Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skeid – FFK 2-3 (0-1)

Tamt og pinlig avansement

FFK tok seg så vidt videre i cupen i dag etter to scoringer av Gardar Johansson og et drømmetreff av Kasey Wehrman. Men det som ble prestert ute på Bislettmatta var jevnt over tamt og pinlig.
Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 03. June 2008 - 22:15
Da jeg ruslet fra jobb ned til Bislett i ettermiddag tenkte jeg på dette referatet. Jeg tenkte å skrive en sak om at Skeid mot FFK er et oppgjør med historisk sus. En oppgjør mellom to lag som har farget norsk klubbfotball i lange tider. Et oppgjør mellom to lag som har stått bak en rekke klassiske kamper.

I pausen var jeg så oppgitt at jeg i stedet bestemte meg for å skrive et flammende innlegg om spissparet Andreas Tegström og Gardar Johansson. I løpet av 45 minutter hadde de to knapt nok gjort noe riktig. Knoll og Tott hadde løpt i offside, laget frispark, sleivet ballen alle andre steder enn mot mål og gått på håpløse løp. Første omgang i dagens kamp må være noe av det mest tannløse et FFK-lag har levert siden Ålesund brant.

Andre omgang startet like hårreisende som den første. Offensive Skeid-spillere stresset proffene fra Plankebyen til å gjøre feil. Men så scoret Gardar to mål og sendte oss egenhendig videre i cupen. Tegström ble heldigvis byttet ut etter 75 minutter.

Dagens kamp var virkelig nitrist. Spissparet orker jeg ikke å si noe mer om. Hans Erik Ramberg byttet mellom å spille sentralt og på kant og taklet ingen av delene. Abgar Barsom og Kasey Wehrman var uvanlig slurvete og ubesluttsomme. Serge Kouadio forsøkte så godt han kunne, men var ikke venn med ballen. I det hele tatt var det som om laget nektet å spille offensiv fotball.

I tillegg presterte vi altså å slippe inn to mål mot en 2. divisjonslag.

Er det hele tatt noe positivt å ta med seg fra denne kampen? Jada.

  • Kasey Wehrman scoret et vanvittig mål fra ca. 100 meter.
  • Tommy Runar debuterte for FFK og klarte seg bra.
  • Brigade Rød/Hvit. Sang samvittighetsfullt gjennom 90 minutter, men hadde en utakknemlig oppgave med å vekke til live en 400-500 sommersløve FFK-supportere som var spredt over et felt som kunne rommet det tidobbelte. Sjelden har vel ”Sitt ned hvis du er Fredrikstad” passet bedre.
  • Skeid. Amatørene fra 2. divisjon kjempet som om det sto om livet, brakte FFK ut av fatning, scoret to mål, hadde et skudd i tverrliggeren, fikk et mål annulert for en tvilsom offside og sto nesten for årets første cupbombe.
  • FFK er videre i NM.
  • Vi var heldige med været.

 

Fredrikstad – Skeid 2-3 (0-1)

Bislett, ca. 1000 tilskuere?

Gult kort: Andreas Tegström, FFK. En eller annen Skeid-spiller.

0 – 1 Kasey Wehrman (’17)
1 – 1 Anders Hatlén (’72)
1 – 2 Gardar Johansson (’78)
1 – 3 Gardar Johansson (’84)
2 – 3 Mostafa Abdellaoue (’90)

Fredrikstad (4-4-2):
Runar - Czwartek, Gerrbrand, Piiroja, Pereira – Ramberg, Kouadio (Elyounoussi ’75), Wehrman, Barsom (Thomassen ’90) - Johansson, Tegström (Kvisvik ’71).

Skeid (4-4-2):
Hansen - Gundersen, Harøy, Ormbostad, Paulsen - Abdellaoue, Johansen (Hatlén ’62), Mankowitz (Nysted.’63), Kydland (Kastrati ’71) - Breive, Dawda Leigh.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3