egne fans. Hjemmelaget stilte med Barsom som midtstopper og Pachajyan som høyreback, noe som viste seg å fungere rimelig dårlig. Bortelagets angripere fikk altfor mye rom å boltre seg i, noe som resulterte i flere klare målsjanser i tillegg til scoringene.

Tekst av Jan-Helge Hansen, Foto: Ståle Tvete
Lagt ut: 27. April 2009 - 19:46

FFK2 tapte helt fortjent mot et Sandnes Ulf lag som hadde noe opptil flere av spillerne på FFK mangler om dagen, nemlig innsats. Dagens motstander rykket som kjent ned fra Adecco-ligaen i fjor og slik laget fremstod i dag, er det ingen bombe om de blir å finne helt i toppen av denne 2.divisjonsavdelingen. De hadde et fysisk robust lag som spilte god kontringsfotball, hadde spillere med vilje og ikke minst målfarlige spisser. Spesielt nr 9 (Morten Eriksen) fremstod som en angriper som holdt mer enn 2.divisjonsnivå i hvert fall.  Til tross for dette, vil vi hevde at resultatet lyver noe.

Åpningen av kampen var noenlunde jevn, men etter at et effektivt Sandnes Ulf scoret to raske mål, falt FFK noe. FFK hevet seg det siste kvarteret før pause og scoret et pent frisparkmål av kaptein Abgar Barsom. Til tross for målet må nok Barsom – midtstopper for anledningen – ta sin del av skylden for de to første målene.

Etter at FFK hadde hevet seg frem mot pause var det en viss optimisme å spore frem mot 2.omgang. Den optimismen tok imidlertid fort slutt etter at kaptein Barsom lagde et unødvendig straffespark tidlig i 2.omgang. Erik Bråthen var i nærheten av ballen, men han rakk ikke tidsnok ned i hjørnet. Derfra og ut virket det nesten som om flere av FFK-spillerne hadde gitt opp. Noen av juniorene prøver, men de kommer ikke til sin rett mot fysisk sterke Sandnes Ulf spillere.

AV FFK-spillerne var det helt klart Eirik Nergård (88-modell) på venstrebacken som best ifra det. Jonas Becken kom også greit ifra det i midtforsvaret, motstanden tatt i betraktning. En kamprusten Barsom som midtstopper var derimot et påfunn laget kunne vært foruten. Selv om han prøver å dirigere laget, må han nok ta ansvaret for 3 og et halvt av baklengsmålene. Ellers kom Garder greit ifra det, men han fikk liten hjelp der fremme, spesielt etter utvisningen til Adiyiah.

Lala og Adiyiah viste tendenser enkelte ganger, men var også langt unna en stabilitet som tilsier at de er aktuelle for Tippeligaen. Borges viser at han er pasningssikker og at han skyter bra med begge bein, men med det han viste i dag, har han langt igjen til å være i nærheten av å inneha Tippeligatempo. Sime Rafn og Erlend Thorvaldsen kommer inn med et kvarter igjen uten at de er verken gode eller dårlige. De kommer da også inn på et håpløst tidspunkt med tanke på at FFK ligger under 1-5 og spiller med ti spillere.

Ellers kan det legge til at utvisningen til Adiyiah var helt korrekt til tross for at kampens dommer hadde en heller svak dag på jobben. Det første gule kortet var en stygg takling i første omgang, mens det andre var en like klar etterslenger. At dommeren ikke ser at Adiyiah skal ha et soleklart frispark i situasjonen før er derimot særdeles svakt.