FFK - Kongsvinger 0-1 (0-0)

Tap i generalprøven

I den siste treningskampen før alvoret starter ble det nok et tap for rødbuksene. Laget står med kun to seire i sesongoppkjøringen mot et skadeskutt Ørebo-lag og Lagoa langt nede i det portugisiske seriesystemet. Det er mye som må rettes på i løpet av den ene uken som er igjen til serien starter opp.

Tekst av Raymond Bråthen
Lagt ut: 08. March 2009 - 18:33

Fredrikstad åpnet sterkt med hele fem cornere de fem første minuttene og en frisk Ramberg i en hengende rolle bak Everton. Kongsvinger har mer enn nok med å forsvare seg uten at Fredrikstad kommer til de store sjansene. Det blir med halvsjanser og gode kombinasjoner. Den nye armenske kantspilleren viser seg også frem for hjemmepublikumet i åpningsminuttene, med bra innsats, god balanse og hurtighet.

Sakte men sikkert kommer Kongsvinger mer med i kampen, men Fredrikstad er likevel best og viser en del tendenser til fint spill. Det blir likevel ikke farlig før Everton drar seg selv fint fri på venstre kant og avslutter fra hjørnet av seksten. Avslutningen blokkeres og returen havner hos Ramberg som dessverre ikke klarer å avslutte ordentlig. Første omgang ender derfor 0-0 etter en bra åpning av Fredrikstad mens Kongsvinger kommer mer med ut over i omgangen.

Hva som skjedde i pausen er ikke godt å si. Det spillerne hadde av innsats i første omgang var i hvert fall totalt fraværende i andre. Stillestående, lavt tempo og upresist pasningsspill preget Fredrikstads spill. Det var derfor ikke helt uventet at Kongsvinger scoret på sin første virkelig store sjanse. En Kongsvingerspiller kommer seg fri fra Pål André Czwartek og skyter hardt forbi Lasse Staw. Ballen smeller i stolperoten og returen går tilbake til samme Kongsvingerspiller som får en enkel jobb. 1-0.

Resten av omgangen er det like greit å glemme med en gang. Nesten ingenting stemmer for hjemmelagt. De slipper riktignok ikke Kongsvinger til sjanser, men fremover er det helt mørkt. Når de røde hvite likevel klarer å komme til sjanser klarer de enten å ødelegge for medspillere eller så blir de stoppet av Kongsvingerforsvaret.

Alt i alt en trist kamp hvor mange spillere bør sette seg ned og tenke over hvordan de opptrer ute på banen.

Dagens lyspunkt:

Hans Erik Ramberg ser ut til å gå en god sesong i møte. Kråkerøygutten startet som hengende spiss bak Everton og løser denne oppgaven bra. Vinner mye baller, går på bra løp og har fine kombinasjoner og pasninger. Tidlig i andre omgang blir han flyttet ned på høyre kant i det Pachajyan blir byttet ut. Også denne oppgaven løser han på en bra måte, selv om han faller litt i prestasjon sammen med resten av laget. Fredrikstads beste denne kampen.