FFK - Nest-Sotra 4-0 (2-0)

Full kontroll for andrelaget

Fredrikstads reserver vant fullt fortjent 4-0 over dagens gjester Nest-Sotra. Fredrikstad har dermed fått en flott start på sesongen og står med to seiere og en målforskjell på 5-0 på to kamper.

Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 21. April 2009 - 18:24

FFK stilte med et sterkt mannskap i dagens kamp mot et Nest-Sotra som i forrige serierunde måtte se seg slått 3-0 av Sandnes Ulf. Hele syv spillere med erfaring fra Tippeligaen startet kampen, i tillegg til Togos Joe Cole, innlånte Lalawele Atakora.

Det var gjestene som fikk den første sjansen og kun en Kvisvik stående på streken hindrer at Nest-Sotra tar en tidlig ledelse. Men derifra og ut var det bare et lag på banen.

FFK spilte seg riktignok ikke til de store sjansene før etter en halv time når Dominic Adiyiah, som startet sentralt på midten sammen med Elvestad, spiller Tegström igjennom alene med keeper. Tegström gjør ingen feil. 1-0!

Rett før pause er det tid for 2-0. Trulsen kommer inn fra siden nede ved dødlinjen, hele Nest-Sotra laget stopper opp etter det de mener er en hands på Trulsen (noe også undertegnede tror det var) uten at dommeren blåser. Trulsen spiller ballen videre til Tegström som enkelt kan sette inn sitt andre for dagen. Et meget tvilsomt mål, men det blir godkjent. 2-0 til pause etter en omgang hvor FFK har full kontroll.

Kun to minutter ut i andre omgang kommer 3-0 - Trodde vi. Trulsen setter ballen kontrollert i mål fra fire meter, men blir avvinket for offside.

Etter snaue 70 minutter danser Lala rundt i straffefeltet og blir til slutt stoppet på en ureglementer måte. Straffe til FFK, en straffe Trulsen dessverre ikke klarer å sette forbi keeper.

Like etter kommer likevel 3-0 målet. Raymond Kvisvik jobber opp en ball nede ved cornerflagget, slår et flott innlegg som Lala enkelt får heade i mål.

Men det var ikke slutt med det. En god Andreas Tegström har gått ut for en ivrig Simen Rafn som får god plass sentralt på midten. Han setter fart fremover og spiller Adiyiah fint igjennom. Adiyiah setter ballen rett på keeper, men returen setter han i mål. 4-0!

Like etter setter Simen Rafn fart igjen og brenner av et knallhardt skudd som treffer undersiden av tverrligger. Dessverre er det ingen som følger opp og gjestene får avklart og kampen ender med fullt fortjent 4-0 seier  mot et svakt Nest-Sotra lag.

Dagens positive: Jonas Becken som har full kontroll bakover og Simen Rafn som kommer inn med 25 minutter igjen av kampen og viser fint driv på midten.

Dagens lagoppstilling: Erik Mellevold Bråthen - Eirik Nergaard (Odilon Kashama), Marius Krathe, Jonas Becken, Joachim Thomassen - Lalawele Atakora, Dominic Adiyiah, Martin Elvestad, Raymond Kvisvik (Erlend Thorvaldsen) - Andreas Tegström (Simen Rafn), Michael Trulsen.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3