Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tippeligatipset 2009:

12. plass: Hæ? Walker? Hvem? Texas Ranger?

De færreste har hørt om svenskiren Patrick Walker. Vi kan heller ikke skryte på oss noen inngående kunnskaper om mannen, men han virker i hvert fall som en ålreit trener.

Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 11. March 2009 - 14:05

Diskuter tipset i forumet.

De færreste har om svenskiren Patrick Walker. Vi kan heller ikke skryte på oss noen inngående kunnskaper om mannen, men han virker i hvert fall som en ålreit trener.

De fire første kampene i Adeccoligaen 2008 startet med en seier over bunnlaget Sandnes Ulf, tre tap og hele elleve innslupne mål. Så - ut av intet - ble ukjente Patrick Walker hentet inn. Sandefjord avsluttet sesongen med 15 seirer, ni uavgjorte og bare ett tap. Ifølge Nettavisen misbrukte laget et straffespark og hadde flere skudd i stengene i det eneste 0-1-tapet mot Haugesund. I toppkampene mot Odd og Start storspilte Walkers mannskap. Odd ble slått 3-0 i Sandefjord, og Start ble slått 2-1 både hjemme og borte. Imponerende!

Høyt toppnivå

Vi sitter igjen med et inntrykk at Sandefjord hadde det høyeste toppnivået i fjorårets adeccoliga. Dersom klubben klarer å stabilisere prestasjonene, og dermed heve bunnivået, kan vestfoldingene gå en morsom sesong i vente. Gull, glitter og medaljer blir det neppe, men en solid plassering midt på tabellen er oppnåelig.
Det er en homogen stall Walker råder over. Den er fri for de helt store utropstegnene, men samtidig er bredden slettes ikke dårlig. Laget blir ikke nevneverdig svekket om nummer både en, to eller tre spillere må stå over. Det er absolutt en styrke, men samtidig hadde nok Walker ønsket å noen ess i startelleveren.

Ett ess i stallen

Den eneste som peker seg ut er den lovende gamberen Ebrima Sohna. Midtbanegeneralen har stort potensial og er verdt å følge med på i årets sesong. Med seg på midten får han Marciano, som tilhører motsatt ende av skalaen, og derfor neppe er noe å rope høyt om. På kantene virker Sandefjord svake. Erik Mjelde overtar venstrekanten etter at Kari Arkivou forlot klubben. En klar svekkelse. På høyre kant er det mye rask som aspirerer, og her skulle nok gjerne Walker sett en ekstra spiller før seriestart.

God bredde på topp

Patrick Walker virker å ha kommet lengst i å utvikle den defensive biten av spillet, men Sandefjord har overraskende god bredde på topp. Senegalesiske Malick Mane har vist seg å være en hurtig, vandrende bakromsspiss som er god én-mot-én. Samir Saric ble kåret til årets spiller i Løvham etter bare syv kamper for klubben. Løvham tapte ingen av disse kampene etter at spissen debuterte. Bosniske Admir Racic, en storvokst targetman, har også blitt hentet inn for å gi tyngde på topp, men noen stor målscorer virker han ikke å være. Den skadeforfulgte islendingen Kjartan Finnbogason scoret hele ni mål i fjor, men er hovedsakelig ment som en spiller for fremtiden. Dessverre er islendingen skadet før seriestart. Eirik Lamøy kjenner vi ikke til, men vi spår mye benkesliting sammen med Erik Markegård, som har stort sett gjort nettopp det bak det tidligere radarparet Gunnarsson og Nannskog i Stabæktiden.

Solide midtstoppere

Bakover på banen kan Sandefjord fronte et solid midtstopperpar i Birger Madsen og Alexander Gabrielsen. Førstnevnte har både hurtighet og duellstyrke, men sistnevnte har blitt utnevnt til årets kaptein. Begge har vist seg å være gode stoppere i treningskampene. Venstrebacken inntar Martin Jensen, en ukjent mann for oss, mens middelmådige Olav Zanetti tar høyrekanten.

Best av de nyopprykkede

Alt i alt ser stallen noe tynn ut, men unngår Sandefjord skader og fortsetter den gode utviklingen fra i fjor, så kan de bli en aldri så liten overraskelse i årets sesong.

Vi tror Sandefjord gjør det best av de nyopprykkede lagene.

Diskuter tipset i forumet.

Verdt å merke seg

  • Ebrima Sohna: Den 20 år gamle gambiske landslagsspilleren er esset og videresalgsobjektet i Sandefjords stall. Hadde godt av et år i Adeccoligaen. Kan bli en attraksjon i Eliteserien.
  • Malick Mane: Uortodoks, spennende og bevegelig angriper. Potensiell flopp, men også en potensiell attraksjon i årets sesong.
  • Alexander Gabrielsen: Alle snakker om Birger Madsen når stopperparet til Sandefjord blir nevnt. Vi tror Gabrielsen er den som står frem i året sesong.

Spillere inn og ut

Inn:

Marciano (Siroki Brijeg, Bosnia-Herzegovina)
Admir Rascic (FK Sarajevo, Bosnia-Herzegovina)
Erik Lamøy (Tromsdalen)
Matt Allen (Bryne)
Roger Gimre (Stavanger, tilbake fra lån)
Fenan Salcinovic (Lech Poznan, lån)

Ut:

Fredrik Thorsen (Legger opp)
Kjell Johannesen (Fram Larvik)
Albert Krietziu (uten kontrakt/frigitt)
Kari Arkivou (Go Aheah Eagles)

Tabelltipset

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  
  11.  
  12. Sandefjord - Hæ? Walker? Hvem? Texas Ranger?
  13.  
  14.  
  15. Odd Grenland - Hm, hvem mangler? Stemmer! Odd, ja!
  16. Aalesund - «I» går rett ned

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3