Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

3. plass: Viking

Viking har i vinter brukt 30 millioner på spillerforsterkninger, og i Stavanger har man god grunn til å drømme om edelt metall.

Tekst av Trond Johansen, Foto: Ståle Tvete
Lagt ut: 27. March 2008 - 13:08

Viking er blitt en mønsterklubb i norsk fotball. De siste årene har Stavanger-klubben hatt en vanvittig inntjening, noe som har gjort de i stand til å stå fjellstøtt på egne bein økonomisk. Denne sesongen har Egil Østenstad, uten hjelp av investorer, brukt millioner på å sikre seg en ettertraktet Joakim Austnes fra Aalesund, den tsjekkiske U21-landslagskapteinen Martin Fillo, samt Hearts-toppscorer Andrius Velicka. Alle imponerende signeringer som forteller oss en hel del om Vikings kapasitet og ambisjoner.

Uwe Rösler er Tippeligaens mest karismatiske trenerskikkelse og utstråler en vinnermentalitet som gir Viking en ekstra dimensjon. I Viking har Rösler for det meste sverget til en 4-2-3-1-formasjon, og det store spørsmålet er om han kommer til å holde seg til samme opplegg også denne sesongen. Med kjøpet av Velicka er det i hvert fall naturlig at han i det minste vurderer 4-2-2 med Velicka og Ijeh som angrepspar.

På den andre siden har Viking mange andre spillere som kler 4-2-3-1-formasjonen godt. Det gjelder særlig de utpregede kantspillerne Alexander Ødegaard og Joakim Austnes som trives best når de får kritt på fotballskoa.

Stokholm er kanskje Tippeligaens mest undervurderte midtbanespiller. Viking-kapteinen er uvurderlig som defensivt lim på Rösler midtbane, der han kommer til å holde dybde sammen med Jone Samuelsen. Sammen vil de dekke rommet sentralt på midtbanen bak den offensive playmakeren Martin Fillo som det stilles høye forventninger til. Vi har sett konturene av en klassespiller i noen av vinterens treningskamper, men det er fortsatt et spenningsmoment om han vil komme til å dominere i Tippeligaen eller ikke.

En spiller vi imidlertid vet hva står for er Allan Gaarde. En fantastisk allrounder og ledertype på midtbanen som både er en sterk avslutter og tilrettelegger, langs bakken og i luftrommet. En frisk Gaarde er selvskreven i Röslers lagoppstilling. Han kommer til å ligge foran Stokholm og Samuelsen på midtbanen som en offensiv kreativ kraft, sammen med Martin Fillo og fjorårets «comeback-kid» Alexander Ødegaard, med Joakim Austnes som en joker i bakhånd.

På topp kan ikke Rösler komme utenom den notoriske måltyven Peter Ijeh, uansett hvor kontroversiell nigerianeren er.  Men han vil bli pustet i nakken av nykommer Andrius Velicka som neppe vil være tilfreds med å sitte på benken. 25 mål på 49 kamper for den skotske toppserieklubben Hearts bør borge for en viss kvalitet. Og med stortalentet Tommy Høiland (hentet fra Bryne) er det ingen grunn til å være bekymret for bredden.

Men er Viking like godt rustet defensivt? På keeperplass er det lenge siden skadeplagede og aldrende Thomas Myhre har imponert. Nyinnkjøpte Kristian Nicht har heller ikke vært noen åpenbaring i treningskampene. I forsvaret utgjør Steenslid og Soma et solid midtforsvar, selv om bunnivået til begge er litt for lavt. Jørgen Horn på lån fra Vålerenga håper kanskje å snike seg forbi Steenslid i køen. På venstreback er Thomas Pereira ute med skade en stund, og Rösler tvinges kanskje til å kaste innpå Trond Erik Bertelsen tidligere enn han i utgangspunktet hadde tenkt seg. Det skal bli spennende å se hvor raskt den tidligere FFK-profilen finner tilbake til seg selv etter det ekstremt langvarige oppholdet på sidelinjen. På motsatt side, høyreback, vil Maurice Ross (bokstavelig talt?) slåss med tyske Klingbeil om en plass på laget.

Viking er som flere andre lag bedre offensivt enn defensivt, og sånt kan det bli mange underholdende kamper av. Etter å ha brukt flere titalls millioner på forsterkninger de siste sesongene, er imidlertid forventningene høye i Stavanger. Og det bør de være. Uwe Rösler disponerer en spillerstall som absolutt er sterk nok til å gå helt til topps. Men vi har en følelse av at det bare blir «nesten» for et Viking som til slutt ender opp med å kopiere fjorårets tredjeplass.


Tabelltipset 2008:

1.
2.
3. Viking
4. Rosenborg
5. Lillestrøm
6. Fredrikstad
7. Vålerenga
8. Tromsø
9. FC Lyn Oslo
10. Aalesund
11. Ham-Kam
12. Bodø/Glimt
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3