Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2009:

15. plass: Hm, hvem mangler? Stemmer! Odd, ja!

Da jeg satte meg ned for å drodle tabellrekkefølgen var det et lag jeg glemte. Visstnok vant de førstedivisjon i fjor, men siden har vi ikke hørt no'. Dermed får Odd Grenland æren av å fylle hullet som oppstod i vårt tabelltips.

Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 01. March 2009 - 14:48

Diskuter tipset i forumet.

Med 76 mål var Odd Grenland adeccoligaens mestscorende lag. Bakover på banen var laget langt mindre imponerende. Ved sesongslutt hadde de sluppet inn hele 44 mål, og man må helt ned til syvende plass for å finne et lag som slapp inn flere mål. Likevel kapret Odd Grenland førsteplassen med en margin på fem poeng ned til Sandefjord.

Nivåforskjellen er reell

Man kan diskutere i øst og vest om hvor stor nivåforskjellen mellom Adeccoligaen og Tippeligaen er. Den diskusjon skal vi ikke ta her og nå, men vi må likevel understreke det faktum at man i Tippeligaen møter langt bedre forsvarsspillere. Det medfører at angripere har kortere tid på å foreta avgjørelser. Ja, Odd Grenland scoret mye i Adeccoligaen, men de slapp også inn mange mål. Summa summarum; vi tror Odd Grenland kommer til å slite i Tippeligaen.

Den normalt målfarlige midtbanespilleren Morten Fevang har blitt omskolert til midtstopper for å tette igjen i de bakre rekker. Om grepet blir vellykket gjenstår å se, men vi har våre tvil. Ellers består forsvaret stort sett av en haug midtstoppere. Steffen Hagen, Torjus Hansén og Anders Ramberg fyller de forskjellige rollene. I kulissene finner vi den totalt ukjente, men sikkert begavede, Marcelo Miorando. Midtstopperen er hentet fra den brasilianske toppklubben Gremio, så noen kvaliteter innehar han nok.

Slankere og veltrent... Zzzz...

Fremover på banen legges en tung bør på ungarske skuldre. Peter Kovacs - slankere og mer veltrent enn noen gang, ja da, vi har hørt det før - har gang på gang vist at han faller igjennom i Tippeligaen. På hver siden får han danmarksfloppen Alex Valencia på høyre og en salig blanding mellom ustabile Bentley og hardtsparkende Fredrik Gulsvik.

På midtbanen ser det noe lysere. Fredrikstadgutten Brenne - solgt til Odd Grenland uten å vite det - vil trolig bli en nøkkelspiller som venstre indreløper. Evigunge Tommy Svindal Larsen (36) tar den defensive midtbanerollen, mens «den nye Svindal» Magnus Lekven trolig tar den siste plassen i midtbanetrioen.

Ellers er det ikke så mye å melde. Noe smårusk har blitt hentet inn fra lavere divisjoner, mens andre, middelmåddige spillere har forlatt klubben. Foruten Simen Brenne, som garantert blir et aktivum for Odd Grenland, er vi ikke imponert over Odd Grenland på overgangsmarkedet.

Dus og historisk sus

Noen videre research orker vi ikke å foreta, da Odd Grenland - synd, da laget har en historisk sus, men likevel sant - må være blant de aller, aller mest nitriste lagene i årets sesong. Alt i alt tilsier magefølelsen at dette blir tynt. Noen stor pengersekker sitter de nedde på i Skien heller.

Det lukter nedrykk lang vei.

Diskuter tipset i forumet.

Verdt å merke seg

  • Marcelo Miorando: Fordi brasilianere er kult. Hvilke kvaliteter han innehar aner vi for øvrig ikke.
  • Simen Brenne: Vi har trua på Brenne. Nå vil han få tillit og ro til å gjenskape formen han viste i FFK pre-LSK-tiden.
  • Magnus Lekven: Odd Grenlands svar på Martin Elvestad. Lenge vært ansett som et stortalent, men aldri helt slått igjennom. Blir 2009 Lekvens store gjennombrudd?

Spillere inn og ut

Inn:

Håvard Storbæk (Nybergsund)
Simen Brenne (Lillestrøm)
Marcelo Miorando (på lån fra Luverdense Esporte Clube)
Morten Sundli (FF Lillehammer)

Ut:

Espen Isaksen (Legger opp)
Jan Tore Amundsen (uten kontrakt/frigitt)
Tuomo Könnönen (uten kontrakt/frigitt)

Tabelltipset

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  
  9.  
  10.  
  11.  
  12.  
  13.  
  14.  
  15. Odd Grenland - Hm, hvem mangler? Stemmer! Odd, ja!
  16. Aalesund - «I» går rett ned

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3