Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2009:

16. plass: «I» går rett ned

All ære til Kjetil Rekdal som turte å røske opp den ene sunnmøringen etter den andre som hadde slått rot. Vi har sansen for den tøffe stilen «herr I» fører når han indirekte uttrykker det alle tenker: I Aalesund er det mye skrot. Da er det like greit å kaste samtlige på dør og starte «fra skrætsj».

Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 28. February 2009 - 13:22

Diskuter tipset i forumet.

Det tiltaket har gitt klubben en forholdsvis unik handlingsfrihet midt i etterdønningene av «den derre finanskrisa». Lønnsbudsjettet er garantert ikke fylt til randen når kubben per i dag bare teller 16 utespillere og tre keepere. Syv av disse er at på til 21 år eller yngre, så her lukter det billigdrift lang vei.

Lite attraktive

Problemet er likevel det samme som det alltid har vært. Uansett hvor i landet du er fra, så bare spør deg selv: Hvem ville du helst ha vært på fest med? En gjeng gnine sunnmøringer? Eller joviale fredrikstadguttær?

Det morsomme er jo at uansett hvilket folkeslag du setter inn for «fredrikstadguttær», så kommer sunnmøringene fortsatt mindre heldig ut. Det gjør at det må store penger til for at noen "frivillig" skal ønske å spille for Aalesund.

Foreløpig har ikke Rekdal lykkes i å fylle opp troppen, men noen har likevel latt seg lokke.

Fra Stoke til Aalesund

Førstemann er en spennende spiller i fotrappe og venstrebeinte Demar Phillips. Den tidligere stokespilleren har vist lovende tendenser i treningskampene, og kan fort bli en attraksjon i årets eliteserie. Inn på lån har en etter rapportene solid keeper i Anders Lindagaard tatt turen, mens midtbanetalentet Fredrik Carlsen tror sannsynligheten er større for eliteserieerfaring i Aalesund enn under vålerengaregime til Martin Andresen. Peter Kopteff har fått omgjort lån til permanent avtale, mens Dedé Anderson har fått omgjort kronisk ferie til... Vi vet faktisk ikke hva han har fått til ennå.

Det virker tydelig at laget er svært avhengig av at Tor Hogne Aarøy holder seg skadefri og er i form sesongen igjennom. Hvert år viser det seg at når skader og suspensjoner setter inn, så svekkes de lagene med de tynneste stallene betydelig. På papiret virker årets stall fryktelig tynn.

Vi tar et lite forebehold om hvilke ess Rekdal kan lure ut av ermet frem til sesongstart. I tillegg vil det ikke overraske oss om det skulle finne på å dukke opp et vesentlig antall forsterkninger i sommervinduet.

Blir «I» pissa på?

Per i dag virker Aalesund uansett som en klar dumpekandidat. Kjetil Rekdal har tidligere vist prov på at han er en habil trener, men det hevet over enhver tvil at han ikke er den som takler motgang best. Dersom «I» også i år skulle «bli pissa på», hvor lenge vil han i så fall holde ut? Veier nærheten til barna opp for vinnerinnstinktet? Eller dukker et ultimatum opp før eller siden?

Sistnevnte ville ikke ha overrasket oss.

Det blir nedrykksstrid - nok engang - på Aalesund i år.

Diskuter tipset i forumet.

Verdt å merke seg

  • Demar Phillips: En spennende spiller med ferdigheter som tilsier at han kan bli en attraksjon i årets tippeliga.
  • Jonathan Tollås: 18-åringen er et av Norges største stoppertalenter, og hadde allerede i fjor et lite gjennombrudd.
  • Dedé Anderson: Komedietragedien fortsetter. Blir Dedé året toppscorer?

Aalesund

Inn:

Dedé Anderson (tilbake etter «ferie»)
Demar Phillips (Stoke)
Anders Lindegaard (lån, Odense)
Peter Kopteff (lån gjort permanent)
Fredrik Carlsen (lån, Vålerenga)

Ut:

Haraldur Gudmundsson (Apollon FC)
Karl Oskar Fjørtoft (uten kontrakt/frigitt)
Lasse Olsen (uten kontrakt/frigitt)
Thomas Gjørtz (uten kontrakt/frigitt)
Thomas Pedersen (uten kontrakt/frigitt)
Denis Selimovic (uten kontrakt/frigitt)
Erlend Holm (uten kontrakt/frigitt)
Nenad Novakovic (låneperiode utgått)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3