Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

4. plass: Rosenborg

Rosenborg er ikke lenger storfavoritt til å vinne serien foran hver sesong. Den tiden er forbi. Nå er trønderne i angrepsposisjon, og kanskje passer det dem bedre?

Tekst av Trond Johansen, Foto: Øystein Holt
Lagt ut: 26. March 2008 - 13:18

Rosenborgs mye omtalte generasjonsskifte etter gullalderen med Nils Arne Eggen, har ikke vært en smerteløs prosess. Det har ikke minst arvtagerne i trenerstolen fått merke på kroppen, selv om inkompetansen muligens har vært mer fremtredende andre steder i klubben.

Foran årets sesong har Trond Henriksen det midlertidige hovedtreneransvaret, inntil svenske Erik Hamrén kommer fra danske Aalborg i sommer. Med Hamrén kan det hende RBK endelig har funnet den trenerskikkelsen de har vært på utkikk etter (hvis vi ser bort i fra Trond Sollied), men det er ingen heldig situasjon å komme til en klubb som er midt i sesongen. Dersom RBK troner på tabelltopp når vi skriver juni, vil Trond Henriksen hylles som et trenergeni og skape stor fallhøyde for Hamrén. Men poenget er at uansett hvordan Rosenborg innleder sesongen, er det ikke optimalt med et varslet trenerbytte halvveis.

Rosenborg har i en årrekke vært en maktfaktor i norsk klubbfotball. Gjennom gjentagende deltakelse i Champions League, er klubbens økonomiske muskler formidable. Men når man har mye penger, blir man også gjerrig. For det er fristende å påpeke en viss handlingslammelse i RBK-ledelsen: hvorfor har ikke RBK vært mer aktive på overgangsfronten i vinter?

Noen nye ansikter har riktignok kommet inn. Men av totalt fem kjøp spilte tre i Adecco-ligaen i fjor, den fjerde rykket ned og den femte kommer fra finsk klubbfotball. Er det forsterkninger på det nivået Rosenborg bør sikte seg inn på hvis ambisjonen fortsatt er å være det store flaggskipet i norsk fotball?

Med Rune Almenning Jarstein som erstatter for Lars Hirschfeld er RBK neppe styrket på keeperplass. I forsvaret har Mikael Dorsin, Miika Koppinen og Vidar Riseth alle forsvunnet, samtidig som Christer Basma og Bjørn Tore Kvarme ikke er blitt noe yngre siden sist. Det ser mildt sagt tynt ut i forsvarsrekka, selv om Vadim Demidov er blant årets mest spennende kjøp. Unggutten går rett inn i midtforsvaret og vil helt sikkert være en spiller trønderne får mye glede av fremover. På venstreback har Erik Hoftun tatt med seg Roy Miller fra Bodø/Glimt.

På midtbanen har det blomstret opp så mye talent i Rosenborg at evigunge Roar Strand stadig oftere må skyves ned på høyreback. Per Ciljan Skjebred og Alexander Tettey trenger ingen nærmere introduksjon, mens 19 år gamle Albert Berbatovci kan være nestemann som slår igjennom. Juska Savolainen er nyimportert fra finske Tampere, mens det anvendelige stortalentet Abdou Traore imponerte stort i fjor. Her er det med andre ord mye kvalitet, og da har vi ikke engang nevnt den slovakiske juvelen Marek Sapara som er i sin beste alder og kanskje ligaens aller beste midtbanespiller.

Rosenborg er i ferd med å legge om til 4-4-2. Da er Steffen Iversen og Yssouf Koné det naturlige spissparet. To spillere det lukter mål av. Og det gjør det også av stortalentet Jo Sondre Aas. Mer tvilende stiller vi oss til kjøpet av John Pelu fra Kongsvinger.

Konklusjonen er uansett at Rosenborg er i ferd med å sluttføre et generasjonsskifte og fått frem flere veldig spennende unggutter, både fra egen stall og hentet utenfra. Men om det er solid nok allerede i år til å kjempe helt i toppen, er litt mer usikkert. Dekningen i forsvaret kunne vært bedre, og det er litt merkelig at man har latt være å hente et par etablerte toppspillere når pengene finnes i systemet.

Det avtalte trenerbyttet i sommer kan også være med på å gjøre dette til en mellomsesong for Rosenborg, selv om laget uansett er sterkt nok til å klare en fjerdeplass.


Tabelltipset 2008:

1.
2.
3.
4. Rosenborg
5. Lillestrøm
6. Fredrikstad
7. Vålerenga
8. Tromsø
9. FC Lyn Oslo
10. Aalesund
11. Ham-Kam
12. Bodø/Glimt
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3