Rambergtok publikum!

Champagnefotballen uteble, men anført av en sprudlende Ramberg tok FFK tre velfortjente poeng. En til tider underholdende kamp med nerve til siste slutt ble avsluttet med et aldri så lite soloraid av Tegström.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 23. March 2003 - 08:00

Det var et FFK-lag med spillerhumør som entret gressmatten mot Strømsgodset. Lekne finesser og fikse kombinasjoner var attraksjonene de første minuttene av kampen, men de helt store sjansene uteble. Nærmest var Éverton da han dro seg fint igjennom og avsluttet fra skrå vinkel, men hvor han burde gitt ballen til en bedre plassert Ramberg ute i feltet.

Gjestene hadde lite å by på det første kvarteret, men da stadionuret bikket over de første femten så våknet de for fullt. Først får tidligere mossespiller Nystrøm godt treff på ballen Staw er derimot med på notene og varter opp med en mesterlig redning og og fikk også hanskene på returforsøket. Det hele ender i en corner som heller ikke blir helt ufarlig. I løpet av en treminuttersperiode så hadde Godset tatt igjen FFKs forsprang i sjansestatestikken ved å presse vertene høyt oppe på banen. Så roer det hele seg ned og FFK kan ta tak i kampen på ny.

Seks lokale spillere fra start

Det var de lokale spillerne som først og fremst stod frem i kampen mot drammenserne. Ramberg så ut til å trives meget godt som en hengende spisstype bak Éverton. Kvisvik så ut til å være i sprudlehumør og på motsatt kant viste Thomassen vilje og tæl. I de bakre rekker gjorde både Martinsen og Shabani en god figur i de bakre rekkene. Krydrer man dette med et par klasseredninger fra Staw, så ser man kanskje linjene til et FFK-lag som kan finne tilbake til røttene sine med lokale spillere på laget, med noen eksotiske frukter fra utlandet for å komplettere stallen.

Ramberg leverte som sagt varene, men også Everton helt på topp viste prov god form. Duoen skapte mye av det offensive sammen med Godsets stadige farlige tversoverpasninger som ble snappet opp av midtbanen. De kom begge til avslutninger, men skuddene ble enten fanget opp av Larsen i Godset-buret eller på radaren. Også Gashi og Wehrman hadde sine skuddforsøk som kun skremte kråkene langt der oppe.

Hansi-heading ga ledelse

Da skuddene ikke satt var den beste løsningen å bruke hodet. Etter 26 minutter vinner Shabani en hodeduell i feltet. Ballen faller ned hos Thomassen som legger inn fra venstre. På bakerste stolpe styrer Ramberg kontrollert inn 1-0 med hodet. Fem minutter senere er Ramberg på farten igjen. Et skuddforsøk endrer retning via et godsetbein og ballen smyger seg forbi Larsen i målet. Ballen ender i midlertidig i stolpen og havnet til slutt i fanget på den unge målvakten.

Gashi hadde allerede fått sin sjanse på frispark da hjemmelaget på nytt fikk frispark rett utenfor seksenmeteren fem minutter før pause. Dermed var det Pereira sin tur til å teste Adam Larsen. Skuddet lurer seg helt ned i stolperoten, men Larsen gjør en god redning. Dermed ebber førsteomgangen ut til ledelse til pause.

Kjedelig andreomgang med spennende slutt

I andre omgang tar Godset mer over, og det virker som FFK er mer opptatt av å holde nullen enn å få den forløsende 2-0-scoringen. Éverton viser en vilje og innsats man må beundre, men mangler fortsatt det mest vesentlige hos en spiss, nemlig avslutningsegenskapene. Med sin ballfølelse, nedtakk og evnen til å holde på ballen kunne han meget vel ha gjort en god innsats som hengende spiss. Han mangler dessverre litt på pasningsfot og overblikk til å mestre den rollen hundre prosent også. Laget savner dypt en spiss med besluttsomhet og selvtillit foran mål.

Godset fortsatt å presse på for utligning og det ble en fartsfylt og sjanserik avslutning på kampen. Da Pachjyan kom inn de siste minuttene ble det for alvor også fart i kontringsspillet til rødbuksene. Drammenserne får to store muligheter rundt ordinær tid til å redde et poeng, men klarer ikke omsette sjansene til mål. I motsatt banehalvdel får både Wehrman og Ramberg store muligheter til å punktere kampen, men en redning på strek og en ryggsekk på Hansi gjør at det til slutt er Tegström som tar ansvar. Svensken får ballen på høyrekanten og vender elegant innover i banen mot mål. Lurer av en forsvarer og setter rolig inn 2-0 i det klokken på sekunder går til det femte og siste tillagte overtidsminuttet.

Ensformig angrepsspill

Det FFK leverte i første omgang svarer til forventningene fra fjoråret, selv om laget mangler det lille ekstra foran målet. Kampen som helhet er mer på det jevne, og det kunne fort ha blitt et annet kamputfall om Godset hadde fått scoret på noen av sine sjanser i andreomgang.

Det ble mye trangt spill til tider, ikke minst igjennom midten hvor Godset lå tett med sine spillere, og hvor den offensive 4-3-3 ofte ligner mer på 4-5-1. Mye spill på kanten til tross, det tradisjonelle vingspillet med offensive spillere på løp og med dobbeldekning av backene var det lite av. Som i forrige kamp så ble vingene brukt mest i siste fasen av angrepsspillet, og ikke i oppbygningen, da mye skal igjennom midten. Det var først da Pachjyan kom inn at vi fikk se skikkelig vingspill.

Etter tre seriekamper er altså fasiten den at en forsvarer, en midtbanespiller og en spiss har scoret målene for FFK, så får vi se om Staw ikke også snart kan komme på scoringslisten.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3