Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 12. plass: Skeid

Skeid har lagt en plan. Den går ut på å gi unge talenter sjansen, spille entusiastisk og offensiv fotball samt være et 1. divisjonslag også i 2004. Vi tror de har gode sjanser til å klare alt dette, men det siste skal holde hardt.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 31. March 2003 - 22:58
../grafikk/tabelltips/skeid.gifSkeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold klargjorde nylig Skeids målsetning til bladet Avspark: \"Årets mål er ikke å bli nummer fire eller åtte, men enkelt og greit å spille en sjanseskapende og morsom fotball og være et 1. divisjonslag også i 2004. Vi er forberedt på alt - men har et langsiktig mål om tippeligaplass i løpet av fem år.\" Dette høres både ganske svevende og naivt ut, men greit nok. Vi mener uansett at Skeid vil ha minst ett bein i bunnstriden, men at de har en god sjanse til å ende på den rette siden av streken når status skal gjøres opp. Det er dog ikke mye som skiller oss fra å tippe Skeid på plassen vi i går tildelte bykollega Oslo Øst.

Skeid er en klubb med historisk sus over seg med hele åtte norgesmesterskap samt ett seriemesterskap fra 1966 å slå i bordet med. Men Skeid er ikke lenger noen storklubb i norsk fotball; derimot er Osloklubben de siste årene blitt mer et symbol på at dugnadsiveren fortsatt er tilstedeværende i norsk toppfotball. Ære være Skeid for det, men klubben kan neppe leve lenge på dette grunnlaget dersom målet er å stabilisere seg i øverste divisjon. I fjor unngikk man nedrykk med en scoring hele seks minutter på overtid i en historisk dramatisk avslutning på 1. divisjon i bunnstriden. Det vitner selvsagt om stå-på-vilje, men holder det med ungt pågangsmot, entusiasme og talent i årets 1. divisjon?

For det er utvilsomt mye talent i Skeid. Med Daniel Braaten og Daniel Fredheim Holm har de to av landets aller største offensive talenter. Førstnevnte representerer en ekstrem hurtighet, og det vil nok være et stort mareritt for enhver stopper i 1. divisjon (unntak: Tore P) å møte Braaten når han er i slag. Braaten trente også en stund med Rosenborg i vinter, men han fikk returbillett til Oslo. Selv om Skeid nok hadde trengt noen millioner mer enn de fleste, så er det nettopp profiler som eksempelvis Braaten som kan være forskjellen på nedrykk eller fortsatt eksistents i toppfotballen for et lag som Skeid. En spennende og talentfull nyervervelse har også ankommet i midtbanespilleren Ronny Turner med en fortid i bl.a. svenske Örgryte. Turner skal ha imponert i treningskampene og spiller seg trolig inn på dette spennende Skeid-laget. Det er som nevnt et ganske nytt og ungt lag som blir å se på Voldsløkka i år, men Kjell Sverre Hansen Wold kan også støtte seg på litt rutine i spillergruppen. Spesielt defensivt har laget sårt trengt rutine i kaptein Erik Noppi og midtstopperkollega Anders Jacobsen. Erfaring har også keeper Andre Ulla som står bak dem. Ulla ble tidlig beskrevet som et enormt keepertalent og ansett som kommende landslagskeeper da han tjenestegjorde for Sogndal, men karrieren har ikke fulgt disse sporene. Likefullt er han en relativ sikker sisteskanse i 1. divisjonssammenheng. Defensiv erfaring blandet med offensivt talent ser ut til å være resepten på Voldsløkka i år.

Skeid har imponert stort i treningskampene de siste par månedene. Faktisk har laget gått ubeseiret av banen i hele 11 (!) kamper på rad, og med Kvik Halden og Ull/Kisa på blokka som eneste motstandere (?) før kick-off 13. april i Fredrikstad, så tyder ting på at de ikke får sitt første nederlag før nettopp den søndagen. Laget har riktignok spilt mange uavgjorte kamper, men solide seire over Ham/Kam (4-2) og Odd Grenland (3-0) imponerer uansett. Men er det bare positivt at sesongoppkjøringen har forløpt så smertefritt resultatmessig? Man skaper selvsagt selvtillit gjennom gode resultater og prestasjoner, men har laget og spillerne mer å gå på? Har Skeid det ekstra giret som de bedre lagene nok setter inn når alvoret starter? Vi er usikre...

Mangelen på rutine er åpenbar. Det er beundringsverdig at klubben satser så sterkt som man gjør på unge spillere (dog er vel klubben strengt tatt tvunget til dette som resultat av sin svake økonomi) - men det er en kjent sak at yngre spillere tenderer mot å levere svært ujevne prestasjoner. Hvordan vil det unge laget takle eventuell tidlig motgang? Trener Kjell Sverre Hansen Wold er på en annen side omtalt som en faglig svært kompetent trener. Vi tror likevel ikke han kan gjøre laget mer voksent enn det faktisk er - Skeid kommer til å svinge voldsomt i prestasjonene, men vi tror laget ender opp med akkurat nok poeng til å overleve - i år igjen. Men lever Skeid i 1. divisjon på lånt tid eller kan de utvikle sitt spennende mannskap å ta skrittet videre? Hansen Wold har som nevnt en plan som går ut på Tippeligaspill i løpet av fem år...


Nye spillere
Mounir El-Masrouri (egen stall), Anyelo Santos (egen stall), Mohammed Abdullou (egen stall) Pål Backe (Grorud), Sturla Eilertsen (Innstranden), Nasser El-Barkani (egen stall), Jamar El-Mazari (Årvoll), Christian Gulbrandsen (Lørenskog), Sebastian Harung (Nordstrand), Marius Johannessen (Lørenskog), Alexander Rajkovic (Grorud), Ronny Turner (Varberg) og Glenn Sagdahl (Langevåg).

Spillere i avgang
Thomas Melum (lagt opp), Odd Karl Stangnes (Ull/Kisa), Harald Skaug, Kim Holmen (Grorud), Knut Jørgen Berg (Grorud), Marius Bjerke (Grorud), Simen Breen), Patrick Holtet (Kongsvinger), Sören Johansson (Ham-Kam), Thomas Øverby (Hønefoss), Chris Twiddy, Jørgen Tengesdal (Lyn), Simen Breen, Joakim A. Hagabakken (Ull/Kisa), Kim Holmen (Grorud), Marius Livgfergren (Lørenskog) og Bjørnar Sund (Bærum)

Treningskamper 2003 fram til dags dato
17.01 Skeid - Hønefoss 1-2
26.01 Oslo Øst - Skeid 4-1
29.01 Raufoss - Skeid 1-1
09.02 Kongsvinger - Skeid 0-0
14.02 Skeid - Fredrikstad 0-0
15.02 Bærum - Skeid 0-2
19.02 Ham Kam - Skeid 2-4
23.02 Strømsgodset - Skeid 2-2
23.02 Skeid - Lørenskog 3-1
14.03 Skeid - Ørn Horten 3-1
19.03 Odd - Skeid 0-3
25.03 Skeid - Strømsgodset 2-2
28.03 Hødd - Skeid 1-1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3