FFK - Stabæk 0-3 (0-1)

Hardt straffet av effektive Stabæk

Fredrikstad Stadion badet i junisolen og rammen for en flott fotballkamp mellom topplaga i norsk eliteserie var definitivt til stede. Desverre ble FFK hardt straffet av Stabæk, som laget blå ”Drillofest” og tok med seg alle tre poengene hjem.
Tekst av David Aleksandersen
Lagt ut: 02. June 2008 - 21:09

Første omgang åpnet jevnt, med et FFK som hadde litt mer ball og banespill enn Stabæk. Vi hadde advart på forhånd om Stabæks evne til å kontre og til å gå i bakrom, men det så ikke ut til å ha påvirket FFK nevneverdig. Etter 13 minutter fikk Nannskog de nødvendige meterne og ga Stabæk kontrollert ledelsen etter en lekker stikkpasning fra Gunnarsson.

På FFKs høyreside fikk Ramberg tillit fra start, men sammen med Ophaug skuffet han stort. Gjentatte ganger gikk FFKs flankespiller innover i banen og var lite involvert offensivt. Det virket nesten planlagt, men Grönis må ha grått sine modige tårer etter kamp – sjelden har vi sett en mer hjelpeløs høyrekant enn i gårsdagens kamp mot Stabæk.

Etter Nannskogs scoring fortsatte FFK å ha litt mer ball enn et kompakt og solid Stabæk, som holdt unna FFK og vi skapte ikke de helt store sjansene. Vi gikk til pause med 0-1, men spillet tilsa at vi kunne være betingede optimister foran annen omgang.

FFK trøkker til

Andre omgang åpnet bra og det så ut til å være et helt annet trøkk i FFK-laget. Kantene var mer involvert, uten å lykkes, og vi skapte en god del halv- og helsjanser frem til det 70. minutt. Stabæk-spillerne så lite fornøyde ut og Alanzinho fikk gult kort for å klage på en dommeravgjørelse i favør FFK – ok, noe billig var frisparket...

Stabæks lille brasilianer underholdt i tredve sekunder mot Aalesund forrige helg og scoret et fantastisk mål. På Stadion tok han med serg FFKs ellers så solide midtstopperkjempe Raio på løpetur. Det var rått parti og en taklingsredd Raio slapp Alanzinho helt inn til målet og lobber kontrollert over Lasse Staw - Stabæk leder 0-2.

Blodig urettferdig, men Stabæk spiller en fotball som må få Drillo til å felle en tåre. De ligger kompakt, nekter FFK rom og sjanser og er ekstremt nådeløse når de kontrer. Det går raskt, i lengderetning og FFK har blitt hardt straffet.

Hva skjera, Pereira?

FFKs Wallace Fernando Pereira leverte i det store og hele en grei figur, men i det 82. minutt går det helt i surr når Stabæks Veigar Pall Gunnarsson presser høyt på banen. Han stjeler ballen fra Pereira og får gitt en pasning til Alanzinho som scorer sitt andre og Stabæks tredje for dagen.

12271 tilskuere på stadion ser kampen ebbe ut til et klokkerent FFK-tap mot et Stabæk som kontrer FFK i filler og som gjør en taktisk suveren match. På overtid kunne det blitt enda styggere sifre da Stabæks Tom Stenvoll header i tverrliggeren.

Til VG sier Grönhagen følgende: - I dag var vi ikke noe topplag. Stabæk var veldig effektive og scoret på sjansene sine. Vi klarer ikke å utnytte at vi har ballen mye. Vi hadde en idé om å skape ting på kantene, men det gjorde vi ikke.

Fredrikstad – Stsabæk 0-1 (0-3)