Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

5. plass: Lillestrøm

En sterk spillerstall og en trener som vet hva han vil. Lillestrøm blir også i år et lag å regne med i toppen. Men det holder ikke til medalje.

Tekst av Trond Johansen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 25. March 2008 - 15:45

Investor Per Berg var ikke fornøyd med Uwe Rösler som førte Lillestrøm til 4. plass. I fjor ble trenernomaden Tom Nordlie headhuntet tilbake til gamle trakter, men heller ikke han klarte å få LSK høyere på tabellen enn 4. plass i sitt første forsøk.

Tom Nordlie er en tydelig, men krevende leder. Både i Start og Sandefjord ble han etter hvert en belastning for miljøet. Nå vil mange sikkert si at den smått kontroversielle treneren endelig har kommet «hjem» for å slå seg til ro. Men allerede i sin første sesong som LSK-trener opplevde vi, sett fra utsiden, en mer bitter enn entusiastisk trenerkjempe. Smilet og gløden som gjorde ham til en publikumsfavoritt under medgangstiden i Start, og ikke bare på sørlandet, har vi ikke vært like fremtredende på Åråsen. Om det er han som er blitt smittet av Lillestrøms traurige «image», eller om det er omvendt, vites ikke.

På den andre siden: Lillestrøm var med i gullkampen nesten helt inn på oppløpssiden i fjor. Og det finnes en slags vinnerkultur i veggene på Åråsen, selv om det har blitt mye «nesten» og få pokaler.

Tom Nordlie har siden han kom foran fjorårets sesong drillet laget etter sitt 4-3-3-system. Det var kanskje naivt å forvente seriegull allerede i fjor, men i år bør man kunne forvente resultater. Nordlie har også fått midler til å hente forsterkninger og bygge sitt eget lag.

Sterkest virker LSK på midtbanen. Der finner vi to tidligere FFK-spillere i Simen Brenne og John Anders Bjørkøy. Begge er håndplukket av Nordlie og passer perfekt som indreløpere i 4-3-3-systemet. De får imidlertid sterk konkurranse fra Bjørn Helge Riise og Espen Søgård (når han kommer tilbake fra skade). Med Khaled Mouelhi eller Vidar Riseth i en ankerrolle, er dette en lagdel det oser kvalitet og komplementære ferdigheter av.

LSK er tradisjonelt solide bakover på banen. Og det vil også i år være vanskelig å komme forbi Frode Kippe og Pål Steffen Andresen i midtforsvaret. Litt mer usikre er vi på sidebackene. Nordlie har her brukt vinteren på å hente inn to spillere han kjenner godt: Steinar Pedersen og Jon Midtun Lie. Begge kommer fra Start. Kanskje ikke det helt store for et lag som vil vinne seriegull. I fjor kom også overvurderte Marius Johnsen inn fra Start, uten at det ble noen umiddelbar suksess. Nordlie har ikke klart å erstatte den kvaliteten han mistet i Shane Stefanutto.

Hvis sidebackene er det store spørsmålstegnet i forsvarsrekka, er kantspillet et kanskje enda større spørsmålstegn offensivt. Problemet til Nordlie er at de spillerne han har en tendens til å plassere på kantene ikke trives best i den posisjonen. Olivier Occean og Arild Sundgot er ypperlige spisser, men begge er klart best foran mål og ikke ute på kanten. Nordlie står da overfor valget om å bruke en av de to på kanten, eller plassere en av dem på benken. Misnøye vil det uansett bli. Og legger vi til at lagets kanskje eneste rendyrkede kantspiller, Karim Essediri, aldri ser ut til å slå igjennom på Åråsen, så er det vanskelig å se hvem som kan fylle disse rollene. Heller ikke Tore Andreas Gundersen eller Magnus Myklebust trives best på kanten.

At Nordlie i fjor forsøkte seg med både Bjørn Helge Riise og Simen Brenne i disse posisjonene, tyder på at han sliter med å finne en løsning som fungerer. Det er litt merkelig, sett utenifra, at LSK ikke i større grad har prioritert å finne de rette typene for å fylle kantrollene, slik de har vært flinke med på midtbanen.

Likevel er det så mye kvalitet i Lillestrøm at laget helt sikkert vil bli å regne med i toppen. Både Olivier Occean og Arild Sundgot er kapable til å score 15 mål, avhengig av hvem som får tillit som midtspiss. Midtbanen er som nevnt solid, og med Vidar Riseth som anker blir det enda vanskeligere å spille seg forbi LSK sentralt i banen. I tillegg viste Otto Fredrikson i fjor at han er en overraskende god keeper.

Vi tror likevel Lillestrøm tar ett skritt tilbake fra i fjor og ender på 5. plass.

Tabelltipset 2008:

1.
2.
3.
4.
5. Lillestrøm
6. Fredrikstad
7. Vålerenga
8. Tromsø
9. FC Lyn Oslo
10. Aalesund
11. Ham-Kam
12. Bodø/Glimt
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3